Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Πρεμιέρες

Μέρα πρεμιέρας σήμερα. Αρχή του εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, μέσα σε κλίμα καχυποψίας και συνωμοσιολογίας που θα οδηγήσει λέει, την κυβέρνηση, να ακυρώσει την παραγγελία δέκα εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων της χοιρογρίπης, αξίας εβδομήντα εκατομμυρίων ευρώ.

Πρεμιέρα και για τη συνθήκη της Λισαβόνας που θέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε άλλη τροχιά. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα που η πιο μεγάλη ώρα ήταν Ντόρα, τότε που η λαϊκή δεξιά της ημεδαπής αφασίας έδειχνε πόρτα και συνεπώς έριχνε αυλαία για την κόρη του Μητσοτάκη, εκλέγοντας τον αποστάτη που εκτέλεσε ένα αριστοτεχνικής έμπνευσης στήσιμο εμπνευσμένο από τον έτερο εξωμότη Αβραμόπουλο, σε μία ανίερη συμμαχία των πρώην αγαπητών τέκνων του Μητσοτάκη, προκειμένου να φαγωθεί η κόρη του αρχιαποστάτη, σε μία πρωτοφανούς έκτασης πατροκτονία, αυτήν ακριβώς την αποφράδα για το μητσοτακέικο ημέρα, οι Ελβετοί πολίτες αποφάσιζαν σε τοπικό δημοψήφισμα, την απαγόρευση της ανέγερσης νέων μιναρέδων στην πατρίδα του ερυθρού σταυρού, φουντώνοντας τα σενάρια για την νέα ρατσιστική Ευρώπη που κάνει τη δική της πρεμιέρα στην Ελβετία, το κράτος-τραπεζίτη του Χίτλερ. Βεβαίως, η ανησυχία δεν αναφέρεται στην αγαπημένη μας πατρίδα καθόσον εδώ δεν απαγορεύονται μόνο οι μιναρέδες, αλλά και τα τζαμιά.

Στο ανατολικό άκρο της ΕΕ, στην Πολωνία, η καταδίκη του κομμουνισμού, η απαγόρευση όλων των συμβόλων του σοσιαλισμού, αντάμα με τα αντίστοιχα του ναζισμού, για να κρατάμε τις ισορροπίες, θυμίζουν στον Ναυτίλο του Στάθη στην σημερινή Ελευθεροτυπία, το "ξεχασμένο" παρελθόν του Τζόζεφ Πιλσούντσκι και των συνταγματαρχών συντρόφων του προπολεμικού εθνικόφρονα Πολωνού εκκαθαριστή των κομμουνιστών, των Εβραίων και των Ρώσων. Τώρα που η ιστορία ξαναγράφεται, τα φαινόμενα του είδους θα είναι αυξανόμενα.

Και πριν περάσουν οι πρώτες εκατό ημέρες που θα οδηγήσουν την πατρίδα στο δρόμο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, στην βαλκανική νυφούλα του μεταλλαγμένου ελληνικού βορρά, σε μία άλλη εορταστική πρεμιέρα, πλήρως εναρμονισμένη με τα σοβαρότερα ζητήματα που κυριαρχούν στον κόσμο, στην πολύπαθη πλατεία Αριστοτέλους, θα ανάψει το μεταλλικό δέντρο από τον ατσαλάκωτο δήμαρχο, που νιώθει πλέον την ανάσα του Ζορό πιο κοντά από ποτέ, μετά την επιτυχία της Κυριακής, που κατέγραψε στο πανελλήνιο το ποσοστό της φτωχομάνας, της προσφυγιάς, του Νίκου Ξανθόπουλου, και της μαντουμπάλας.

Σε ένα χαζοχαρούμενα εορταστικό περιβάλλον, με πυροτεχνήματα και πανηγύρια, η ελίτ του βλαχομπαρόκ και των σκανδάλων, προσκαλεί τους κατοίκους της πολιτείας του Άνθιμου και του Ζορό για χέρια ψηλά, σηκώνοντας τα πόδια για μία ακόμη χρονιά στο κατακλυσμιαίο κιτς με την παραπλανητική ονομασία γιορτή των αγγέλων...

13 σχόλια:

Τη 1 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Πάντα απολαυστικός στο "πλέξιμο"...
Καλημέρα Βασικέ!

 
Τη 2 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:31 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Φοβερό κείμενο. Τίγκα στην ειρωνεία. Για το Σαμαρά τι να πρωτοπούμε; Οι ΝΔτες μισούν όσο και οι ΠΑΣΟΚοι τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Τη θεωρούν ως τη χειρότερη όλων των εποχών.

 
Τη 2 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Αγαπητέ μου Βασικέ καλό μήνα.

Στην περίπτωση της Ντόρας έπεσα έξω (και εσύ νομίζω), και οφείλουμε διόρθωση. Οποιος και άν είναι ο Σαμαράς, το θετικό είναι πως 800 χιλιάδες νοιάστηκαν για την πολιτική. Ο νέος πρόεδρος δεν είναι της προσωπικής μου επιλογής, αλλά δεν πειράζει, τουλάχιστον ας χαρούμε την νίκη κατά της Ντόρας και της οικογένειας Μιζοτάκη. Κατα άλλους, αποτελεί και χτύπημα κατά των Αμερικανών που ήθελαν την Ντόρα.

Ο κ. Ψωμιάδης και ο Ανθιμος ανήκουν στην εστία εκείνη (ακροδεξιά) παραγωγής μαζικής ιδεολογίας στην Ελλάδα που έχει το κοινό της (οι άλλες δύο είναι η Αριστερά και η Εκκλησία). Θα υπάρχουν πάντα στην Ελλάδα, έχουν το ποσοστό τους και δεν με ανησυχούν ιδιαίτερα.

Ούτε για την κατάργηση των κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία ανησυχώ. Ο Υπαρκτός συνεχίζεται στην Ελλάδα με το ΚΚΕ. Ουδέν πρόβλημα.

Ούτε και η Ελβετική απαγόρευση προσωπικα με ανησυχεί. Η Ελλάδα έχει άλλη πορεία. Μετά απο μία βίαιη πολιτιστική σύγκρουση με το Ισλάμ, θα εξισλαμισθεί πολύ πιο γρήγορα απο την υπόλοιπη Ευρώπη. Κατα την ταπεινή μου γνώμη, η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ενα είδος πολιτιστικού buffer zone για την Ευρώπη. Καλύτερα (γι' αυτούς) να έχουν ενα στρατόπεδο συγκέντρωσης σκληροισλαμιστών στην Ελλάδα που είναι και χώρα υποδοχής (και περιφεριακή), παρά να γεμίσει η κεντρική, δυτική και βόρεια Ευρώπη με αγιατολάδες. Κάποτε η Ελλάδα έπεσε στην Οθωμανική αυτοκρατορία, αλλα η Βιέννη κράτησε. Το ίδιο αναμένω να γίνει και τώρα.

 
Τη 2 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ squarelogic

Είχε καιρό να πάρει φωτιά το μίξερ και μάζεψε πολύ υλικό αγαπητέ φίλε.

@ δείμος του πολίτη

Με ειλικρίνεια αποδέχομαι ότι ο ειρωνικός μέχρι χλευασμού λόγος είναι ο μοναδικός με τον οποίο μπορώ να καταγράψω πλέον την πραγματικότητα που βιώνουμε. Και δεν μετανοώ Δείμε!

@ locus publicus

Πολλά έβαλες υπερατλαντικέ συνοδοιπόρε.

Βεβαίως η εκλογή Σαμαρά αποτελεί μοναδικό γεγονός που μάλλον θα πρέπει να διδάσκεται στα εκκολαπτήρια των "think tanks" της εσπερίας. Μπήκε στην μάχη ως τρίτος και καταϊδρωμένος με την ρετσινιά του αποστάτη, σε έναν αγώνα που όπως τον "προδιέγραψε" ο Καραμανλής σήμαινε περίπατο για την Ντόρα, από ένα συνέδριο που το έλεγχε πλήρως.

Η πλήρης αλλαγή του σκηνικού με την εκλογή από τη βάση, που η Ντόρα αποδέχτηκε αφού δεν πήρε χαμπάρι τι της είχαν στήσει οι πρώην αποστάτες.

Και αυτό είναι το καταπληκτικό: Ότι την δούλεψαν κανονικά, τα πρώην αγαπημένα παιδιά του Μητσοτάκη!!! Ποιά, την κόρη του πρώην πολιτικού μπαμπά τους....

Η απόσυρση του Αβραμόπουλου ήταν ο λαγός που βγήκε από το καπέλο. Το δούλεμα συνεχίστηκε χοντρότερο όταν ο Αβραμόπουλος άφησε να διαδίδονται στα ΜΜΕ, φήμες ότι θα στήριζε ...Ντόρα. Ελπίζω επίσης να μην λησμονείται το γεγονός ότι ο Αβραμόπουλος πήγε στην αρχή της εκστρατείας, στον επίτιμο για να πάρει την ευχή του!!!
Αναμένω την απάντηση του Μητσοτακέικου που του πήραν το κόμμα μέσα από τα χέρια...

Όσον αφορά την άποψη για την δήθεν ήττα των Αμερικανών με την εκλογή του μπολσεβίκου Σαμαρά, σε παρακαλώ να απευθυνθείς για το ζήτημα στον πάτρωνα της συνωμοσιολογίας, Χαρδαβέλλα.

Η Πολωνία έθεσε εκτός νόμου τα σύμβολα του κομμουνισμού (σφυροδρέπανο, κόκκινο αστέρι κλπ)μαζί με τα αντίστοιχα του ναζισμού επιβεβαιώνοντας το προηγούμενο ποστ που ισχυρίστηκε ότι θα καθιερωθεί ως εορτασμός του τέλους του Β πολέμου το 1989, το γκρέμισμα του τείχους.

Η Ελλαδίτσα μικρή, γερασμένη, και αλλοιωμένη αποτελεί την πύλη εισόδου στην ΕΕ, προσφέροντας μέχρι πρόσφατα στην υπηρεσία όσων αναφέρεις στο σχόλιό σου, το Αγαθονήσι. Ωστόσο η Αυστρία μάλλον έχει τζαμιά που λειτουργούν αντί υπόγεια που στεγάζουν ημιπαράνομους τόπους λατρείας όπως στην Αθήνα.

 
Τη 2 Δεκεμβρίου 2009 στις 9:06 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Η φωτό όλα τα λεφτά. Ο εναγκαλισμός των loosers πορφυρογέννητων!

 
Τη 4 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:37 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσσια είπε...

Καλημέρα Βασικέ :-)

Να σου ότι βρίσκω τον τίτλο "Πρεμιέρες" χαρακτηριστικότατο......

Πρεμιέρες (από τις πολλές) στο "θέατρο του παραλόγου" που ζούμε.

Είμαστε κομπάρσοι λες ή πρωταγωνιστές, ακούσια;

 
Τη 4 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Η μεγαλύτερη "θεατρική πρεμιέρα" Βάσια μάλλον ήταν η σημερινή στα Εξάρχεια. Ή αλλιώς : Καλώς ήρθατε στο έργο μας μας αυτό το σαββατοκύριακο!

 
Τη 5 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

" Σε ένα χαζοχαρούμενα εορταστικό περιβάλλον, με πυροτεχνήματα και πανηγύρια, η ελίτ του βλαχομπαρόκ και των σκανδάλων, προσκαλεί τους κατοίκους της πολιτείας του Άνθιμου και του Ζορό για χέρια ψηλά, σηκώνοντας τα πόδια για μία ακόμη χρονιά στο κατακλυσμιαίο κιτς με την παραπλανητική ονομασία γιορτή των αγγέλων... "

!!!

Πολύ καλός, ο "εξαιρετικός μέτοχος":)

 
Τη 6 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:12 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ektoras είπε...

A,,,, κει που νόμιζα πως ήμασταν μόνο εμείς και ουδεις άλλος ή άλλως...

Τα σέβη μου

 
Τη 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Καταπληκτικό κείμενο όπως πάντα!
Κρατώ μια πισινή μόνο στο σχόλιό σου για τον Αβραμόπουλο: πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης δεν του έδωσε την υπόσχεση που ήθελε, και γι'αυτό στήριξε Σαμαρά. Τον θεωρώ ως τον απόλυτο αριβίστα!

 
Τη 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:04 π.μ. , Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

Και γω αυτο πιστεύω γιά τον Αβραμόπουλο που λέει ο Λωτοφάγος.
Εκτός από τίποτας, είναι ο απόλυτος αρριβίστας.
Δεν έχω δεί τα τελευταία χρόνια πιό ξευτιλισμένο άνθρωπο, τη μία μέρα στην τιβι να ορκίζεται πως θα παραμείνει ως το τέλος στον αγώνα , λες και θα πήγαινε στο Τεπελένι.
Και την επομένη να βγαίνει απ' τα μπλέηζέρ του, πως αυτός δεν είπε τίποτα τέτοιο.
Δεν νομίζω πως το σχέδιο υπήρξε εξ' αρχής και εκτελέστηκε άψογα.Κοινές αντιπαροχές μόνο.
Και ούτε οι εμπλεκόμενοι εμπίπτουν σε κατηγορίες πατροκτονων ή μητροκτόνων και τέτοια.Γιά τον απλούστατο λόγο πως αυτά όλα τα νούμερα είναι υβρίδια εργαστηρίου.
Το περίεργο είναι πως πολλαπλασιάζονται συνεχώς και γρήγορα..
Οσο γιά τη Ντόρα ελπίζω να μας τελείωσε, μόνο μη βάλει τώρα πλώρη γιά Κυριάκο ο ακατανόμαστος, και μας κατσικωθεί γιά καμμιά 20αριά χρόνια ακόμα.


καλημέρα σας.

 
Τη 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Λωτοφάγος, demetrat

Η απόλυτη προσέγγιση του ζητήματος, όπως το τοποθετείτε και οι δύο, το απονευρώνει από τις αιχμές που "τσούζουν". Για το λόγο αυτό δεν αποδέχομαι τις διορθώσεις. Οι πρώην αποστάτες φάγανε την κόρη του αρχιαποστάτη, εκτελώντας ένα εμπνευμένο σχέδιο που "καθάρισε" την αγία οικογένεια.

 
Τη 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:04 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Σπίθας, Έκτορας

Κάνουμε ότι μπορούμε αγαπητοί φίλοι. Καλή δύναμη μας εύχομαι γενικώς, τις πονηρές ημέρες που βιώνουμαι...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα