Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Για όλα φταίει το γκαζόν

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν ως βεβαιότητα το ενδεχόμενο της εξακομματικής βουλής με την είσοδο των οικολόγων στο κοινοβούλιο. Το ανησυχητικό είναι ότι με αυτό το δεδομένο ανατρέπονται τα παγιωμένα στερεότυπα και τα συνθήματα του μοναδικού αυθεντικού φορέα της διαρκούς επανάστασης σ' αυτό τον τόπο, για πέντε κόμματα και δύο πολιτικές. Τα πράγματα μπερδεύτηκαν ξαφνικά, όταν το ΚΚΕ ταυτίστηκε με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τον Πάγκαλο χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οργανώνει πανελλαδικά τους κουκολοφόρους, παραβλέποντας το γεγονός ότι καταγγέλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τέτοια οργανωτική δεινότητα είναι σαν να προσάπτει κάποιος στην Έφη Θώδη ταλέντο πριμαντόνας. Αλλά ας είναι. Στην ουσία το σύνθημα παρά τη στάση του ΚΚΕ παρέμεινε αναλλοίωτο, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν όλα τα σφυριά βαρούσαν στο ίδιο καρφί, όπως όλες οι μεγάλες, κυρίαρχες αλήθειες στη ζωή: Πέντε κόμματα, δύο πολιτικές.

Τώρα που οι μάγοι της φυλής προβλέπουν ότι θα γίνουν τα κόμματα έξι, πόσες πολιτικές θα μας προκύψουν? Λίγο είναι νομίζετε, να εκλεγεί βουλευτής ο συμπολίτης, εχθρός του Ζορό στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος? Αυτός προβλέπεται να είναι μία πολιτική από μόνος του.

Γεγονός πάντως είναι ότι η πολιτική ζωή προσανατολίζεται σαφέστατα στην οικολογία. Μετά την καμπάνια του Σκάι για το κλείσιμο των λατομείων στην Αττική που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη πολεμοφοδίων για τους εξεγερμένους των προκεχωρημένων φυλακίων της οδού Πατησίων, οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές το έριξαν στην ολική διαχείριση των σκουπιδιών, όπου εν είδει τελετής προ των μαχών, τα κρέμασαν σαν τους αρχαίους δρυΐδες, ως σπονδή στο οικολογικό δέντρο του Νικήτα, ή αν προτιμάτε, σαν μία μεταμοντέρνα εκδοχή των μάγων με τα δώρα, γύρω από το ντεκόρ της φάτνης, που το πλαισίωναν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παριστάνοντας τους καλούς ποιμένες, μέσα σε μία μοναδικά κατανυκτική ατμόσφαιρα που έκανε το γύρο του κόσμου και προβάλλεται από τα διεθνή μέσα μαζί με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα. Γιατί από ότι φαίνεται, η φοβερά καινοτόμα τελετουργική εισαγωγή των δακρυγόνων, σε αντικατάσταση των παρωχημένων θυμιαμάτων που παραπέμπουν στα σκάνδαλα του Εφραίμ-Ρασπούτιν, θα παιχτεί πολύ με το νέο έτος σε όλη την Ευρώπη.

Στα πλαίσια της οικολογικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο η κυβέρνηση με απόφαση των υφυπουργών εσωτερικών και αθλητισμού που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 11ης Δεκεμβρίου 2008 :διορίζει τον διακριθέντα αθλητή Αντώνιο Νικοπολίδη σε κενή οργανική θέση του κλάδου δενδροκηπουρών, του δήμου Κηφισιάς.

Μετά τον Νικοπολίδη κηπουρό, ο ΠΣΑ Καλαθοσφαιριστών απαντώντας στην απαράδεκτη και ρατσιστική προτίμηση της πολιτείας στο ποδόσφαιρο, στοχεύοντας τρίποντο επί του καλαθιού του μπασκετοθρεμμένου υφυπουργού αθλητισμού, κατεβαίνει σε απεργία με το νέο έτος προκαλώντας τις οικολογικές ανησυχίες της κυβέρνησης στο παρκέ, μπας και καταφέρουν να πάρουν σύνταξη καντηλανάφτη ο Παπαλουκάς και ο Σχορτσιανίτης. Προβλέπεται ότι τα παρκέ θα βαφούν πράσινα τάχιστα και μάλιστα με οικολογικές βαφές από βούρτσες με αλογότριχες.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων καλαθοσφαιριστών θα βρίσκεται μαχόμενος με υψηλό φρόνημα, ο διαπρεπής αντιστασιακός κουκουλοφοροφάγος, δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, που από το 1997 έχει δηλώσει "προτιμώ το χουλιγκανισμό από τη δημοσιογραφία" εκτοξεύοντας μπουκάλια από ανακυκλωμένο πλαστικό κατά των λουλουδούδων του πατριωτισμού.

Φαίνεται ότι ο εκλεκτός μεγαλοδημοσιογράφος, όταν έγραφε την παραπάνω απίστευτη ύβρη, για όσους διαφωνούσαν με το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, αποκαλώντας τους συλλήβδην λουλουδούδες του πατριωτισμού, δεν είχε στο μυαλό του εκείνη την ατάκα της σκηνής που του ταιριάζει γάντι, από την ωραία ταινία "για όλα φταίει το γκαζόν", τότε που το παράνομο ζευγάρι απολαμβάνει τον καφέ του και ο μικροπωλητής λουλουδιών ρωτά ευγενικά τον κύριο εάν θα ήθελαν να προσφερθούν τα άνθη του στην κυρία, όπου εισπράττει την ισοπεδωτική απάντηση :Όχι ευχαριστώ, έχουμε γαμηθεί...

10 σχόλια:

Τη 27 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:43 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτό το δημοσίευμα με το διορισμό του Νικοπολίδη στο Δήμο Κηφισιάς σαν κηπουρού το πέρασα σαν αστεϊσμό κάποιου δημοσιογράφου.
Όταν κατάλαβα ότι πρόκειται για μια ¨σοβαρή¨ κίνηση της πολιτείας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον πορτιέρο της εθνικής για τις ¨υπηρεσίες του προς το Έθνος¨, περίμενα ότι ο ευεργετούμενος δεν θα αποδεχόταν αυτό τον ξεπεσμό ώστε να αποφύγει τη γελοιοποίηση.
Αμ δε! Ο τύπος, σαν γνήσιος Έλληνας, παρά τα εκατομμύρια που κέρδισε-και κερδίζει-σαν ποδοσφαιριστής, δεν βρήκε το κουράγιο να πει όχι σε μια αργομισθία των 1000-1500 ευρώ μηνιαίως!
Προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ποιο γελοίος: αυτοί που του πρότειναν τη ¨θέση¨ ή εκείνος που την αποδέχτηκε;

 
Τη 27 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ syneas

Κατά τον υφυπουργό Ιωαννίδη φταίει το Πασόκ που έφτιαξε το νόμο...

 
Τη 27 Δεκεμβρίου 2008 στις 3:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger sergios είπε...

Αν μη τι άλλο ο Νικοπολίδης τόσα χρόνια ποδοσφαιριστής κάτι θα έχει μάθει από γκαζόν! Μήπως πρέπει να διοριστεί και ο Πρετεντέρης στη συγκομιδή απορριμάτων; Αν και μετά από τόσα χρόνια παπαγαλάκι δεν νομίζω να έχει τα προσόντα για μια δουλειά με πραγματική κοινωνική προσφορά.

Χρόνια πολλά βασικέ! Εύχομαι υγεία σε σενά και την οικογένειά σου.

 
Τη 27 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα είναι ότι οι απολογητές της δημοκρατίας παρουσιάζουν την εξακομματική βουλή ως κάτι το κακό αφού ουσιαστικά θα απαιτήσει κυβέρνηση συνεργασίας. Το θέμα από εκεί και πέρα είναι, μπορεί η οικολογική κίνηση να αποδείξει ότι αξίζει την ψήφο διαμαρτυρίας ή την ψήφο της μόδας και να προωθήσει πολιτικές ουσιαστικές;

 
Τη 28 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:48 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

καταγγέλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για οργανωτική δεινότητα είναι σαν να προσάπτει κάποιος στην Έφη Θώδη ταλέντο πριμαντόνας.

Δεν σεβάστηκες τον Πρετεντέρη,δεν σεβάστηκες τον Νικοπολίδη ούτε όμως και την Εφη βρέ ;
Εσύ είσαι ικανός να πιάσεις στο στόμα σου και την Δρούζα!
Ούτε ο Πάγκαλος να είσαι!

 
Τη 28 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ sergios

Την περασμένη αγωνιστική με το Θρασύβουλο στο Καραισκάκη οι γαύροι υποδέχτηκαν τον Νικοπολίδη φωνάζοντας "είναι τρελός ο κηπουρός" και αυτός αμήχανα κοίταγε το γκαζόν. Το γκολάκι του το σφήνωσε ο ....Χλωρός.

@ ο δείμος του πολίτη

Μήπως έχουμε παρακολουθήσει καμία πολιτική παρέμβαση των οικολόγων στην κεντρική σκηνή τελευταία και δεν το θυμάμαι? Οι προηγούμενες παρουσίες τους στη βουλή μάλλον ως τραγικές χαρακτηρίζονται. Με εξαίρεση ίσως το πανώ που είχε ανοίξει μέσα στη βουλή η κυρία Ανδρεαδάκη.
Το ποσοστό που τους δίνουν τα γκάλοπ, ως εκτόνωση του κλίματος δυσαρέσκειας και απαξίωσης του συνόλου των πολιτικών πρέπει να ερμηνευτεί. Εάν τον Ιούνιο πάμε σε ευρωεκλογές μόνο, τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος. Θα πέσουν γυναίκες, κυνηγοί και ψαράδες που θα πάει σύννεφο...

@ αθεόφοβος

Μετά τη βεβήλωση του δένδρου του Νικήτα, δηλαδή του μέγιστου συμβόλου της τάχα δήθεν εξουσίας, τίποτα δε θα μείνει όρθιο αγαπητέ Αθεόφοβε! Όλες οι "αξίες" του νεοελληνικού πολιτισμού στον πάγκο του χασάπη...

 
Τη 30 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:47 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

"Την περασμένη αγωνιστική με το Θρασύβουλο στο Καραισκάκη οι γαύροι υποδέχτηκαν τον Νικοπολίδη φωνάζοντας "είναι τρελός ο κηπουρός" και αυτός αμήχανα κοίταγε το γκαζόν. Το γκολάκι του το σφήνωσε ο ....Χλωρός."

όλα τα λεφτά στο σχόλιο αυτό βασικέ -γέλασα!
πολύ.

Χλωρή χρονιά!!

Τύχη και Ορεξη για Ζωή σε όλους!
(τους προλαλήσαντες)

 
Τη 30 Δεκεμβρίου 2008 στις 5:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Με τον Νικοπολίδη δενδροκηπουρό, το οικολογικό κίνημα δεν έχει να φοβάται τίποτα!!!

Καλή χρονιά.

Δημήτρης

 
Τη 31 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:48 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πάλι στο "πράσινο" ο Νικοπολίδης:)

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!

 
Τη 31 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ ψουξ

Ότι καλλίτερο φίλε ψουξ στο σανίδι της ζωής και στη γαλαρία των ονείρων.

@ doctor

Να τον εντάξετε στο πρόγραμμα save galatsi, αφού θα πάψει από του χρόνου να πνίγει τα γκολάκια των επιθετικών της galatasaray.
Καλή χρονιά Δημήτρη

@ Σπίθας

Το πράσινο πονάει εκείνον που το φοράει Σπίθα. Ο Αντώνης θα το κουρεύει απλώς.

Καλή Πρωτοχρονιά φίλε.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα