Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Στα γουναράδικα

Έχουν περάσει κιόλας οι πρώτοι έξι μήνες της παγκόσμιας κρίσης και τα σημάδια της αδυναμίας ελέγχου της κατάστασης είναι πλέον ορατά. Τα χρηματιστήρια καταρρέουν, οι αγορές ξετινάζονται, οικονομικοί κολοσσοί πνέουν τα λοίσθια μετατρεπόμενοι σε σαπάκια της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Κατά πως φαίνεται, τα δισεκατομμύρια που έριξαν οι ηγεσίες της δύσης στα τραπεζικά συστήματα των κρατών τους ακολουθώντας τη συνταγή του Γκόρντον Μπράουν, αποδείχτηκαν ανίκανα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά και η αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, παρά την πρόσκαιρη ευφορία που δημιούργησε, δεν εμφανίζεται αρκετή από μόνη της για να διορθώσει την πορεία των πραγμάτων.

Και επειδή ο καπιταλισμός δεν θα παραδώσει τα όπλα εύκολα, πετώντας την πετσέτα στο καναβάτσο, είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι για να μην καταρρεύσει το σύστημα, θα οδηγήσει την υπόθεση κυνικά και χωρίς συναισθηματισμούς στο μονοπάτι που γνωρίζει καλά, για να ξεπλένει όλες τις κρίσεις του όπως πάντα, κι ας κάνουμε όλοι ξορκίζοντας το κακό, ότι δεν καταλαβαίνουμε που πάει η δουλειά. Για τότε, αγαπητοί φίλοι σας εύχομαι προκαταβολικά, όπως συνήθιζε να λέει ο αρχικαπετάνιος της φωτογραφίας καλή αντάμωση στα γουναράδικα, εξήντα τέσσερα χρόνια ακριβώς από την επέτειο της Βάρκιζας που τιμά τον πάτο αυτού του ποστ.

Βεβαίως οι μέντορες της ημεδαπής αφασίας περί άλλων τυρβάζουν. Οι διαχειριστές της εξουσίας μας διαβεβαίωσαν τον Σεπτέμβριο ότι η χώρα δεν κινδυνεύει από τα τοξικά ομόλογα, αφού προηγουμένως έκαναν την απογραφή το 2005 καρφώνοντας την πατρίδα τους στον μπάρμπα Αλμούνια, που τώρα τους στριμώχνει, γιατί η Ελλάδα είναι κατά ομολογία της κυβέρνησής της, πρώτη στα μπαλαμούτια όπως και στα ελλείμματα, αφού διόρισαν μερικές χιλιάδες αγροφύλακες για τη σωτηρία του έθνους, τώρα αλληλοκατηγορούνται εκ των έσω για ανικανότητα, στο βαθμό που δε σκάνε ακόμα οι βόμβες των μαθητευόμενων τρομοκρατών πρακτόρων, σκορπώντας τον όλεθρο στη δυνατή Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού γωνία.

Παράλληλα το έθνος ξεχαρμανιάζει τις καθημερινές με την Πετρούλα και τα σαββατοκύριακα με τις δημοσκοπήσεις. Πρώτο το Πασόκ και αυτό το σαββατοκύριακο με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Καραμανλή, ο οποίος εκλιπαρεί πλέον την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση, προκειμένου να βγει η πατρίδα από την κρίση και να γλυτώσει ο ίδιος από τις πέτρες, που θα αρχίσουν σε λίγο να σκάνε στην αυλή της Νατάσας. Η ρουφιάνα η ιστορία όμως πως επαναλαμβάνεται: Το 1932 όταν έφτασαν τα απόνερα της κρίσης του ΄29 στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Βενιζέλος κάλεσε ανεπιτυχώς τον Τσαλδάρη για συνεργασία στα πλαίσια μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Στην παραπάνω πρόταση η μείζονα αντιπολίτευση του Λαϊκού Κόμματος, σφύριζε αδιάφορα αφήνοντας τον Βενιζέλο να καεί κατά την τελευταία πρωθυπουργία του, διαχειριζόμενος την κρίση.

Οι εναλλακτικές επιλογές σε αυτή την ατμόσφαιρα είναι προφανώς περιορισμένες. Με την ναυτιλία βουλιαγμένη στο τέλμα και την κατασκευή τελειωμένη, απομένει πλέον ο τουρισμός να δώσει το καλοκαίρι τη χαριστική βολή για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε. Γιατί αυτή η κρίση, ακόμα και εάν υπάρξει ανάκαμψη στην παγκόσμια αγορά σύντομα, στην Ελλάδα θα έχει χρονικό βάθος που θα είναι μακρύ και αβέβαιο. Στην άκρη του πλάνου η αντιπολίτευση μαραμένη ψελλίζει προτάσεις τραυλίζοντας...

Εκτός από τις πρόωρες εκλογές - που ζητούνται με στυλ να 'χαμε να λέγαμε - να πάμε μόνοι μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει ο ένας, να απαιτήσουμε να ενεργοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης επιμένει ο άλλος, να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία προτείνει η διαρκής επανάσταση στο 18ο συνέδριό της, που θα αποκαταστήσει τον σταλινισμό σαν την πεμπτουσία του σοσιαλισμού, οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον ευρωτραπεζίτη Παπαδήμο εισηγείται ο λιμασμένος για εξουσία του 3% με το ζόρι. Και πάλι καλά να λέτε που ο τελευταίος δεν πρότεινε τον Παττακό, αφού κατά τους νεοέλληνες του Σκάι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, της γνωστής γυψοποιίας, συγκαταλέγεται μεταξύ των εκατό μεγαλύτερων Ελλήνων, αντάμα με τον Περικλή, τον Μεγαλέξανδρο και τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο! Ο Στέλιος περιλαμβάνεται στις Αλαφούζειους δέλτους με τον γενικό όρο Άγνωστος Στρατιώτης δίπλα στον Γεώργιο Καραΐσκάκη και στον Άρη Βελουχιώτη(...). Στην ανάγνωση της λίστας διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα ότι εκτός του Χουάν Ραμόν Ρότσα, Έλληνες και μάλιστα σπουδαίοι, ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Ιουστινιανός και ο Βασιλεύς Όττο Βίτελσμπαχ. Εκεί που το μηδέν της ελλαδικής αφασίας συναντά εκστατικό το άπειρο της ασχετοσύνης.

Η ελληνική οικονομία στενάζει εξαιτίας της στάσης των τραπεζών που τράβηξαν τα λουριά και στέγνωσαν την αγορά από ρευστό, παραδίδοντας τους επαγγελματίες στους τοκογλύφους και στα τσακάλια για να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου. Η νέα πιπίλα στο στόμα του παντοτινά ανώριμου βρέφους, του νεοέλληνα επιχειρηματία, που ενώ κολυμπά στα σκατά ονειρεύεται μεγαλεία, γράφει άρθρο 99. Οι Έλληνες τραπεζίτες εφαρμόζοντας τη ρήση του Μαρκ Τουαίην ο τραπεζίτης είναι κάποιος που σου δίνει μία ομπρέλα όταν έχει λιακάδα και σου την παίρνει πίσω όταν αρχίσει να βρέχει , και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος - τουλάχιστον προφανής λόγος εφόσον η χρηματοπιστωτική κρίση δεν θα πρεπε να τους επηρεάζει - διέκοψαν τις χρηματοδοτήσεις βραχυκυκλώνοντας την αγορά από τη μία μέρα στην άλλη. Εκεί που σε παρακάλαγαν πριν από οκτώ μήνες να σου δώσουν λεφτά, τώρα δε δίνουν φράγκο οδηγώντας τις επιχειρήσεις στην χρεωκοπία. Και μάλιστα τη στιγμή που έχουν κατοχυρώσει τα είκοσι οκτώ δις του σχεδίου ενίσχυσης και έχουν ήδη τσεπώσει αρκετά από αυτά, ενώ ως δείγμα ευρωστίας έριξαν τα επιτόκια καταθέσεων, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν πλέον ανάγκη τα λεφτά των καταθετών. Βεβαίως και υπάρχουν σημαντικές στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της δίχως προηγούμενο χρηματοδότησης των τραπεζών σε κάθε αεριτζή - παπατρέχα, αλλά η φυματίωση δεν γιατρεύεται με ηλεκτροσόκ και ευθανασία...

Και όλα αυτά, ενώ ο Θρύλος κερδίζει πέναλτι λίγο κάτω από το κέντρο ΚΑΙ στην Ευρώπη, μαζεύοντας ταυτόχρονα τρία στο πλεκτό του κηπουρού Νικοπολίδη, έτσι και η εξουσία της ελλαδίτσας, καμώνοντας την ισχυρή, παρακαλά να σφυρίξει κάποιος τη λήξη του ματς, μπας και προλάβουν να γυρίσουν σπίτι οι μεγάλοι διαπραγματευτές, τουλάχιστον με τα σώβρακα, αφού θα έχουν προλάβει να ξεπουλήσουν πρώτα, τα πάντα όλα...

27 σχόλια:

Τη 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Εγραψες μια περιεκτική ανάλυση των πραγματων που πολλοί από τους περισπούδακτους δημοσιογράφους των εφημερίδων θα την ζήλευαν.

 
Τη 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:53 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Το ''Οι μεγάλοι Έλληνες'' ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να μας θυμίσει την Ελλάδα που μορφωτικά και οικονομικά, είναι μια χώρα 2 ταχυτήτων.
Αυτά έμαθαν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο οι άνθρωποι, αυτά ψηφίζουν.
Και ακόμα τα σχολεία μας για τον Αλέξανδρο και τον Ιουστινιανό τους μαθαίνουνε.
Ως εκεί.

 
Τη 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:26 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτό με τον Παπαδήμο και τον Καρατζαφέρ είναι σκέτη πρόκληση.
Η ξέρει κάτι (μπορεί να του το είπαν στον ΔΟΛ που ξημεροβραδιάζεται) ή έχει μυριστεί κάτι.. Πάντως και στις 2 περιπτώσεις θέλει να είναι μέσα στο κόλπο!

 
Τη 22 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

Αμ! θα μας το αργάσουν το τομάρι.
θα μας το αργάσουν και άσκημα κιόλας.
Μπράβο σου βασικέ, και ξαναμπράβο.
Η βάρκιζα; όλη η ελλάδα ήταν βάρκιζα.
Η μάννα μου ,περιγράφοντάς μου τα γεγονότα,(τότε ήταν γύρω στα 15) μου διηγήθηκε μιά σκηνή που δεν μπορεί να την ξεχάσει.
Όταν έφτασε η ώρα να παραδώσουν τα όπλα , ξεκίνησαν οι άντρες και απο πίσω τους ακολούθαγαν οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους.
Έφτασαν μπροστά στο τζαμί (πρεβεζα)που ειχε καθοριστεί σαν τοπος παράδοσης , σιγόκλαιγαν οι γυναίκες και τα παιδιά, αλλά όταν έφταναν οι άντρες από πάνω απ' την κουβέρτα και δεν ξεκόλαγαν τα δάχτυλά τους απ το ντουφέκι , δυνάμωνε σιγά σιγά ο θρήνος, και όταν τους το τράβαγαν, οι "άλλοι", έσκουζαν όλοι μαζί άντρες γυναίκες και παιδια.
(http://miadomatadenferneitinanoixi.blogspot.com/2008/10/blog-post_02.html )

(Ευτυχώς που δεν έβαλες τη φωτογραφία με τον αντάρτη που κλαίει μετα την απόθεση του όπλου του.Δεν την αντέχω αυτή).

 
Τη 22 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:13 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Παρ όλο που μας έκανες την καρδιά περιβόλι κατα την καθομιλουμένη, εν τούτοις δεν μπορώ παρα να σε συγχαρώ για την εκτενή ανάλυση..

Τι περιμένεις όμως ... μόνο σε μια διαλυμένη χώρα μπορούν δύο βαρυποινίτες να αποδράσουν με ελικόπτερο δυο φορές μέσα σε τρία χρόνια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο... και να πέφτουν όλοι απ τα σύννεφα...

 
Τη 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:02 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

εξαιρετική η σύνοψη και πολύ δυσοίωνο το μέλλον.Παρά την ανύπαρκτη έκθεση του τραπεζικού μας συστήματος στις πρακτικές που δημιούργησαν το πρόβλημα στην Αμερική,θα πληρώσουμε αφενός τις συνέπειες της Κρίσης στη ναυτιλία και την κατάρρευση των Βαλκανίων τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούντο προνομιακός χώρος επένδυσης για τις ελλην.τράπεζες,και αφετέρου την πλασματική τόσα χρόνια ευζωία ορισμένων εξ ημών,που δεν επέτρεψε ένα συμμάζεμα των ελλειμμάτων ώστε να μην φαινόμαστε τώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας για τους δανειστές.
Και δυστυχώς,θα πληρώσουμε κυρίως όσοι δεν φταίμε...

 
Τη 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:51 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ELvA είπε...

Αυτοι δε λενε καθημερινα οτι η κριση ειναι αρρητα δεμενη με το καπιταλιστικο συστημα; Με τη λογικη αυτη,
τοτε, οι εργαζόμενοι δεν εχουν σχεση και δε θα
πρεπει ΑΥΤΟΙ να'πληρωσουν τη νυφη'!Αλλα,ολοι ξερουμε ποιοι πληρωνουν παντα τα σπασμενα του κεφαλαιου,
οποτε...βουρ και παλι για τα γουναραδικα οπως σωστα ειπε ο Αρης! Ορισμενοι, δε,
που εκαναν λογο για
'διακομματικες κυβερνησεις'
και αλλοι για.. 'σκονες'
εχουν βεβαια διακαεις ποθους για να κυβερνησουν με το τροπο που ξερουν.Το
προβλημα ειναι οτι πολυς κοσμος δεν βγαινει ευκολα απο τα ψευτο-διλημματα που του θετουν καθε λιγο και λιγακι.Εκει ειναι το θεμα και δεν ειναι κι ευκολο
να λυθει, κατα τη γνωμη μου...

 
Τη 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Τέλειο κείμενο. Όσο η "δημοκρατία" θεωρεί αυτονόητη την ύπαρξή της έχουμε κάποια ελπίδα.

 
Τη 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:37 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο οι ιστορικές αναγωγές, αλλά και η επικαιρότητα θέλει την γραφίδα του vasikou. Το απόλαυσα!

 
Τη 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:56 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

'Eνα από τα καλύτερα και περιεκτικότερα κείμενα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό!
Aνάγλυφο της σημερινής ζοφερής πραγματικότητας,με την ιστορική μνήμη,όπως πάντα στα γραφτά σου, παρούσα...

 
Τη 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ο άλλος είπε...

Έχεις έναν τρόπο να τα αλληλοπλέκεις και να έχεις και δίκιο. Ο Στυλιανός έχασε, ο Ρότσα κέρδισε και η Πετρούλα "τελείωσε". Α ρε Ελλάδα!

 
Τη 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Τα λες πολύ καλά όπως πολύ καλή ήταν η ρήση του Μαρκ Τουαίην.

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:34 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ αθεόφοβος

Είναι απλά μία καταγραφή όσων παρατηρώ γύρω μου και τίποτα παραπάνω. Αυτοί που λες μάλλον απέχουν από οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα, βουτηγμένοι στην παρασιτική τους νιρβάνα, οπότε λογικό είναι να μην παίρνουν και χαμπάρι...

@ fpboy

Η μεγαλοσύνη των Ελλήνων της λίστας του Αλαφούζου είναι ευθέως ανάλογη με την νοημοσύνη των εκλεκτόρων φίλε ΦΠ.

@ Κουμμούνι

Λες να ρίχνουν Παπαδήμο για να προκύψει...Ψυχάρης?

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:09 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ demetrat

Θυμάμαι τις σκηνές της απελευθέρωσης στο κάστρο στην Πρέβεζα, στον "Θίασο" του Θ. Αγγελόπουλου. Και στο βάθος του πλάνου η Βάρκιζα.

@ mtryfo

Διαλυμένη? Οι αερομεταφορές παρουσιάζουν μεγάλη άνθηση Μαρία...

@ squarelogic

Ο λογαριασμός θα πάει σε όλους φίλε. Φταίνε δε φταίνε. Είναι το τίμημα για την ύπαρξη άπληστων τραπεζιτών και λοιπών καλογυαλισμένων απατεώνων. Είναι να απορεί κανείς με την ανοχή του κόσμου...

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:18 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ δείμο του πολίτη

Η μόνη ελπίδα που αντιλαμβάνομαι είναι η οργισμένη αντίδραση των παγκόσμιων κορόιδων, Δείμε.

@ evangelos

Η ιστορική αναφορά για να μην είναι στείρα απαιτεί ευθείες αναφορές στην καθημερινότητα. Διαφορετικά η ιστορία από εργαλείο της πολιτικής μετατρέπεται σε κουτσομπολιό.

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:23 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ oculus

Κείμενο χωρίς ταβέρνα και τσίπουρο δεν προκύπτει αγαπητέ φίλε. Αυτά είναι πάντα η αφορμή.

@ ο άλλος

Η Ελλάδα τελείωσε Άλλε. Οριστικά και αμετάκλητα.

@ ΙωάννηςΚ.

Η συμπεριφορά των τραπεζιτών παραμένει η ίδια σε μεγάλο βάθος χρόνου. Διαφορετικά οι τράπεζες θα ήταν φιλανθρωπικά ιδρύματα...

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:26 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Elva

Η δυσκολία θα υπάρχει όσο παραμένει ο κόσμος ανεκτικός. Αλλά επειδή τα χειρότερα έρχονται ελπίζω ότι το "θηρίο" να ξυπνήσει. Και τότε...

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger xasodikis είπε...

Χείμαρρος!

 
Τη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Χasodikis

Για να ξεπλύνουμε τους οχετούς που μας πνίγουν θα εννοείς...

 
Τη 6 Μαρτίου 2009 στις 1:51 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Η διαφορά μας με το 1932, φίλε μου, είναι ότι τότε οι Έλληνες ήταν σκληραγωγημένοι, ολιγαρκείς και παρήγαν σε βαθμό αυτάρκειας!
Εμείς είμαστε καλομαθημένοι, πρεζόνια της υπερκατανάλωσης και εισάγουμε σχεδόν τα πάντα!
Όταν η κρίση θα μας πλακώσει στ' αλήθεια, θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι!
Γιατί γκρινιάζεις για Παπαδόπουλους, Ιουστινιανούς και Όθωνες; Αυτά μαθαίνουμε, αυτά μαρτυράμε!
Εκτός αν είναι και αυτό πλάκα, όπως οι δημοσκοπήσεις με πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κωστάκη!

 
Τη 6 Μαρτίου 2009 στις 6:42 π.μ. , Ο χρήστης Blogger hroni είπε...

"η φυματίωση δεν γιατρεύεται με ηλεκτροσόκ και ευθανασία..." αλλά ούτε και ο καρκίνος με ασπιρίνη

 
Τη 6 Μαρτίου 2009 στις 5:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Λωτοφάγος
"οι δημοσκοπήσεις με πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κωστάκη!"
Τα ίδια έλεγαν και επί Σημίτη, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σημίτης αλλά υστερούσε το ΠΑΣΟΚ...

 
Τη 6 Μαρτίου 2009 στις 11:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχα! Ναι, Ιωάννη Κ, γι' αυτό και πιστεύω ότι όσοι απαντούν στις δημοσκοπήσεις κάνουν πλάκα. Διότι η φυσιολογική απάντηση θα ήταν (ύστερα από τόσα σκάνδαλα και ρεζιλίκια) "ο Κανένας"!
Αν, όμως, δεν αστειεύονται, τότε είμαστε πιο φαιδροί από όσο νομίζουμε!

 
Τη 7 Μαρτίου 2009 στις 7:08 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Πλέον όταν μου τηλεφωνάνε για δημοσπόκηση, τους κλείνω απλώς το τηλέφωνο.

 
Τη 8 Μαρτίου 2009 στις 6:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Λωτοφάγος

Με βαθιά οδύνη έμαθα ότι μειώθηκαν οι παραγγελίες στα καγιέν. Είμαι συγκλονισμένος που η πατρίδα θα χάσει την πρωτιά στην κατοχή αυτοκινήτων πολυτελείας...

 
Τη 8 Μαρτίου 2009 στις 6:56 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ polichronis

Καλώς όρισες! Άσε που η ασπιρίνη είναι σε έλλειψη. Την εξάγουμε στο εξωτερικό...

 
Τη 8 Μαρτίου 2009 στις 6:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

ΙωάννηςΚ.

Δηλαδή ομολογείς ότι φθίρεις με δόλιο τρόπο την αξιοπιστία των δημοσκόπων? Και πως περιμένεις μετά αγαπητέ να... ορθοποδήσει ο τόπος ))))

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα