Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Η Πετροσκουφίτσα

Μετά την αποψινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, μέσα σε ένα ντελίριο υποκρισίας, ύβρεων και χλεύης επί ενός κοιμισμένου στον καναπέ του και κομματικά αποβλακωμένου λαού, η υπόθεση οδηγήθηκε σεμνά και ταπεινά στο πολιτικό νεκροταφείο, όπου κηδεύτηκε με μεγάλες αρχιερατικές τιμές δημοσία δαπάνη, με έξοδα δηλαδή του πιστοποιημένου και διαχρονικού μαλάκα, αφού βεβαίως προηγουμένως ο Μέγας Μάγιστρος της Επανίδρυσης, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, προσωπικά με περισσή γενναιότητα, γιατί όπως παραδέχτηκε δημοσίως, του χάλασε το play station, και βγήκε να πάρει καινούργιο, αλλά έκπληκτος βρήκε τις βιτρίνες των μαγαζιών σπασμένες και αντιλήφθηκε ότι κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβαίνει στο Δουκάτο της Επανιδρυμένης Λαμογίας.

Άλλωστε ποτέ η εξουσία δε βαρέθηκε να δείχνει στους υπηκόους της που τους έχει γραμμένους και ξετσίπωτα να δηλώνει παλαιότερα, "το κράτος είμαι Εγώ", οπότε εξελιγμένα σήμερα ζητά συγγνώμη που οι κολλητοί της αυλής της, βαρυστομάχιασαν από τη μάσα των κλοπιμαίων της δημόσιας περιουσίας.

Έτσι η παλαιότερη παρότρυνση του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς και νυν καταλληλότερου - μετά τον Κανένα - στον Μεγάλο Μάγιστρο να μαζευτεί γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες, θα κριθεί πλέον για την ορθότητά της στο πεδίον της τιμής, της οδού Πατησίων.

Σε κυριακάτικη μεγάλης κυκλοφορίας αγγλική εφημερίδα περιγράφεται αποκλειστικά η πώληση πετρών στη μαύρη αγορά στα Εξάρχεια, έναντι ενός ευρώ οι τρεις, επιβεβαιώνοντας το ρηθέν στον μπλόγκερ από παλιά πουτάνα εργολάβο, που ως εν δυνάμει προφήτης έλεγε "για να κονομήσεις παιδί μου πρέπει να μάθεις να πουλάς πέτρες και νερό". Η αγορά μάλιστα βιώνει μοναδική ζήτηση μετά το κλείσιμο των λατομείων στην Αττική εξαιτίας της οικολογικής καμπάνιας του Σκάι. Το γεγονός ότι οι Αλαφούζοι πλούτισαν από τα λατομεία της Σαντορίνης δεν φαίνεται να πολυπαίζει στον αέρα. Το δεδομένο είναι ότι αυτές τις ημέρες τζιράρουν τρελά οι πετράδες μαζί με τους τζαμάδες.

Για όσους δεν κατάλαβαν τι έρχεται μετά τα παραπάνω, και δεν παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση από το στούντιο της ΝΕΤ, το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, τη δράση αναλαμβάνουν οι ορδές της αγανακτισμένης, οργισμένης, θυμωμένης, εξεγερμένης πετροσκουφίτσας γιορτάζοντας ταυτόχρονα την απόφαση - πρόκληση των πέντε ευρώ την ημέρα, των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της ζαρντινιέρας, ψέλνοντας τα κάλαντα στην πλατεία Συντάγματος γύρω από το ολοκαίνουργιο anti - bullet, blast - resistant χριστουγεννιάτικο δέντρο του Νικήτα...

13 σχόλια:

Τη 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:17 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Μην εκπλαγείς αν αποκαλυφθεί οτι οι ποινές εξαγοράστηκαν με τίποτα μυστικά κονδύλια του Δημόσιας Τάξης...

Από όλα όμως τα καρναβάλια που παρέλασαν αυτές τις μέρες, νομίζω ότι το πρώτο βραβείο πρέπει να πάει στον Στυλιανίδη (υπουργός παιδείας!!!), που την Κυριακή γύριζε στα γήπεδα, ενώ το Σάββατο βράδυ, ενώ η Ελλάδα έβραζε, πετούσε γαρύφαλλα στην Παπαρίζου.

Να τους χαιρόμαστε...

 
Τη 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:20 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βασικέ μου, έχω βάσιμες υποψίες ότι ήταν καπιταλιστές μεγαλέμποροι που είχαν μεταλλάξει το γνωστό ρητό του παππού Μάρξ "ο καπιταλιστής είναι ικανός να σου πουλήσει και το σχοινί που θα τον κρεμάσεις" σε "πούλα τις πέτρες σ΄αυτόν που θα σου σπάσει τη βιτρίνα"...

 
Τη 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

μπράβο στους πιτσιρικάδες.....

 
Τη 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:02 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Μην δημιουργείς πληθωριστικές τάσεις!
Δεν γράφει 3 ευρώ η πέτρα αλλά 3 πέτρες στο ευρώ!

 
Τη 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:16 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ αθεόφοβος

Διορθώνω αμέσως γιατί η αγορά πρέπει να αποφεύγει τέτοιου είδους ψυχολογικές πιέσεις. Δηλαδή οι μάγκες της ζαρντινιέρας την έβγαλαν με δεκαπέντε πέτρες την ημέρα.

@ ΦΠ

Και δεν είδαμε τίποτα ακόμα. Περίμενε και έχε υπομονή...

@ oculus

Η πέμπτη φάλαγγα του καπιταλισμού θα ηττηθεί οριστικά μετά το κρέμασμα του τελευταίου καπιταλιστή με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη...

@ tristan

Διόλου απίθανο. Τα βραβεία θα δοθούν από τον κόσμο. Τελεία.

 
Τη 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:44 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ tristan

...και θα δοθούν μέσα σε περιβάλλον ειδυλλιακό με καπνούς και φωτιές με εφέ ορίτζιναλ και όχι ψευτιές. Τώρα μετά από όλα τούτα τα απίστευτα πες μου ποιοι προκαλούν και εάν τα παιδιά τελικά έχουν άδικο.

 
Τη 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:31 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

..."ζητά συγνώμη που οι κολλητοί της αυλής της βαρυστομάχιασαν από τη μάσα των κλοπιμαίων της δημόσιας περιουσίας."

και αυτοί όμως "Ετοιμοπόλεμοι" διέκοψαν την Χώνεψη τους Ορθοπόδησαν και χειροκρότησαν επι τρίλεπτο τον Φυσικό τους ηγέτη.

 
Τη 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ταχυδρόμος! είπε...

Πίσσα και πούπουλα..

 
Τη 18 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:23 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Ψουξ

Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει προηγούμενο. Να ξεβρακώνεται ο αρχηγός ότι δεν πήρε χαμπάρι για τίποτα και να τον χειροκροτούν όρθιοι ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Καθάρισε με το που έδωσε τον Ρουσόπουλο. Πάντα οι βασιλιάδες τον αυλάρχη ή τις γυναίκες τους αποκεφάλιζαν για να τη βγάλουν λάδι. Μάλλον η επόμενη θα είναι η Νατάσσα που θα εκδιωχθεί ως πράκτορας του εχθρού που διείσδυσε -όντας ταπεινής καταγωγής- στα βασιλικά ανάκτορα. Και με τα κλεμμένα τι θα γίνει? Θα επιληφθεί η ανεξάρτητη τυφλή των 5 ευρώ την ημέρα? Αυτοί οι απίστευτοι τύποι είναι ικανοί να προκαλέσουν αντάρτικο πόλης και να διασκεδάζουν στα μπουζούκια. Και μη το πάρεις για πλάκα...

@ post man

Καλομελέτα κι έρχεται αγαπητέ. Κοντά είμαστε!

 
Τη 19 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:53 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Είναι άκρως εξοργιστικά τα όσα συμβαίνουν.
Αν ήμουν 15χρονος θα έκανα ό,τι και αυτά τα παιδιά που καλά κάνουν ό,τι κάνουν μπας και μας ξυπνήσουν.

Το λάθος μας είναι ότι ανεχόμαστε όλη αυτή την σαπίλα και την διαφθορά.
Κάνε κάνε τον μαλάκα, στο τέλος γίνεσαι.

Φταίμε. Και μάλιστα πολύ.
Δεν αρκεί να μην τους ψηφίζουμε.
Κάτι πρέπει να κάνουμε.
Καταγγελίες στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ δεν ξέρω και γω που.
Νομίζω ότι οι δικηγόροι αντί να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι καλό είναι να ασχοληθούν λίγο σοβαρά με όλα αυτά τα θέματα.

doctor

 
Τη 19 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Τι τα θέλετε?
Μας εξήγησε ο κ. Χατζηγάκης (αναφερόμενος στον Guardian!)ότι
στο Ην.Βασίλειο, οι αστυνομικοί που "καθάρισαν" τον βραζιλιάνο, επανήλθαν στις τάξεις της αστυνομίας και τους δόθηκε και άδεια οπλοφορίας...
Τώρα μη ψάχνετε γιατί το είπε... έτσι... για να συνηθίσουμε στην ιδέα κι εμείς!!!

Ποιός προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις των δικαστηρίων?

Για πόσο μεγάλη ξεφτίλα μιλάμε?

 
Τη 20 Δεκεμβρίου 2008 στις 4:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ doctor

Ακριβώς έτσι δόκτορα μου. Η ένοχη φωνή της συνείδησή μιας προσκυνημένης κοινωνίας είναι αυτοί οι πιτσιρικάδες και ας τους λένε τάχατες κουκουλοφόρους εκμεταλλευόμενοι τα μαλακισμένα που τα κάνουν λίμπα δίνοντας άλλοθι σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η γενιά είναι σε απόγνωση και σε μασάει εύκολα. Και ότι τα Χριστούγεννα με τα δέντρα, την αγορά τους και όλους τους καθωσπρεπεισμούς της κοινωνίας τα έχουν οι πιτσιρικάδες αυτοί γραμμένα.

 
Τη 20 Δεκεμβρίου 2008 στις 5:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Για το ίδιο θέμα ο πρώην δήμαρος του Λονδίνου γνωστός και ως "κόκκινος" Κεν Λίβινγκστον, στεναχωρήθηκε πολύ που ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου θα έχανε τη θέση του γιατί ήταν ένας ικανός αστυνομικός.

Όλα αυτά βεβαίως δεν εμποδίζουν τις εξουσίες να δολοφονούν αθώους πολίτες μέσω των μηχανισμών καταστολής, επειδή ο κάθε αστυφύλακας "κατάλαβε" λάθος.

Άλλωστε οι φωτογραφίες του επόμενου ποστ παρουσιάζουν το "ανθρώπινο" πρόσωπο της ΕΛΑΣ. Όσο για το Χατζηγάκη τι να πει κανείς. Υπουργός της τυφλής των 5 ευρώ είναι ο άνθρωπος...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα