Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ποτέ και τίποτα

Με βαθείαν θλίψην απευθύνομαι σήμερα εις το έθνος....
Η επίτευξις της Εθνικής μας Ενώσεως υπήρξεν ευτυχές γεγονός. Και απέδωκε κατά το τρίμηνον της Κυβερνήσεως μέγα αγαθόν υπέρ της χώρας. Και από την καρδίαν ολοκλήρου του έθνους υψώθη ο αίνος προς την Κυβέρνησιν δια την ευτυχή αυτήν ιστορικήν υπηρεσίαν προς την Χώραν. Και η Εθνική Κυβέρνησις εγκατασταθείσα εις την Ελευθέραν πατρίδα εξηκολούθησε το έργον της. Με τας προγραμματικάς κατευθύνσεις της 18ης Οκτωβρίου καθώρισε τους σκοπούς της...


Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε το δραματικό ραδιοφωνικό διάγγελμα του προς το έθνος το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 1944, μετά το πρώτο αιματοκύλισμα, ο πρόεδρος της κυβερνήσεως Γεώργιος Παπανδρέου. Το κλείσιμό του ήταν ως εξής

....Η κυβέρνησις γνωρίζει ότι έχει εις το πλευρόν της την μέγιστην πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Εκφράζει επίσης την βαθείαν ευγνωμοσύνην της προς την Κυβέρνησιν και τους εκπροσώπους ενταύθα της Μεγάλης Βρεττανίας, δια την αμέριστον συμπαράστασιν προς αποκατάστασιν της Τάξεως και της Ελευθερίας του Ελληνικού Λαού.
Αλλά θέλομεν εις το πλευρόν μας όλους τους Έλληνας. Διότι αγωνιζόμεθα τον Αγώνα της Ελλάδος. Ηνωμένοι οφείλομεν να υπερνικήσομεν την θανάσιμον κρίσιν,να αποκαταστήσωμεν την Ελευθερίαν και τον Νόμον και να βαδίσωμεν πάλιν αποφασιστικοί προς το μέλλον. Με την βοήθειαν όλων των τέκνων της καθώς και των Μεγάλων Συμμάχων μας, η Πατρίς θα επανεύρει τον δρόμον της. Ζήτω η Ελλάς!


Σε μία παράλληλη ιστορική στιγμή με το παραπάνω διάγγελμα που ανέπτυξε ο χαρακτηρισμένος από την αριστερά ως πολιτικός απατεώνας - πρωθυπουργός μαριονέτα - υπάλληλος του Τσώρτσιλ, που συναίνεσε στο αιματοκύλισμα του Δεκέμβρη του 1944, είχαμε το πανεθνικό προσκλητήριο που απεύθυνε στο περήφανο έθνος των Ελλήνων χθες το βράδυ, ο εγγονός πρωθυπουργός, ο τρίτος των εκατό ημερών και βάλε, ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, με το βαρυσήμαντο τηλεοπτικό διάγγελμά του, που χαιρέτησε με περισσό πάθος ο προστάτης των δικαίων του λαού, σύνδεσμος βιομηχάνων.

Και επειδή η ιστορία έχει πλέον περάσει στη φάση της επαναλαμβανόμενης φάρσας, ας είμαστε καίριοι: Εμπρός λοιπόν αδέλφια για τον μεγάλο εθνικό αγώνα. Το κράτος δεν έχει. Και αφού δεν έχει, όσοι δουλεύουν για το δημόσιο θα αμείβονται λιγότερο και θα λεν και ευχαριστώ. Και επειδή δεν έχει, θα μειωθούν οι συντάξεις, θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, για να επανέλθει η Ελλάς στο δρόμο του μεγαλείου. Μακρυά συνέλληνες από τους αριστερούς μιαρούς εχθρούς του έθνους, που σήκωσαν τα όπλα κατά της πατρίδας το Δεκέμβρη του 44 και σήμερα απορούν γιατί δεν έχει.

Γιατί έτσι. Γιατί ο κυρίαρχος λαός που τους τιμωρεί στην ανυποληψία ξέρει. Ο περήφανος λαός εκλέγει με σύνεση και σοφία τους ηγέτες του και στηρίζει το δικομματισμό σε ποσοστό 80% τριάντα χρόνια τώρα. Πειθαρχεί και υπομένει. Το απέδειξε με έργα. Όταν του διέλυσαν το ασφαλιστικό και ενοποίησαν τα ταμεία και δεν άνοιξε ρουθούνι. Όταν εξαγγέλλει απεργίες η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ των ξεπουλημένων συνδικαλιστοπατέρων - που γράφουν ένσημα για να γίνουν βουλευτές - και η συμμετοχή είναι αστεία, για να μη χαθεί βεβαίως το ιερό μεροκάματο. Όταν τον ληστεύουν στο ίσωμα και δεν κουνιέται φύλο. Όταν του ξεπουλάνε την πατρίδα, την εθνική περιουσία, και το βουλώνει. Όταν τον ξεφτιλίζουν στα Ίμια και ευχαριστεί από κοινοβουλίου, δια του εκσυγχρονιστή προέδρου του, τους ηρωικούς συμμάχους. Όταν πληρώνει διόδια για έργα που δεν ξεκίνησαν και κάνει το παγώνι. Όταν το νόμιμο είναι και ηθικό. Όταν τον "τιμωρούν" οι Ευρωπαίοι και τους λέει ότι θέλει κι άλλο, αρκεί να του εκδώσουν κανένα ευρωομόλογο με επιτόκια καταναλωτικού δανείου ψωροκώσταινας.

Γιατί αυτός ο λαός δεν κατάλαβε ποτέ και τίποτα. Από τα εγγλέζικα δάνεια του αγώνα της ανεξαρτησίας, από τα αναγκαστικά κατοχικά δάνεια - ληστεία των παππούδων της Μέρκελ, από τα μεταπολεμικά σχέδια Μάρσαλ που τα πλήρωσε στο πολλαπλάσιο με τις αγορές του αιώνα.

Και τώρα αυτός ο λαός περιμένει να τον λυπηθούν οι εγχώριοι ανάλγητοι υπάλληλοι του Αλμούνια. Υπομονή αδέλφια και θα δικαιωθούμε. Όπως δικαιωθήκαμε στον Εμφύλιο και στην Κύπρο υπηρετώντας τους συμμάχους. Γιατί η Ελλάδα έχει δίκιο, όπως είπε άλλωστε και ο φίλος του Γιώργου, Τζο Στίγκλιτς. Γιατί και τούτη η νίκη θα είναι του λαού. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

28 σχόλια:

Τη 3 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:30 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous oculus είπε...

Ειναι εκπληκτικό ωστόσο όμως- παραφράζοντας, επι το πεζοδρομικότερον, τον Στάθη- απολύτως εξηγήσιμο:
Γεώργιος ο Β΄Παπατζής ο Γ΄...

 
Τη 3 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ oculus

Μετά τις μεγαλειώδεις λαικές κινητοποιήσεις ενάντια στις δηλώσεις του πορφυρογέννητου, που έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωθυπουργικού διαγγέλματος, στα μπαρ και στις καφετέριες, εγώ ψηφίζω Τζούλια Αλεξανδράτου δαγκωτό...

 
Τη 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:22 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ...Ατακαδόρ είπε...

Άτιμε έχοντα και κατέχοντα,
άθλιε Βασικέ Μέτοχε,
που μάς παριστάνεις και τον ιστορικό:

Καπνίζεις; Θα πληρώσεις!
Πίνεις; Θα πληρώσεις κι άλλα!
Καίς καύσιμα; Θα σέ γδάρουμε!

Είμαστε σοσιαληστές εμείς, ρέ!

 
Τη 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσσια είπε...

Κι έχουμε και Απόκριες....... νωρίς.
Σύμπτωση;

Βασικέ κράτα γερά.
:-)

 
Τη 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Τώρα βέβαια το να ρωτήσει κανείς γιατί το Κράτος δεν έχει,ποιός φταίει που τα ασφαλιστικά ταμεία τα φαλίρισαν το ένα μετά το άλλο κι ενώ οι διοικήσεις ορίζονταν απ το κράτος,οι εισφορές και οι παροχές πάλι απ το κράτος αποφασίζονταν,ποιοί υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια και άρα συνέβαλλαν σε αυτή την κατάντια,θα είναι ιεροσυλία,ε?

Αλλά τι περιμένεις,στην χώρα που έχουν το θράσος και βγαίνουν ακόμη και οι υπουργοί της ΝΔ και κάνουν αφύψηλού κριτική 4 μόλις μήνες αφού παρέδωσαν ψοφοδεώς την εξουσία?

 
Τη 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:11 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γεια σου βασικέ.
Εμένα ένα ερώτημα με βασανίζει εδώ και χρόνια: το πάνω από 80% που συγκεντρώνει ο δικομματισμός, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σοβαρή και πειστική πρόταση από την κομματισμένη αριστερά ή μήπως η αριστερά αναγκάζεται να παίζει το ρόλο του κομπάρσου επειδή τα δυό κόμματα, των πράσινων και των βένετων, συγκεντρώνουν αυτό το ποσοστό;

 
Τη 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Το πρώτο Συνέα...
όταν ακόμα και σ'αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία η Αριστερά επιμένει να αρνείται την πραγματικότητα και να ζει σε ένα παράλληλο και ασύμπτωτο Σύμπαν,ακόμα και ο αδαής πολίτης αντιλαμβάνεται οτι δεν αποτελεί ρεαλιστική αντιπρόταση.

 
Τη 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Syneas

Ο κύριος λόγος είναι η μοιραία ανικανότητα και των δύο κομμάτων της αριστεράς, φίλε.

Οι μεν σε βαθιά μαστούρα λανσάρουν πολιτικές του 1950, και οι άλλοι σκόρπιο συνονθύλευμα της κακιάς ώρας, πάνε για συνέδριο για να βγάλουν την νέα προεδρική παρέα, όπως έκαναν στο παρελθόν η Μαρία του νυν επιτροπάτου και ο Νίκος που πασοκολιγουρεύει. Κοινώς βράστα.

 
Τη 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:33 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Squarelogic

Πρέπει να συνεισφέρουν όλοι αγαπητέ φίλε. Να κοπούν τα επιδόματα, να φορολογηθούν οι εφημερίες για να σωθεί ο τόπος. Μην ασχολείσαι λοιπόν με λεπτομέρειες του στυλ "γιατί δεν έχει"...

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:43 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Οι λύσεις δεν είναι πλέον πολιτικές φίλοι μου. Είναι άκρως μαθηματικές. Το πρόγραμμα σταθερότητας προβλέπει να αφαιρούνται περίπου 20 δις απο την οικονομία κάθε χρόνο, για τρία χρόνια. Με τις φορομπηχτές που ανακοινώθηκαν δεν φτάνουμε ουτε το 1 δις. Ακόμα και τα συλλογικά ασημικά της χώρας δεν αξίζουν τόσο. Και τα καινούργια ληστρικά επιτόκια τρέχουν. Εαν η Ευρώπη δεν επέμβει δεν υπάρχει σωτηρία. Είναι αδύνατον να αφαιρέσεις τόσο χρήμα απο την λειτουργική οικονομία, φορολογώντας την Ενέργεια, χωρίς να βουλιάξει η Κατανάλωση, και να δημιουργηθεί πληθωρισμός. Αδύνατον. Και μην ξεχνάμε πως η Ευρώπη δεν θεωρεί πως έτσι θα ξεχρεωθούμε, απλώς λέει πως είμαστε "σε σωστή κατεύθυνση", όπως η Λατινική Αμερική που παλεύει με τα επιτόκια εδώ και 100 χρόνια. Είναι περιττό πλέον να ασχολούμαστε με "πολιτικές" λύσεις. Το μέλλον ειναι άκρως μακροοικονομικό. Και ο Τσίπρας να ήταν πρωθυπουργός τα ίδια θάκανε.

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:26 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Locus Publicus

Οι ανελαστικές δαπάνες της χώρας είναι από μόνες τους ικανές για ένα χρεωμένο κράτος. Ωστόσο αυτό που θα "κοπεί" με τα προγράμματα σταθερότητας είναι δημιουργός μίας κατάστασης που ο νεοέλληνας κάνει ότι την αγνοεί παρότι του ήταν απολύτως οικεία μέχρι τη δεκαετία του '50. Μαζί με τον πλούτο ήρθε και η καταστροφή της όμορφης πατρίδας από τους νεοπιθήκους που την διαχειρίστηκαν.

Βεβαίως και το ζήτημα έχει να κάνει με τους αμείλικτους αριθμούς. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι κάποιοι δυνατοί χρωστάνε τρις. Όχι δις. Τρις. Μεταξύ αυτών πρωτίστως η Μεγάλη Βρετανία και η Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο που εκεί καθαρίζουν με τo "percentage" επί του GPD.

Ο υπερχρεωμένος πλανήτης βαδίζει σταθερά προς το σκληρό του πεπρωμένο φίλε Locus...

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

Ανα κατα διανομή του πλούτου με παραδοσιακό τρόπο...περισσότερα Λεφτά στους Λεφτάδες και Ισχυρότερο δολάριο.....

Στα εντός έδρας δεν τίθεται θέμα, μετά από τόσους Ισοσκελισμένους ή Πλεονασματικούς Προϋπολογισμούς :-)) ήρθε η Ωρα... τ΄ Όνειρο γίνεται Πραγματικότητα!!
Πεθαίνουν οι ντόπιοι Κοτζαμπάσηδες απο ...καρδιακή ανεπάρκεια λόγω ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.....

Δεν έχω κανένα λόγο ν΄ανησυχώ ..ποτέ μου δεν τους ψήφισα ποτέ μου δεν επωφελήθηκα κουνώντας τα σημαιάκια τους...να πάνε να γμθ λοιπόν με τις ευχές μου....

για μένα δεν Υπάρχει Χειρότερο απ΄αυτό που έζησα (ζω) Μαζί Τους!!

Ζήτω οι Επίτροποι!!!

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:22 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

υ.γ. αυτοί θα σας Πάρουν πίσω και την Βουλευτική Ασυλία που ανακαλύψατε βρομόσκυλα...Τρέμετε!!! εγώ δεν έχω να φοβάμαι Τίποτα.....

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Άξιοι της μοίρας μας φίλε Ψουξ. Και βεβαίως η προσέγγισή σου είναι απολύτως ορθή, αλλά θα συμπλήρωνα για τα ανάλγητα βρωμόσκυλα που λες, ότι απλά δεν έχουν σκοπό να λυπηθούν, επίσης για κανένα. Κοινώς στ' α... τους. Όπως και του Αλμούνια.

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:56 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

Ναι στα αρ@@ τους...αλλά όπως και να το κάνεις αν σου πάρουν κάτι που σε "προστατεύει" γειώνεσαι λίγο....έρχεσαι πιο κοντά στους "θνητούς" ψηφοφόρους σου.

Νάσαι καλά... Καλό ΣΚ

 
Τη 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:18 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσουμε ποτέ.
Κουτόφραγκους τους θεωρούμε και πάμε τάχα μου ακόμη μιά φορά να τους κοροιδέψουμε.
"Ζητείται ελπίς" για να θυμηθώ και τον Σαμαράκη, αλλά που; Στα ποτά τα τσιγάρα και την βενζίνη;

 
Τη 7 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:16 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Μία μικρή χώρα που σε μία χρονική περίοδο σχετικά σύντομη για την κλίμακα της ιστορίας, βίωσε έναν εμφύλιο πόλεμο με τις συνέπειές του νωπές ακόμα στο σαρκίο της, κατέληξε πρωταθλητής της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, μπορεί να ελπίζει σε πολλά ακόμα αγαπητέ Γίγαντα.

Γιατί όπως και να κάνουμε, το αγγλοαμερικανικό προτεκτοράτο που καθιερώθηκε μετά τη συμφωνία της Μόσχας το 1944, όταν μοιράστηκε ο κόσμος, συνεχίζει την πορεία του σήμερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών που απαιτούν να ματώνει για να οικονομούν οι παγκόσμιοι νταβατζήδες και μετά να το σώζουν με ομόλογα μπανανίας... Παλαιότερα τα έλεγαν σχέδια Μάρσαλ φίλε συμπολίτη!

 
Τη 8 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:40 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Σε πολλά από τα θέματα που έθεσε ο Παπανδρέου δεν μπορώ να διαφωνήσω. Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την προσπάθεια για περιστολή δαπανών σε μαύρα χρήματα; Ποιος μπορεί να θέλει μία αδιαφανή οικονομική σχέση;

 
Τη 8 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Δείμο του πολίτη

Το θέμα είναι ποιός πληρώνει το μάρμαρο αγαπητέ Δείμε. Καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, αύξηση ορίων ηλικίας. Αρχαία θέματα ληστείας του μεροκαματιάρη. Λες και την κρίση και τη ληστεία του δημόσιου πλούτου τη διεκπεραίωσε ο κόσμος της εργασίας. Καλά τα διαγγέλματα αλλά η ουσία γράφει την ιστορία. Ακούσες τίποτα για δημεύσεις περιουσιών των ληστών? Για συμμάζεμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος? Για το πως σκοπεύουν να επανακινήσουν την αγορά?

Και ο παππούς του τη δημοκρατία είχε ως πρόφαση για να ματώσουν οι Εγγλέζοι την Αθήνα τον Δεκέμβρη του '44. Μία "δημοκρατία" που στηρίχθηκε στα τάγματα ασφαλείας και τους δοσίλογους-συνεργάτες των Γερμανών. ΄

Ο δρόμος για την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με τις καλλίτερες προθέσεις...

 
Τη 16 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:15 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 16 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:16 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

Μπράβο βασικέ!
δεν την είχα προσέξει την σύμπτωση της ημέρας.
Κιόχι τίποτα άλλο, άντε τώρα να κάνεις και μαγκιές τύπου, φέρτε πίσω τα κατοχοδάνεια .
Και καλά να το βουλώνει ο Γιωργάκης ο Μικρός,αλλά να μη μιλάνε και οι πιό αριστεροί;;
α ναι , ξέχασα, τα ζητάει ο Γλέζος ως συνιστώσα!.
υ.γ
αν ποτέ η ιστορία αποδείξει πως ο Γεώργιος ο Παππούς, είχε τις καλύτερες προθέσεις γιαυτό σφαχτήκαμε, δεν θα το αντέξω..
δ

 
Τη 14 Μαρτίου 2010 στις 1:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ...Ατακαδόρ είπε...

Να πληρώσουν οι βασικοί μέτοχοι!

Οι υπόλοιποι ας τραγουδήσουν αυτό που «ανάρτησα».

Είναι μιά ιδέα... Και...
σεμνοταπεινά ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια που θα μού δώσετε για τις έμμετρες ατάκες που σκάρωσα σήμερα...

 
Τη 15 Μαρτίου 2010 στις 8:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μην μου χαλάς την εθνική μου περηφάνια, Vasike metoxe...!

 
Τη 1 Απριλίου 2010 στις 10:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Καλή Ανάσταση, Βασικέ μου. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!

 
Τη 3 Απριλίου 2010 στις 2:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Καλή Ανάσταση, Χαρούμενο Πάσχα.
Υγεία, ευτυχία σε σένα και την οικόγένεια.

 
Τη 11 Απριλίου 2010 στις 4:46 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Αντε ρε Βασικέ,
τώρα βουβάθηκες?
περιμένουμε καθοδήγηση.ημείς οι..μικρομέτοχοι...

 
Τη 30 Απριλίου 2010 στις 1:48 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Βασικέ, τι απέγινες;

 
Τη 30 Απριλίου 2010 στις 12:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Αγαπητοί φίλοι ο ψυχίατρος μου έδωσε τελικά εξιτήριο. Ο μπλόγκερ επιστρέφει πρωτομαγιάτικα μαζί με το νέο διάγγελμα του τρίτου του μακρύτερου από την ....Φαλκονέρα

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα