Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ο άλλος Δεκέμβρης

Μετά τον Δεκέμβρη του '44 η Αθήνα βιώνει σήμερα έναν ακόμα ματωμένο Δεκέμβρη, με αφορμή την εξέγερση που προκάλεσε η σφαίρα του ειδικού φρουρού στο στήθος του νεολαίου των δεκαέξι χρόνων. Τότε, μετά την επίσκεψη του Ουίνστον Τσώρτσιλ στην Αθήνα, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1944, ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός διορίστηκε αντιβασιλιάς, επικεφαλής της εξουσίας που είχε νωρίτερα διατάξει το πυρ, ενάντια στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
Σήμερα, ένας άλλος ιερωμένος φέρεται να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο της παραεξουσίας, εξοργίζοντας τους πολίτες, προκαλώντας την αγανάκτηση των νεολαίων, πυροδοτώντας τις καταστροφές. Είναι προφανές σ' αυτόν το τόπο, ότι όταν οι παπάδες κυβερνούν, οι δεκαεξάχρονοι δολοφονούνται.

17 σχόλια:

Τη 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 4:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Τόσο μα τόσο θλιβερό το γεγονός, που δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την οδύνη μου και την αγανάκτησή μου...

 
Τη 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:51 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Όταν οι παπάρες κυβερνούν να γράψεις καλλίτερα. Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος αποδεικνύουν την οικουμενική προσέγγιση του θέματος ως περίπου ποινικού αδικήματος να είναι κανείς δεκαπέντε χρονών. Και η ποινή? Εις θάνατον.

 
Τη 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Μόλις κυκλοφόρησε η φήμη ότι η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Επειδή αργά το κατάλαβαν μετά από δύο χρόνια ζόφου και σκανδάλων ευκαιρία να επιβάλουν και τον στρατιωτικό νόμο για να δέσει το βύσσινο.

 
Τη 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:37 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Το καπάκι της χύτρας σηκώθηκε.
Η βία που έκπληκτοι παρακολουθούμε να ξετυλίγεται είναι πταίσμα μπροστά στην απίστευτη βία που ξεχύθηκε απο την δήλωση π.χ. του Μειμαράκη προ ολίγων ημερών, ότι λίγο- πολύ οι εξεταστικές επιτροπές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα, οι λογαριασμοί συνήθως δεν μπορούν να ανοίξουν, άρα ελληνικέ λαέ καληνύχτα και μη ρωτάς πολλά-πολλά.
Η την υπόκωφη βία που εκπορεύεται απο την τηλεόραση του κουτσομπολιού, της ανθρωποφαγίας, της απόλυτης ξεφτίλας, που πάνω απο 2 λεπτά είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις. Τηλεόραση (μία απλή παράμετρος – αντανάκλαση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας) που μόνο βαρβαρότητα παράγει.
Το ‘’σύστημα’’ Βασικέ μου φαίνεται πως καταρρέει. Με πάταγο.

 
Τη 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Είναι πλέον σαφές ότι όλα είναι δρομολογημένα. Η πόλη καίγεται βάσει σχεδίου. Με το αφήνουν τα γνωστά μαλακισμένα να κάνουν την Θεσσαλονίκη λαμπόγιαλο ανενόχλητα καταστρέφοντας τα πάντα.
Το αποψινό μπάχαλο είναι κατευθυνόμενο.
Πάμε σε τελετή "ξεπλύματος" για να θαφτούν όλα. Δεν θα υπάρξει πόρισμα για τίποτα και αφήνουν να καεί το σύμπαν για να προχωρήσει η "εξιλέωση" μίας τελικά επικίνδυνης εξουσίας. Πάνω στο ακόμα ζεστό αίμα του παιδιού πάνε να βγουν λάδι. Είναι απίστευτο.

 
Τη 8 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger elias είπε...

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το να θυμώσει κανείς είναι εύκολο. Δύσκολο είναι να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό, στη σωστή στιγμή, για την σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα όμως για τους διοικούντες. Σαν το μανιοκαταθλιπτικό ασθενή ο κρατικός μηχανισμός εξαπολύει τους κεραυνούς της οργής του σε άσχετους και την ίδια στιγμή ανέχεται τα πάντα από άλλους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο από πίσω, κάποια συνωμοσία για να φιμώσουν τη νεολαία. Απλά το κράτος είναι ηλίθιο. Αυτοί που διοικούν δεν ξέρουν να διοικούν. Αυτοί που αποφασίζουν δεν ξέρουν να αποφασίζουν.

Και το χειρότερο είναι ότι όλους αυτούς, που θεωρούν ότι η πολιτική τους δεινότητα εξαντλείται σε μια δύο ατάκες στις ειδήσεις των οκτώ, εμείς τους έχουμε ψηφίσει, εμείς τους έχουμε αναδείξει και ανεχθεί. Το ηλίθιο αυτό κράτος είναι η εικόνα μας στο καθρέφτη.

Εμείς σκοτώσαμε το παιδί, εμείς κάψαμε τα μαγαζιά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, εμείς οδηγήσαμε τη χώρα αυτή στη παρακμή. Η ευθύνη είναι συλλογική.

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω ταπεινά συγνώμη στη κόρη μου για αυτό το τέρας που της παραδίδω. Μακάρι να τα καταφέρει καλύτερα από μένα.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:14 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ elias

Ε, λοιπόν αυτή η νεολαία μπορεί να γίνει αιτία να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να δούμε την αλήθεια κατάματα γιατί αυτή οι εξεγερμένοι νέοι αποτελούν την ένοχη φωνή της συνείδησης όλων όσων στηρίζουμε και ανεχόμαστε αυτή τη σαπίλα.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:04 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Είναι έγκλημα να σου κόβει κάποιος τη ζωή, πριν ωριμάσεις, πρίν ερωτευθείς, πρίν δείς τον κόσμο.

Yπο τις παρούσες συνθήκες, ο κ. Καραμανλής νομίζω πως θα πρέπει να αποχωρήσει απο την διακυβέρνηση της χώρας. Οχι γιατί κάποιος τρελλός σκότωσε ενα παιδί. Αλλά γιατί δεν έκανε τίποτα να ανομορφώσει αυτό το διαβρωμμένο και παρακμιακό σώμα της Αστυνομίας, ενώ μπορούσε. Γιατί είχε την ευθύνη να το κάνει.

Το συνετότερο θα ήταν να κηρύξει εκλογές σε λίγους μήνες. Η λαική δυσαρέσκεια, πέραν των τραμπουκισμών, είναι πολύ μεγάλη, και το θέμα μας έχει εκθέσει διεθνώς.

Είμαι απολύτως σίγουρος, πως κανένα υπουργείο (Δημ. Τάξης, Εσωτερικών) δεν θα έχει μελετήσει ποτέ σενάρια λαικής εξέγερσης και αντιμετώπισής τους. Αυτό φαίνεται απο την μέχρι τώρα αντίδρασή τους, συνάγει άλλωστε τέλεια και με το γενικό κλίμα του χαβαλέ και της κυβερνητικής ανευθυνότητας.

Ο επερχόμενος πρωθυπουργός, όποιος κι αν είναι, θα πρέπει να ανάγει σαν πρώτο του θέμα την αξιοπιστία της Ελληνικής Αστυνομίας. Να την αναγάγει σε οντότητα σεβαστή και αποδεκτή απο τον κόσμο. Θα πάρει καιρό, θα απαιτήσει πολλά δισεκατομμύρια, εκπαίδευση, αλλαγή νοοτροπίας και λαική συμμετοχή, αλλά γίνεται. Γίνεται.

Ακούω σενάρια για δεξιούς και αριστερούς παρακρατικούς. Δεν πρέπει να το δούμε έτσι. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα πολιτικά να μας διαιρέσουν. Η δουλειά του τραμπούκου είναι οι τραμπουκισμός.

Εχω έναν γιό περίπου στην ηλικία του Αλέξη που μεγαλώνει στην Αμερική. Θέλω να τον στείλω μια μέρα, μόνο του, στην Ελλάδα, να τη δεί σαν έφηβος, να την αναπνεύσει. Με κατανοείτε..

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:05 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ locus publicus

Πολύ σωστά τα λες υπερατλαντικέ μου φίλε.
Ας σκύψουμε και στα σημεία της εξέγερσης.
Η μανία που κτυπήθηκαν οι τράπεζες σε όλη τη χώρα, οι ηλικιωμένες γυναίκες που πέταγαν γλάστρες από τα μπαλκόνια στους αστυνομικούς, οι μαθητές που ξεχύθηκαν στους δρόμους κατά χιλιάδες είναι στοιχεία που δηλώνουν την οργή για την ομηρεία της κοινωνίας από τους τραπεζίτες, την αγανάκτηση του κόσμου για όλα όσα τον περιτριγυρίζουν και την εξέγερση των νέων που βλέπουν τα τεράστια αδιέξοδα μπροστά τους. Ιδιαίτερα οι νεολαίοι βλέπουν τους μεγαλύτερους είτε βολεμένους, είτε παραιτημένους, τους γονείς τους να μην μπορούν να τους καλύψουν τις ανάγκες τους, το μέλλον τους αβέβαιο.
Και η οργή αυτής της νεολαίας που τη θεωρούσαν όλοι απολίτικη, βολεμένη, "κουμπάκικα" κολλημένη στο ίντερνετ, θα είναι θύελλα πραγματική.
Θα μας επιτεθούν για ότι τους κληρονομούμε και έχουν δίκιο. Η δολοφονία του Αλέξη είναι απλώς η αφορμή για ότι σιγόβραζε καιρό τώρα.
Η ανικανότητα της εξουσίας να αφουγκραστεί την λαϊκή δυσφορία και απαντούσε μέχρι χτες με δηλώσεις του στυλ "Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος", θα έχει πάνω της επιπτώσεις οδυνειρές.
Γιατί τα χθεσινοβραδινά ήταν η αρχή. Και από ότι καταλαβαίνω όσο περνά η ώρα, ούτε την ικανότητα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση δεν έχουν, πηγαίνοντας σε εκλογές που θα τους ξεπλύνουν από όλα. Ντιπ άχρηστοι.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:40 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Καλός ο παραλληλισμός αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά.
Τότε τα πυρά της αστυνομίας έπεσαν σκόπιμα και πίσω από την κυβέρνηση ουσιαστικά διοικούσε ο Τσώρτσιλ που είχε δώσει σαφείς εντολές να αντιμετωπιστεί η Αθήνα σαν εχθρική πόλη.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:06 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ αθεόφοβος

το ποστ δεν επιχειρεί ιστορικό παραλληλισμό σε δύο καταστάσεις που προφανώς δεν συνδέονται κατά τα ποιοτικά τους στοιχεία. Ωστόσο η επιστράτευση του Δαμασκηνού για να υπηρετηθεί η ανώμαλη κατάσταση που δημιούργησαν οι Εγγλέζοι στην Αθήνα ταιριάζει απόλυτη με την επιστράτευση του σημερινού παπαδαριού για τη ληστεία της δημόσιας περιουσίας. Γιατί αγαπητέ αθεόφοβε είμαι βέβαιος ότι δεν πιστεύεις ότι ο Εφραίμ κατάφερε και τους έδεσε όλους κόμπο για να ληστέψει τα δημόσια κτήματα. Ο Εφραίμ είναι "εργαλείο" που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία από τους "υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος".

Γιατί κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένα νέο "μάνατζμεντ" που λήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία που μετέφερε με συμβολαιογραφικές αλλαξοκωλιές το δημόσιο πλούτο σε κάθε λογής λαμόγια, με τρόπο όμως αναβαθμισμένο.

Γιατί και πριν γινόντουσαν όλα αυτά, αλλά ετούτοι εδώ έφεραν "νέο αέρα". Βλέπεις 20 χρόνια στον πάγκο της πολιτικής και απασχολούμενοι στην ελεύθερη αγορά απέκτησαν αγοραίες απόψεις για τη διοίκηση.

Γι αυτό και η αγανάκτηση του κόσμου είναι κι αυτή αναβαθμισμένη. Όπως ταιριάζει στους αχρείους.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:03 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια νομίζω κατάλαβα πλήρως το σκωπτικό χαρακτήρα του post. Δεν συμφωνώ για να συμφωνώ. Πραγματικά ταυτίζομαι με το ακριβώς παραπάνω σχόλιό σου στις 10:06

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:56 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ evangelos

σου προσθέτω και τη σημερινή ατάκα του Αργύρη Ντινόπουλου σήμερα το πρωί μιλώντας για την ανυπαρξία της αστυνομίας στις χτεσινοβραδινές καταστροφές "εμείς σαν κακοί δεξιοί αποφασίσαμε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξουν άλλοι νεκροί στην Αθήνα Δεκέμβρη μήνα"...

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 3:04 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

vasikos metoxos

Καλά είναι κάποιοι που δεν είναι ότι εκθέτονται. Δεν έχουν καν την αντίληψη να κατανοήσουν ότι με αυτά που λένε κάνουν πρώτα κακό στους εαυτούς τους ακόμα και στο μικρο-επίπεδο της πολιτικής τους πελατείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ντινόπουλος που αναφέρεις, αλλά κυρίως ο ανεκδιήγητος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Τζίμας. Δεν ξέρω αν τον είδες χθες στον ΑΝΤ1. Προκλητικός, εκτός τόπου και χρόνου, ανάλγητος. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που φτιάξαμε vasike. Μια πόλη με τους δικούς της ρυθμούς, αλλά και με τους δικούς της πολιτικούς.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 3:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

@elias

Εμείς σκοτώσαμε το παιδί, εμείς κάψαμε τα μαγαζιά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, εμείς οδηγήσαμε τη χώρα αυτή στη παρακμή. Η ευθύνη είναι συλλογική.

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω ταπεινά συγνώμη στη κόρη μου για αυτό το τέρας που της παραδίδω. Μακάρι να τα καταφέρει καλύτερα από μένα.

Μπράβο elias συμφωνώ!
Αυτός ήταν ο λόγος που με κατέβασε κάτω στο δρόμο χθες.

 
Τη 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Ζούμε απίστευτες καταστάσεις.
Ας κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας για 1-2 μέρες ακόμα.

 
Τη 10 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:18 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

δειτε το βιντεο!

http://www.youtube.com/watch?v=EufS49I-6Ig

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα