Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Μύλος

Η υποτιθέμενη δήλωση του Βαγγέλη στην έδρα των Παπανδρέου στην Πάτρα, ότι "η ζωή του Γιώργου Παπανδρέου δεν συνάδει με τα εισοδήματά που έχει" έχει ανάψει τα αίματα στο πασοκ. Στα παράθυρα των καναλιών ο αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας της Πάτρας, που δημοσίευσε τη δήλωση, και "έβγαλε" δημοσιογραφικά το θέμα. Ο συγκεκριμένος αρχισυντάκτης είναι "σεσημασμένος". Το 1992 και ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στην αεροπορική βάση του Αράξου "έστησε" επίθεση τρομοκρατών την οποία απέκρουσε ο ίδιος από τη σκοπιά που φύλαγε. Είχε ρίξει εάν θυμάμαι καλά και μερικές σφαίρες με το G3!! Μετά από τις σχετικές ανακρίσεις των αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας αποδείχθηκε ότι όλα ήταν παραμύθια και ο στρατεύσιμος ομολόγησε ότι προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές. Πιστεύω ότι και σήμερα κάνει ακριβώς το ίδιο. Το μείζων θέμα όμως είναι ότι μία προφανής προβοκάτσια, ενός τουλάχιστον περίεργου τύπου που καταφέρνει να βρίσκει δουλειά στη μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα της χώρας, είναι πλέον ικανή να χωρίσει το πασόκ στα δύο. Το τι γίνεται είναι απίστευτο. Για Μουσολίνι και Φύρερ μιλά ο Πάγκαλος. Για καραγκιόζηδες ο Κουλούρης αναφερόμενος στον Πάγκαλο. Στο Πασοκ είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, οι δύο "στρατοί" Γιώργου και Βαγγέλη, λειτουργούν σαν δύο διαφορετικά κόμματα.

Στο Μαξίμου από την άλλη επικρατεί εκνευρισμός. Ο Πέτρος Τατούλης με άρθρο του στην ελευθεροτυπία γράφει για τον "αυταρχισμό" την "αλαζονία" και την ανάγκη για το "τέλος" των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Ο Βύρων Πολύδωρας τόλμησε να δηλώσει σε εφημερίδα ότι ο πρωθυπουργός έκανε "μέγιστη, τρισμέγιστη μαλακία" που δεν τον συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση. Τα άλλα καπετανάτα που επαρκώς ανέφερα στο ποστ του Σαββάτου με τίτλο "Δυναμική Αντιπολίτευση" συνεχίζουν το βιολί τους.

Επαναλαμβάνω την απορία μου. Γιατί πήγαμε σε εσπευσμένες εκλογές? Ποιόν βολεύει αυτό το μπάχαλο? Δεν το περίμεναν? Δεν το νομίζω. Και το περίμεναν και το ήξεραν. Ο εκλογικός νόμος ήταν απαγορευτικός για μεγαλύτερες προσδοκίες από το 152 για την κυβέρνηση και οι δημοσκοπήσεις έδιναν από μήνες και τις τάσεις και τη διαφορά μεταξύ των δύο. Ένα μήνα μετά τις εκλογές έχει χαθεί η μπάλα. Τι γίνεται?

Ο υποβολέας φωνάζει δυνατά: "Πόσο καιρό στο λέω καρντάση?" Αποφάσισα λοιπόν να σας μεταφέρω το σενάριο που επιμένει μήνες τώρα ο γνωστός υποβολέας. Τα παιδάκια, λέει, όλα μαζί, ετοιμάζονται να παίξουν τάβλι στην πλάτη μας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κρίσης και να πάνε σε συγκυβέρνηση με όποιο κομμάτι από το πασόκ ακολουθήσει προκειμένου να κλείσουν όλα τα ζητήματα. Εθνικά, ασφαλιστικό, παιδεία, οικονομία...Για αυτό ανοίγουν όλα τα θέματα τώρα με διαρροές στον τύπο. Για να υπάρξουν οι αναμενόμενες αντιδράσεις που θα στρώσουν το χαλί για τις συνεργασίες και τις "εθνικές" λύσεις. Ακούγεται υπερβολικό? Οψόμεθα.

13 σχόλια:

Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 12:24 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Οι καλοθελητές ''Μουτζαχεντιν'' αμφότερων των στρατοπέδων δεν εκλείπουν και δεν θα μπορούσαν να εκλείψουν (όπως και η τηλεφωνήτρια που στο άκουσμα της υποστήριξης Βενιζέλου έβγαζε σπυριά για να γίνει μελίρρυτη στην υποψία υποστήριξης Παπανδρέου).
Το θέμα δεν ειναι αν ειπώθηκε ή όχι κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι λίγοι πιστεύουν ότι δεν ειπώθηκε, λίγοι πιστεύουν οτι δεν μπορούσε να είχε πει κάτι τέτοιο ο επίδοξος αρχηγός. Μαλλον πρόκειται για ένα νέο περιστατικό ''αλα Ρέλλο'' που ξεμπρόστιασε για μια ακόμη φορά τον πραγματικό Βενιζέλο. Αντίθετα λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν τον ΓΑΠ να εκφέρει παρόμοιο λόγο σε αντίστοιχη πρόκληση(ο οποίος στον αντίποδα της αλαζονίας αποθέωσε την έννοια της δημοκρατίας και της πολυφωνίας αφήνοντας να γίνει μία σύνθεση των απόψεων - σούπα που τελικά δεν εξέφραζε κανέναν).
Φοβάμαι πως είναι πολλοί αυτοι που με την δημόσια εικόνα τους έχουν θέσει εαυτούς εκτος ΠΑΣΟΚ (οχι απο αυτό που κατέληξε να είναι αλλά αυτό που θα θέλαμε να ήταν το ΠΑΣΟΚ).
Το ήθος και η δημόσια συμπεριφορά των πολιτικών είναι σημαντικότερα και απο τις πολιτικές θέσεις τους.

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 10:08 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Βεβαίως Tristan. Οφείλω να συμφωνήσω για δύο λόγους

Πρώτον διότι καλλίτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Είναι ακριβώς όπως το λες. Η αμετροέπεια σε όλη της το μεγαλείο. Το λαίμαργον και αδυφάγον πασόκ. Ο Βαγγέλης χάνει και θα τα κάνει όλα μπάχαλο. Μεταξύ μας πολύ αμφιβάλλω εάν θα κάτσει να χάσει. Μάλλον ψάχνει ασφαλή οδό να την κάνει.

Δεύτερον διότι ΤΟ ΕΙΠΕ. Απίστευτο.

Όσον αφορά το πασόκ του μέλλοντός μας, τι να πω οψόμεθα. Μέχρι τώρα πολιτική ανάλυση και μάχη ιδεών δεν έχω δει. Ωστόσο με ενδιαφέρον παρακολουθώ τα σχόλια στα - σοβαρά εννοείται- μπλόγκς. Φαίνεται ότι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους η πλειοψηφία του κόσμου της μπλογκσφαιρας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στο πασόκ.

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 11:44 π.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Ναι,απίθανο ακούγεται .Και εφιαλτικό για όλους μας .Γιατί χαλιέσαι με το πασοκ ? η ν.δ θα κυβερνάει για 20 χρόνια τώρα .Γενιές φανατικών οννεδιτών μεγάλωσαν τα τελευταία χρόνια . Ξέχνα το πασοκ .Δεν υπάρχει.Και όσοι ψηφίζαν πασοκ ,ας την δούνε οι συνασπισμο η ν.δ .δεν υπάρχει ενδιάμεσο . δεν υπάρχει και πολιτικός λόγος να υπάρχει .

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 1:19 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Πιθανό, γιατί όχι. Καλά το λες. Οψόμεθα...

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 3:20 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ FP BOY

Για να μην παρεξηγηθώ. Το μόνο που λέω ότι αρκετός κόσμος στα μπλογκς "συμπάσχει" ή απλά "ενδιαφέρεται" για τα τεκταινόμενα στο πασόκ. Κατά τα άλλα που αναφέρεις, το μέλλον θα δείξει. Μην ξεχνάς όμως ότι μέχρι σήμερα το πασόκ έδειξε ότι είναι εφτάψυχο. Μία μικρή διόρθωση μόνο: συριζα και όχι συνασπισμός, ε? Προς ένα χώρο που τόσο πολύ αιμορράγησε προς το πασόκ οφείλουμε να είμαστε τουλάχιστον ακριβείς. Άλλωστε ο Αλαβάνος ήταν σαφής : Είναι δοκιμή.

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 3:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ evangelos

Δηλαδή το θεωρείς και εσύ πιθανό? Εάν αποδειχτεί ότι παίζει τέτοιο σενάριο - τα μέχρι τώρα στοιχεία το ενισχύουν - θα είναι ότι πρέπει για μερικά διδακτορικά στο γνωστικό σου αντικείμενο.Τι λες?

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 5:00 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Στο ποστ με τίτλο Δυναμική Αντιπολίτευση έγραψες "Ευτυχώς ο Γιώργος δεν του απάντησε (του Βαγγέλη) ότι ο προπάππος του, ο παπά Ανδρέας, ήταν εφημέριος στην εκκλησία της Παντάνασσας στην Πάτρα, για να τονίσει κι αυτός τη λαική καταγωγή των Παπανδρέου". Σου ξέφυγε ότι ΚΑΙ ο προπάππος του Βαγγέλη ήταν παπάς στην Εύβοια. Ο Βενιζέλος ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια από την Εύβοια, από το χωριό του προπάππου του. Επισκέφτηκε την εκκλησία που ήταν εφημέριος και προσκύνησε τον τάφο του. Λοιπόν?

 
Τη 23 Οκτωβρίου 2007 στις 5:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Υποκλίνομαι. Έγραψες Κώστα Βεν. Το Πασοκ ψηφίζει για το καταλληλότερο παπαδοπαίδι. Παιδί παπά διαόλου εγγόνι που λένε....

 
Τη 24 Οκτωβρίου 2007 στις 1:03 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

για τις πληροφοριες του Υποβολεα...
Λες?

δηλαδη,ο Τατουλης τι ρολο παιζει?

Παρεπιπτοντως,αντιστοιχο σεναριο μου μετεφερε και μενα παλαιος διπλωματης,αλλα το θεωρησα απλως...χμμ,μια πιθανοτητα.Να,ομως που το ξαναβλεπω μπροστα μου.

Αμφιβαλλω ομως οτι θα γινει μονο για το λογο της προωθησης επωδυνων λυσεων- αυτοι που ενδιαφερονται να ερθουν ετσι τα πραγματα,καπου πονταρουν να κερδισουν χοντρα...

 
Τη 24 Οκτωβρίου 2007 στις 1:26 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

καλά το πας. Και κοντά στο βασιλικό (κονόμα) θα ποτιστεί και η γλάστρα (ανοικτά θέματα).

 
Τη 24 Οκτωβρίου 2007 στις 3:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Έλεος με τα παπαδοπαίδια! Αλήθεια, θυμάστε κάποια άλλα πριν από 4 χρόνια; Άκουσα ότι η εφημερίδα των Πατρών ανήκει στον Θανάση Λάλα! ΄Οπως και πολλές επαρχιακές, αλλωστε! Σου λέει κάτι αυτό;

 
Τη 24 Οκτωβρίου 2007 στις 8:31 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Λωτοφάγε είσαι απόλυτα σωστός. Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ο Θανάσης Λάλας συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της "Πελοπόννησος". Αν μου λέει κάτι? Τι να μου λέει... ΔΟΛάρια μου είπαν ότι έδωσε για τις μετοχές.

 
Τη 25 Οκτωβρίου 2007 στις 11:05 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Vasike Metoxe

Χα χα! Καλό!

* Καθυστερημένη απάντηση αλλά σημασία έχει να... "αλληλοπαρακολουθούμαστε"!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα