Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Όχι άλλο Νταλάρα

Κατά το μύθο, ο βασιλιάς της Αθήνας Αιγέας βούτηξε στα νερά του Σουνίου όταν αντίκρισε τα μαύρα πανιά του πλοίου του γιου του Θησέα, δίνοντας με τρόπο τραγικό το όνομά του στην μεγάλη θάλασσα των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν μία μοιραία παρεξήγηση. Ο Θησέας ξέχασε να αντικαταστήσει τα μαύρα πανιά με λευκά, όταν έφυγε από την Κρήτη αφού είχε εξοντώσει τον Μινώταυρο, παίρνοντας μαζί του την μινωίτισσα πριγκίπισσα Αριάδνη, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε, στην Νάξο. Σε ένα μύθο όπου οι αρχαίοι Αθηναίοι αφηγούνταν πως γλύτωσαν από τους φοβερούς φόρους του θαλασσοκράτορα Μίνωα.

Στο υπόβαθρο των μύθων πάντα αναζητούμε την ιστορική αλήθεια. Έτσι και το πέλαγος όταν έπαψε να είναι μινωικό, με την καταστροφή του προϊστορικού μινωικού πολιτισμού και την κάθοδο των Ελλήνων μυκηναίων εισβολέων στο νησί, έπρεπε να μετατραπεί σε ελληνικό με τρόπο μεγαλοπρεπή, να κατοχυρωθεί με μία θυσία βασιλική, αυτή του βασιλιά Αιγέα.

Οι σύγχρονοι νεοέλληνες, ως γιαλαντζί κληρονόμοι μίας τεράστιας πολιτισμικής παράδοσης, στα πλαίσια εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων, χαζοχαρούμενων ζεμπεκιών, πετυχημένων κουμπαριών και καλής συμπεριφοράς απέναντι στους νατοϊκούς αφέντες, παρακολουθούν την εφδεκαεξάρα ημισέληνο να κάνει παιχνίδι στο αρχιπέλαγος, αμφισβητώντας και προκαλώντας.

Και ο κυρίαρχος λαός, παρατηρεί αμήχανα την υπερήφανη εξωτερική πολιτική της ισχυρής Ελλάδας, να πίνει φραπέδες στο Μαράθι αφού προηγουμένως ξεκοκάλισε τα ψάρια στην ταβέρνα, παρέα με επίτιμο και Μαρίκα, και να δίνει υποσχέσεις για απάντηση στις προκλήσεις των γειτόνων, με ντεμέκ διαβήματα και παραστάσεις, απλά για να 'χαμε να λέγαμε.

Τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε όμως από την πολιτική ηγεσία μίας κοινωνίας που νοσεί βαθιά, με τα βατοπαίδια, τις μίζες και τους κουμπάρους, που ο κάθε πολίτης καιροφυλακτεί για να βολευτεί με το εμβόλιο κατά της γρίπης πριν από το γείτονα, το συγγενή, το φίλο, απαντώντας στο σκηνικό που τον θέλει φοβισμένο και ηττοπαθή. Υποταγμένο στις τράπεζες και στους τοκογλύφους. Μία κοινωνία σε διαρκή κατάθλιψη, όπως τη συντηρούν οι μεταξωτοί γκαιμπελίσκοι, αυτιάδες τραγκοπρετεντέρηδες και οι βερύκοκοι ειδήμονες στρατιωτικοί ρεπόρτερ. Αυτή η κοινωνία δε χρειάζεται εμβόλια για τη γρίπη, αγαπητοί φίλοι. Προζάκ με το δελτίο θέλει, μπας και αρχίσει να χαμογελάει το χειλάκι της λιγάκι.

ΥΓ Την ίδια στιγμή, η τιμή του έθνους σώζεται από την εβρίτισσα κομάντο Μαρίκα , την αγελάδα της φωτογραφίας του ποστ, που εισέβαλε στο τουρκικό έδαφος διακινδυνεύοντας να γίνει μπιφτέκια και αμφισβήτησε έμπρακτα τη μαγκιά των γειτόνων στη θάλασσα του παππού Αιγέα...

8 σχόλια:

Τη 26 Ιουλίου 2009 στις 2:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ατρεύς είπε...

Παρότι μου ψιλοκατηγορείς το σόϊ, φίλτατε VasMet, εγώ θα παραθέσω την πρόσκλησή "μου" ("τους", για να είμαι πιό ακριβής) προς εσένα και του επισκέπτες αυτού του μπλογκ, για ένα ΟΙΚΟκάμπινγκ και συναφείς εκδηλώσεις σε χώρο που δεν τον διεκδικούν (ακόμα...) οι προαιώνιοι εχθροί του έθνους αλλά οι ντόπιοι, οι ιθαγενείς γνήσιοι έλληνες κουμπαροεργολάβοι και νταβατζολαμόγιες.

Στις 5/8 αρχίζει το ΟΙΚΟ-κάμπινγκ στη Μεσοχώρα!!!

Ελάτε τουλάχιστον το ΠΣΚ 7-8-9/8. Κάνει καλό.


Κατά τα άλλα…
Καλές και …αδιάκοπες Διακοπές!

και...
ΛΑΕ προχώρα,
σώσε τη Μεσοχώρα.

 
Τη 26 Ιουλίου 2009 στις 3:22 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Καλοδεχούμενη η πρόσκληση για τη Μεσοχώρα Ατρέα. Αυτός ο Αχελώος θα στοιχειώσει στο τέλος. Από τον Ανδρέα στο Σουφλιά.

Συγνώμη που κακολόγησα το σόι των μυκηναίων κατακτητών της Κρήτης που "περίμεναν" την καταστροφή των μινωιτών από το ηφαίστειο της Σαντορίνης για να μπουκάρουν στο ρημαγμένο νησί εκ του ασφαλούς...

 
Τη 26 Ιουλίου 2009 στις 8:28 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Δεικτικός και πάλι με περισσό χιούμορ!
Να χεις καλό καλοκαίρι συμπολίτη όπου και αν βρίσκεσαι.

 
Τη 26 Ιουλίου 2009 στις 8:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ giant13

Ο βασικός μέτοχος και τούτο το καλοκαίρι ατενίζει το κρητικό πέλαγος και εύχεται να μη του χαλάσουν τη θέα τίποτα τούρκικα F16που θα πεταχτούν να κάνουν φιλικούς εικονικούς βομβαρδισμούς πάνω από τη βίλα του μητσοτακέικου στο ακρωτήρι, μπας και πάρει επιτέλους χαμπάρι η Ντόρα περί τίνος πρόκειται...

 
Τη 28 Ιουλίου 2009 στις 3:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Όταν λες κουμπάρους;
Δεν πιστεύω, αγαπητέ vasike metoxe να αναφέρεσαι σε μένα!
Μόλις χτές κουμπάριασαμε με τον Άγρυπνο και απέκτησα βαφτιστήρι!
Το γατούλινο...
"Σπίθα"

Καλό καλοκαίρι:)

 
Τη 28 Ιουλίου 2009 στις 3:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Σπίθα, παραμεθόριο βαφτιστήρι απόκτησες και συνεπώς μπαίνεις δυνατά στις συνομιλίες για την ....υφαλοκρηπίδα! Πάντα άξιος Σπίθα και προσοχή στις ακταιωρούς των γειτόνων.

 
Τη 31 Ιουλίου 2009 στις 2:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Γι αυτό έγινα νονός, λες;
Για να φυλάω στην παραμεθόριο:)
Δικαιούμαι μια κουραμάνα, παραπάνω!
Φυλάει ο Άγρυπνος και ο Σπιθουλίνος. Εγώ επικουρώ!

 
Τη 31 Ιουλίου 2009 στις 2:27 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Κάπου άκουσα Σπίθα ότι ο Μειμαράκης απέκτησε τιμητική συνοδεία, όταν κάνει βόλτες με το φουσκωτό του στα νησιά, κάτι τούρκικα F-16, οπότε η ομάδα παραμεθορίου που επικουρείς προβλέπεται να ασχολείται με βαρύτερα περιστατικά...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα