Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Εκτός κινδύνου

Μετά την παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης του 37χρονου ειδικού φρουρού στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα μαζικά μέσα ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα να αναμεταδίδουν την αληθινή διάσταση των γεγονότων. Ο επιτυχημένος ποινικολόγος, γνωστός στο πανελλήνιο για τη συμμετοχή του στον ελληνικό αθλητισμό, με ειδίκευση στο να πηδάει μάντρες νυχτιάτικα έξω από τα κανάλια της ζούγκλας ή να επιδίδεται στο άρπαγμα τσόκαρου σε πυλωτές, με την ταυτόχρονη παρακολούθηση της πρώην συζύγου του να τσιμπουκώνεται σε πολυτελή αυτοκίνητα, μοίρασε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη αναλυτική περιγραφή των γεγονότων "Μετά την ατυχή συνάντηση του νεαρού αλήτη από τα βόρεια προάστια, που προκλητικά αμελούσε να διαβάσει θρησκευτικά, με τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, που οφείλεται σε καθαρή παρεξήγηση, αφού ο νεαρός αποδεδειγμένα σκόνταψε και έπεσε πάνω στη σφαίρα, και τη διενέργεια της νεκροτομής , η σφαίρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας, όπου θα της παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. Όλα τα έξοδα νοσηλείας της σφαίρας θα καλυφθούν από την οικογένεια του θανόντα αλήτη όπως επίσης και τα δικαστικά έξοδα".
Στη συνέχεια μοίρασε στους δημοσιογράφους τις φωτογραφίες των τριών παιδιών του ειδικού φρουρού, για να γίνει απολύτως κατανοητό πως τα πραγματικά παιδιά διαφέρουν από τα τσογλάνια και τους αμελείς αναρχικούς των Εξαρχείων που σκοντάφτουν πάνω στις σφαίρες των ανυποψίαστων αστυνομικών. Διευκρινίστηκε επίσης ότι στο εξής τα δελτία τύπου, θα τα μοιράζει στα μέσα αποκλειστικά και μόνο ο Πάνος Σόμπολος, με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση του ελληνικού λαού.

20 σχόλια:

Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:34 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Ετσι ακριβώς φίλε μου
και επί πλέον "η δικαιοσύνη θ αποφασίσει αν έπρεπε να χαθεί αυτό το παιδί"
τι άλλο έχουμε να ζήσουμε!!!
Να ευχηθώ μια καλημέρα, μήπως και γίνει στο τέλος!!!

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:21 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Και δεν έχουμε δει ακόμα την απάντηση του θράσους των φασιστοειδών, κάθε είδους, σε όλο του το μεγαλείο. Εδώ τα έχωσε μέχρι και στον πρόεδρο της δημοκρατίας και ανάγκασε την προεδρεία να βγάλει ανακοίνωση. Η επηρμένη προβοκάτσια στοχεύει στην αποφυλάκιση του δολοφόνου. Εάν τα καταφέρει θα χυθεί αίμα και θα γίνει με σχέδιο. Και ο νοών νοεί το...

ΥΓ Αφιερωμένο στον καλό φίλο squarelogic που με φιτίλιασε αξημέρωτα...

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:43 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλός αστυνομικός ρεπόρτερ ο Πάνος Σόμπολος. Δεν έχω τίποτα μαζί του.
Αλλά και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ!!

Ενδεικτικό της κατάστασης στα ΜΜΕ.

Καλημέρα.

Υ.Γ.
Με ξενύχτησες, χθές :)
Έτοιμες καμμιά 20αρια απαντήσεις:)

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:45 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες βασικέ και μετέφρασες τη δήλωση του Κούγια γιατί όταν την πρωτάκουσα δεν την πολυκατάλαβα και είχα μείνει με την εντύπωση ότι αναφέρεται στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τους υπεύθυνους που σαμποτάρισαν την ομάδα ώστε αυτή να μην ανέβει στην άλφα εθνική κατηγορία!
Τελικά, ο μοντελοπνίχτης αποδεικνύεται περισσότερο μαλάκας από όσο μας είχε αφήσει να καταλάβουμε μέχρι τώρα.
Εκτός κι αν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία στο πόδι του Λυκουρέζου…

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger xasodikis είπε...

Το παιχνίδι που παίζει ο εν λόγω είναι πολύ πονηρό: ρίχνει λάδι σε μια ήδη αναμμένη φωτιά με σκοπό να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη αγανάκτηση. Ξέρει ότι η προφυλάκιση που διατάχτηκε είναι παράνομη (είναι, δυστυχώς) και ποντάρει ότι τυχόν άρση της στο μέλλον θα οδηγήσει σε νέο ξέσπασμα με επεισόδια κλπ. Όταν πια φτάσει η ώρα να δικαστεί η υπόθεση τα πνεύματα θα έχουν ηρεμήσει, και θα ακούσουμε επιχειρήματα του στυλ "μα δείτε τι έγινε με τον καλό αυτό άνθρωπο, που όλη η κοινωνία έπεσε να τον φάει, που προφυλακίστηκε άδικα και παράνομα κ.ο.κ.". Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:00 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Μέχρι χθες έλεγα ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός συγκάλυψης για να πέσει ο μπάτσος στα μαλακά.
Σήμερα ευχαριστώ τον Θεό [τον ποιον;] που ο Κούγιας δεν ζήτησε εκταφή του άτυχου Αλέξη και παραπομπή του σε δίκη...

Η οργή μου είναι απίστευτη, απερίγραπτη και ανείπωτη.

Βλέπω αυτόν τον εμετικό γελοίο δικηγόρο της πλάκας και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Ας τον χαίρεται ο Δικηγορικός Σύλλογος...

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:42 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Απο τη ΝΕΤ μάθαμε, μεταξύ πεπραγμένων της κυβέρνησης και του ΚΚΕ, οτι συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής. Όπου ο Βουλγαράκης έθεσε τους λογαριασμούς του στη διάθεση των αρχών, και τα μέλη της πλειοψηφίας να απορρίπτουν το άνοιγμα των λογαριασμών. Φαίνεται πως το εναλλακτικό σενάριο, με τα μέλη να ζητούν το άνοιγμα και τον Βουλγαράκη να το απορρίπτει τους φάνηκε to much.

Μετά είναι να απορεί κανείς γιατί τόση βία και οργή?

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger sergios είπε...

Εγώ πάλι τον Κούγια τον βρίσκω μια χαρά για δικηγόρο μπάτσων. Θα προτιμούσατε να βλέπατε ένα τέτοιο υποκείμενο να εκπροσωπεί π.χ. την οικογένεια του θύματος; Και αν αποτύχει στο ρόλο του και (λέμε τώρα) οι μπάτσοι φάνε τελικά βαριές ποινές θα του βγει και το παρατσούκλι "γουρουνοπνίχτης"

 
Τη 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:28 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Σέργιε, δεν υπήρχε περίπτωση αυτό το τσόλι να εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος! Δεν έχει αφήσει κάθαρμα για κάθαρμα που να μην το εκπροσωπήσει! Είναι άλλωστε γνωστή η αποτίμηση που έκανε για τις ζωές των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη!

Βασικέ, τι να πω; Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολύχρονης τηλοψίας: οι τερατογενέσεις!

Απορία: είναι 37 ή 35 χρονών ο Επαμεινώνδας; Διότι άκουσα απόψε τη ΝΕΤ να τον αναφέρει ως "35χρονο". Από Γενάρη θα τον αποκαλεί 36χρονο!

 
Τη 12 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:46 π.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Εντάξει, ο Κούγιας θα το πληρώσει αυτό.

 
Τη 12 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:05 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Βασικε μου ευχαριστώ για την ανταπόκριση,αλλά ήσουν πολύ ήπιος με το σίχαμα.
Ισως παλι να εισαι και προσεκτικος για να μη μπλέξεις...
Με βλέπω να λερώνω άσχημα το στόμα μου...

Χασοδίκη
αν τετοια τερατουργήματα κάνουν τον καλό δικηγόρο αποδεικνύεται η χρόνια άποψη μου οτι η Νομικη ΔΕΝ είναι επιστήμη κι οτι αν θέλουμε να ξεβρωμίσει ο τόπος πρέπει να κλείσουν οι Νομικες σχολες για 15 χρόνια.
(το παραπανω φυσικα δεν αποτελεί μομφή για σενα,αλλά για το σίχαμα με τα τακούνια)

 
Τη 12 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:02 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger xasodikis είπε...

@squarelogic

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω ότι η νομική ΕΙΝΑΙ επιστήμη, ότι ο Κούγιας δεν είναι παρεπιστημονικό φαινόμενο αλλά κοινωνικό, και ότι είναι άδικο να στιγματίζει (αυτός και ορισμένοι άλλοι) έναν ολόκληρο κλάδο, ο οποίος περιλαμβάνει και πολλούς, πάρα πολλούς ανθρώπους που πραγματικά θες να τους φιλήσεις το χέρι (που λέει ο λόγος) ως ένδειξη σεβασμού για το ήθος, την επιστημονική επάρκεια, την όλη συγκρότησή τους. Κατανοώ την αγανάκτηση γιατί τη νιώθω κι εγώ, αλλά ας μην πεθάνει και η κοινή λογική αυτές τις μέρες.

 
Τη 13 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Σαφώς και τα νομικά είναι επιστήμη και χωρίς να είμαι νομικός είναι από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ανθρώπινης δικαιοσύνης το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορούμενου.
Τώρα η επιλογή του Κούγια από τον κατηγορούμενο είναι δικαιωμα του αν και οι δηλώσεις του Κούγια μάλλον τον έθαψαν.

 
Τη 13 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:22 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Να εξηγήσω τι εννοώ για να μη με κακοχαρακτηρίσουν οι συμπαθείς νοικοί της παρέας:
η Επιστήμη ξεκινά με την παρατήρηση,αναλύει τις πιθανε΄ς εξηγήσεις και οργανώνει πειράματα για την απόδειξη ή κατάρριψη των υποθέσεων που κάνει.
Αυτός είναι ο επιστημονικός τρόπος αναζήτησης της αλήθειας.
Προφανώς στη Νομική δεν υπάρχουν αυτά.Είναι ένα Σύστημα για απονομή του Δικαίου-πράγματι κατάκτηση των ανθρωπ.κοινωνιών αν σκεφτεί κανείς απο που ξεκινήσαμε-αλλά οι κανόνες του δεν βασίζονται σε καποια αντικειμενική αλήθεια.Είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και συχνά αντανακλούν τις επιλογές των ισχυρών της εποχής που δημιουργήθηκαν.
Οι φοιτητες Νομικης σήμερα διδάσκονται την θεωρία και τις τεχνικότητες που διέπουν το σύστημα(προθεσμίες κλπ).Μέσα στα χρόνια όμως οι τεχνικότητες έχουν διογκωθεί τόσο κι έχουν γίνει τοσο δαιδαλώδεις που στην ουσία χάνεται ο πραγματικό στόχος,η απονομή του Δικαίου.
Στη χώρα μας δε,με την μεγάλη αργοπορία στην απονομη της Δικαιοσύνης και τις συχνές επιρροές που δέχεται-έστω και σε επίπεδο διαδικασιών(πχ.αναβολες μετά απο "πιέσεις") έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στους Θεσμούς.Αυτή πρέπει να αποδεικνύεται καθε φορά,ακριβώς γιατί μεχρι τώρα εχει αποδείξει το αντιθετο,οτι δηλ.ολες αυτες οι μακροχρόνιες δικαστικες διερευνησεις καταληγουν σε απαλλαγη και κουκούλωμμα ή και οταν ακομα πέσουν ποινες υπάρχουν τρόποι ακυρωσης τους ουσιστικα(πχ"λογοι υγείας",βλ.υπόθ.Παντείου).Κι αυτός είναι ενας πα τους βασικους λογους που ξεχειλισε η οργη τουτες τις μερες...

 
Τη 13 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Κλαζoμένιoς είπε...

Θέτω εις την μπλογκο-ομήγυριν το εξής πολλαπλούν φιλοσοφικόν ερώτημα:

Τί να είναι ο Χούγιας άραγε;;;

1. Στυγνός εκμεταλλευτής της Δημοκρατίας ;
2. Στυγνός εκμεταλλευτής ΠΑΕ τινών ;
3. Εκμεταλλευτής της στυγνής Μιντιοκρατίας ;
4. Είς απλούς και κερατάς και δαρμένος ;
5. Είς απλούς μαχόμενος την Θέμιδα ;
6. Είς απλούς υπερασπιστής αδυνάτων ;
7. Είς πολλαπλώς κομπλεξικός τηλεαστήρ ;


Μπορείτε να δώσετε και περισσότερες από μία απαντήσεις, είτε εδώ, αν τό επιτρέψει ο φιλοξενητής, είτε στο εμόν βλόγιον.

Σκεφθείτεεέ! Απασφαλιστείτεεέ! Σκοπεύσατεεέ!
Πύύύύύυυυυυυυυυρ!


Υ.Γ.
"Βασικέ",
το ότι πιάσαμε ακριβώς το ίδιο θέμα, καθένας με τον τρόπο του... εντάξει, δεν μπορεί να είναι τυχαίο...
Κοιτούσες το φεγγάρι χτές;
Ή είχε πολλά σύννεφα εκεί στα βόρεια;;;
Κακοφιλάκια.

 
Τη 13 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:00 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Λατρεύω αυτούς τους σαρκασμούς

 
Τη 14 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Σπίθας

Ο Σόμπολος είναι εκπρόσωπος τύπου της ΓΑΔΑ, φίλε. Παρεμπιπτόντως τυγχάνει και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ...

@ Syneas

Τη μαλακία πολλοί αγάπησαν το μαλάκα ουδείς!

@ xasodikis

Συμφωνώ απολύτως φίλε! Και το ποστ σου υπέροχο.

@ doctor

Είδες ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν μπορείς να πλήξεις. Ακόμα και τα καθάρματα συνωμοτούν για να μας ανανεώνουν τη διάθεση.

@ tristan

Το εμπεδώσαμε. Τιμημένο ΚΚΕ και άλλες μπούρδες. Πόσο πάει ο Γερμανός άραγε?

@ sergios

Μπορεί να το δούμε κι αυτό. Να τον δέρνουν τα ΜΑΤ γιατί τα σκάτωσε, αν και αμφιβάλλω...

@ Λωτοφάγος

Αφού γλύτωσε από το τσόκαρο ας δοκιμάσει και λίγο από κουκουλοφόρο...

@ ΦΠ

Με μετρητά υποθέτω, μέρες που 'ναι!

@ αθεόφοβος

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λένε, αλλά θα βαρεθούνε να μετράνε τις ποινές στο τέλος. Εδώ ο καθηγητής Παυλόπουλος ανακοίνωσε από βήματος της βουλής ότι θα καταδικαστεί βαριά. Τι ψάχνεις τώρα. Την ανεξάρτητη δικαιοσύνη την πούλησαν στα σκλαβοπάζαρα με τη δημιουργία του προτεκτοράτου...

@ κλαζομένιος

καλώς όρισες. Προηγήθηκα όμως κατά δύο ημέρες. Το σωστό να λέγεται...

@ evangelos

Καλησπέρες. Θα έχουμε περισσότερα προσεχώς. Δε μας αφήνουν να δουλέψουμε. Όλες οι μαλακίες τώρα θα γίνουν καθώς φαίνεται.

 
Τη 14 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:22 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ squarelogic

Με τον ορισμό της επιστήμης που δίνεις όλες οι θεωρητικές σπουδές είναι εκτός λόγω έλλειψης πειραματικών δεδομένων. Ας είναι.

Για το επίμαχο ζήτημα νομίζω ότι η άποψη που δίνει ο φίλος χασοδίκης είναι αυτή που ταιριάζει με το ζήτημα. Ως παμπόνηρη αλεπού προσπαθεί να ανακατώσει την τράπουλα και να στείλει τη μπάλα στην κερκίδα, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να διακοπεί η προφυλάκιση. Το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα που λέει και ο χασοδίκης. Δηλαδή προηγούνται μόνο οι πουτάνες...

 
Τη 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 5:17 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ναπoλέων είπε...

Θα μεταφέρω και εδώ ερώτημα που έβαλα και στον "Χασοδίκη":

Πυροβόλησε στον αέρα, θυμωμένος, ας δεχτούμε, από τον ταραξία και υβριστή νεαρό, και τον είδαν, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, να πέφτει κάτω αιμόφυρτος, από την εξοστρακισμένη, ας δεχτούμε, σφαίρα.
Δεν έπρεπε να προστρέξουν να δούν μήπως απλώς τραυματίστηκε και να τον μεταφέρουν το ταχύτερο σε ένα νοσοκομείο;;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΑΥΤΟ;;;
Που αξίζει τη βαρύτατη τιμωρία τους (και των δύο!);;;
Μόνο οι οδηγοί τιμωρούνται (βαρύτατα και καλώς!) για εγκατάλειψη θύματος;;;

Μήπως αυτό και μόνον θα «τίναζε στον αέρα» την πολύ πονηρή {συμφωνώ με τον "Χασοδίκη"} υπερασπιστική γραμμή του ...Χούγια;;;
α-α-ε
Ν.

 
Τη 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:27 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Ναπολέων,

μα δεν παρατήρησες ότι ο συνδικαλιστής (σκοπίμως) με φάτσα βουτυρομπεμπέ με τα γυαλάκια διαχώρισε τη θέση του από τους δύο? Οι οδηγίες του "εγχειριδίου του καλού ράμπο" τις οποίες προφανώς παρέβησαν ήταν να γυρίσουν για να δώσουν τη χαριστική βολή...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα