Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Στα νύχια του αετού

Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να διηγούνται υπέροχους μύθους προκειμένου να περιγράψουν τα ανθρώπινα πάθη. Ιδιαίτερα συναρπαστικοί είναι οι μύθοι των μεταμορφωμένων ανθρώπων σε ζώα, συνήθως ως ποινή για τα σφάλματά τους και την ασέβεια απέναντι στους Θεούς.

Έτσι η νεαρή Αθηναία Μύρμηξ, που έπιαναν τα χέρια της, διέδιδε με έπαρση ότι είχε εφεύρει το άροτρο. Η Αθηνά που αυτή κατά την ελληνική παράδοση προσέφερε το άροτρο στους θνητούς, τιμώρησε την ύβρι της κόρης μεταμορφώνοντας τη σε μυρμήγκι. Όμως ο νεφελεγέρτης Δίας που είχε βάλει στο μάτι την όμορφη Αθηναία, όπως και τον μικρό Γανυμίδη του πίνακα του Ρέμπραντ που φιλοξενεί αυτό το ποστ, της ξανάδωσε την ανθρώπινη μορφή της.

Σε έναν άλλο αντίστοιχο μύθο, η Αράχνη, κόρη του βαφέα Ίδμονα από την Κολοφώνα, ήταν εξαιρετική υφάντρα. Η υφαντική της τέχνη ήταν ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης. Το τάλαντό της το χρωστούσε στην Αθηνά. Όμως η άμυαλη κόρη αρνιόταν να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην Θεά, και τόλμησε να την προκαλέσει σε διαγωνισμό υφαντικής.

Η Αθηνά πήρε τότε προσεκτικά κοντά της το υφαντό της Αράχνης, που κέντησε τους έρωτες του Δία, και τυφλωμένη από την ζήλια για το τέλειο εργόχειρο, το έσκισε και χτύπησε με το αδράχτι της την νεαρή υφάντρα στο πρόσωπο. Η Αράχνη ντροπιασμένη, επιχείρησε να κρεμαστεί. Η Θεά όμως την εμπόδισε και την μεταμόρφωσε στο γνωστό έντομο. Από τότε ζει καταραμένη να υφαίνει κρεμασμένη, τιμωρημένη για την αλαζονεία της.

Σήμερα στον τόπο που άνθησαν οι μύθοι των Ελλήνων, βιώνουμε τη σύγχρονη γραφή της μυθολογίας των νεοελλήνων. Από τη μία οι κληρονομικά αιώνιοι αθεράπευτα ψυχοπαθείς του τόπου, αυτοί της ριζοσπαστικής αριστεράς, τρώνε τις σάρκες τους για το διακύβευμα της εκπροσώπησης στις εκλογές, σε μία αποθέωση του εγωισμού, σαν τέλειοι οπορτουνιστές, σαν ιδανικοί μαλάκες.

Και παραπέρα, ο απόλυτα υπερτιμημένος πρωθυπουργός στο πάνελ της συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ, οδεύει σε εκλογές με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, αγνοώντας τη βάση και τα στελέχη του κόμματός του, ευθύτατα εναρμονισμένος με τη μοίρα της Αράχνης. Και αν η μυθική υφάντρα κατείχε πράγματι την τέχνη της, αλλά στάθηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει την Θεά, σε κείνα τα ιδιαίτερα μαρμαρένια αλώνια, ετούτος ο πρώην ηγέτης της λαμπρακοψυχάρειας μακράς πνοής, στέκει θλιβερά μόνος, γυμνός δίχως τα στολίδια των μίντια, έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη στον φρέσκο καταλληλότερο, πρώην καθυστερημένο, που μέχρι πέρσι δεν ήξερε να αλλάξει την αλυσίδα στο ποδήλατο, αλλά ξαφνικά έγινε Αινστάιν από τα ίδια τα ΜΜΕ, εκείνα που τον λοιδορούσαν σαν ηλίθιο προηγουμένως, καθόσον βλέπετε, απέτυχαν να επιβάλουν τον αγαπημένο τους Χοντρό για αρχηγό στους πασόκους, όσο κι αν προσπάθησε ο Πρετεντέρης, όσο κι αν έκλαψε για το συμφέρον του σοσιαλισμού ο εθνικός εργολάβος - εκδότης.

Το πλάνο κλείνει με τη χαμογελαστή Ντορούλα, που προετοιμάζεται ως νύμφη ταραντούλα, για μελλοντική καταλληλότερη, να παρουσιάσει τα δικά της made in USA, υφαντά στην κριτική επιτροπή του αγόμενου εκλογικού σώματος, στο νέο σόου που μαγειρεύεται χρόνια τώρα από τα συμφέροντα που επέβαλαν τις εκλογές στον Καραμανλή, με τον κεντρικό κωδικοποιημένο τίτλο "συγκυβέρνηση - στα νύχια του αετού".

25 σχόλια:

Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:18 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Καλωσορίζω τον αγαπητό μου Βασικό σε μία ακόμα περίοδο της μπλογγόσφαιρας. Σημειώνω το ωραίο σου κείμενο σαν πολιτική εκτίμηση την οποίαν παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Μέχρι και ο κ. Πάγκαλος είδε το "φως" και κατάλαβε πως το παιδί με το ποδήλατο πρέπει να κυβερνήσει. Για συγκυβέρνηση δεν ξέρω, το τοπίο είναι θολό και ο αγώνας θα είναι μέχρις εσχάτως. Στο βάθος, βλέπω και εγώ Ντόρα.

Θα αφήσω στους φίλους μπλόγγερς τις ανταποκρίσεις των εκλογών, καθώς προτίθεμαι να απολαύσω την υπέροχη αυτή τραγωδία. Οι θεοί των Ελλήνων είχαν πάντα λύση για όλα. Αλλοτε ημίθεους, άλλοτε ζωάκια.

Τις ευχές μου για μια καλή περίοδο σε σένα και την οικογένειά σου.

Υποθέτω πως έχω τον σεφτέ:)

 
Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:46 π.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

έλα καλημέρα !
μην παραπονιέσαι αρχίζει το ριαλιτι Πασοκ - ΝΔ απο σήμερα !
Θα πέσει πολύ γέλιο !

 
Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:17 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Πράγματι μου έκανες σεφτέ φίλε Λόκους και αντιλαμβάνομαι την εξωτική σαγήνη που προκαλεί το εκ της μητρίδας του ελληνισμού θέαμα. Θα το ζήσουμε λεπτό προς λεπτό, όπως και τα επόμενα. Η πατρίδα μπαίνει σε περιπέτειες που θα καταλήξουν σ' αυτό που ψήνεται καιρό τώρα, επεξεργασμένο πολύ καλά από τα εγχώρια συμφέροντα που το προωθούν αλλά και τους υπερατλαντικούς πάτρονες τόσο του Γιώργου όσο και της Ντόρας. Οι λεγόμενες "πατριωτικές" τάσεις και των δύο κομμάτων εξουσίας θα δώσουν τον "άλλο" τόνο στην πολιτική ζωή του τόπου πολύ σύντομα. Βεβαίως οψόμεθα.

@ fp boy

Φίλε ΦΠ πολύ φοβάμαι ότι η μπάλα θα πάρει πολλούς αμπάριζα και όχι αποκλειστικά και μόνο τους δύο. Εκεί στον συν σφάζονται για το τίποτα. Η αποθέωση της σχιζοφρένειας.

ΥΓ Θέλω επιτέλους Έφη Σαρρή στη βουλή για να αναβαθμιστεί η πολιτική ζωή του τόπου με τη παρέμβαση της πατριωτικής δεξιάς!

 
Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Φίλε vasike
Την Εφουλα την έχεις απο χέρι σίγουρα....
οσο για τον ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ότι απομείνει απο κεί φοβούμαι ότι δεν ειναι μόνο ιδεολογικές οι διαφορές τους...
Είναι "αρκετά τα λεφτά Αρη" της κρατικής επιχορήγησης,(δεν λέω πολλά γιατί πολλά δεν είναι...)
και οπως και να το κάνουμε ολες οι "συνιστώσες" από κάτι μοιράζονταν για τα έξοδά τους...
έτσι νομίζω ότι τελευταία στιγμή θα τα βρούνε γιατί αλλιώς πρέπει να βγούνε στο μεϊντάνι ψάχνοντας χρήμα και ξέμαθαν βλέπεις τόσον καιρό τρώγοντας έτοιμα απο το δημόσιο...

(Αν ακούγομαι σκληρή, ειναι επειδή βαρέθηκα τόσα χρόνια την ίδια και την ίδια ιστορία, όπως και οι περισσότεροι...)

 
Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:45 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

...κι επειδή κόλλησα με τα παραπάνω, να προσθέσω ότι οι "αρχαίοι" είχαν και πολλούς θεούς και κάποιοι προλάβαιναν και τους γλύτωναν απο τα μοιραία...
εμείς μονοθεϊστές ή αθεϊστές που να βρούμε σειρά για σωτηρία....

 
Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Οι ειδήσεις αρχίζουν.Αρχίζει το ματς
"Ακούγεται, ό,τι..."
Και δώστου τα σενάρια που θέλουν ώστε να γίνει θρίλερ η ιστορία και να παρακολουθούμε με αγωνία..Τι;

Όταν θέλουν να βάλουν ένα θέμα στην ατζέντα ( υπάρχει δεν υπάρχει) έχουν βρεί τη μαγική λέξη" ακούγεται"

Τώρα αν ακούγεται ή αν τα ΜΜΕ θέλουν εμείς να τ΄ακούσουμε, αυτό είναι δευτερεύον θέμα.

Πολιτική να μην ακούγεται και πολιτικός λόγος..

 
Τη 7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στον Σύριζα βάζουν "τρικλοποδιές"
Ποιός το κάνει αυτό;

Χρειάζεται, άραγε;

Παραπατούν και μόνοι τους.

 
Τη 8 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Προχωρημένο το σχόλιό σου. Θα σου απαντήσω με το εξής :Το 1984 ο Κώστας Ζουράρις διαγράφηκε από το ΚΚΕ εσ. όντας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής επειδή ανέφερε το καθεστώς Τσαουσέσκου ως "made in Dracula". Μερικά χρόνια αργότερα το 1992, στην ταβέρνα είπε απαντώντας στο σχόλιο του προβοκάτορα ότι το εσωτερικό λάμβανε οικονομική ενίσχυση από το Βουκουρέστι: Λάθος! Ούτε το μυαλό να τα πάρουνε δεν είχανε. Το πίστευαν ότι ο Τσαουσέσκου ήταν σοσιαλιστής....

ΥΓ Για την ελληνική αριστερά : Από τα Δεκεμβριανά και τη Βάρκιζα μέχρι σήμερα η ψυχοπάθεια είναι ακριβώς η ίδια. Αυτοκαταστροφική και μοιραία...

 
Τη 8 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:06 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Σπίθα,

θεωρώ τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Σύριζα το λιγότερο ως άχρηστους. Τόσος δρόμος είκοσι ετών γιατί? Για μία ακόμη φορά ας ομολογήσουμε ότι "χάσαμε σύντροφοι" και να πάμε παρακάτω.

 
Τη 8 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:50 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον Αλαβάνο για τη βοήθεια που πρόσφερε στο ΠΑΣΟΚ. Μια βοήθεια που θα κάνει Γιώργο το Γιωργάκη και κατά πάσα πιθανότητα αυτοδύναμο κυβερνήτη μιας χώρας που έχει αδυναμία στις εκλογικές αναμετρήσεις, αφού τις διεξάγει κάθε τρεις και λίγο.
Συγχαρητήρια και στην 11μελή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει πόσο ανιδιοτελής είναι αφού δεν την ενδιαφέρουν τα οφίκια, μια και δεν θέλει κανένας αποκλειστικά να ηγηθεί του σχήματος αλλά αρχηγεύουν όλοι μαζί…
Συγχαρητήρια και σε όλους εμάς που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά -και άλλα παρόμοια-χρόνια και χρόνια, με πολλή καρτερικότητα απέραντη υπομονή και αρκετό χιούμορ.
Καλό χειμώνα βασικέ και πάντα με αναρτήσεις σαν κι αυτή…

 
Τη 9 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:48 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Φίλε Syneas, η μη κάθοδος του Αλαβάνου είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Συν για συλλογική ηγεσία. Και ακριβώς ήταν ο στόχος της απόφασης. Το φάγωμα του Αλαβάνου που τόσο τους ταλαιπώρισε με τα πισωγυρίσματα του από τις ευρωεκλογές και όχι η αυτοδιαχείριση του Σύριζα στα πρότυπα της κομμούνας του Παρισιού. Ο Αλαβάνος παραιτήθηκε, ξεπαραιτήθηκε, αποδέχτηκε την πρόταση από τις συνιστώσες για να είναι επικεφαλής του Σύριζα, στάζει δηλητήριο για τον μικρό που ο ίδιος τον επέλεξε για πρόεδρο κτλ. Ο Αλαβάνος λοιπόν εκπαραθυρώθηκε από τον Συν και δεν παραιτήθηκε. ¨Οπως νωρίτερα η Μαρία και ο Κωνσταντόπουλος. Και πολύ σωστά του έδειξαν την πόρτα μετά από όλα τα παραπάνω καραγκοζιλίκια. Και βεβαίως πολύ κρίμα για τον ίδιο γιατί ήταν αποδεδειγμένα ένα μεγάλο κεφάλαιο για την αριστερά που αυτοπυρπολύθηκε...
Παράλληλα η απόφαση ήταν σαφές μήνυμα στους λεγόμενους "ανανεωτικούς" να μη σηκώσουν κεφάλι εκμεταλευόμενοι το μπάχαλο.
Τώρα τι σχέση έχουν όλα τούτα με την ανανεωτική αριστερά που υποθετικά εξέφραζε ο Συν μετά τη διάσπαση του '90 είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθεί από την αριστερίστικη λογική που κυριαρχεί σήμερα. Κοινώς τα κάνανε σκατά...

 
Τη 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:25 π.μ. , Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

"......Από τα Δεκεμβριανά και τη Βάρκιζα μέχρι σήμερα η ψυχοπάθεια είναι ακριβώς η ίδια. Αυτοκαταστροφική και μοιραία..."

Το πιό τρελλό απ' όλα
είναι , πως ενώ ξέρουν ότι απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπους(σε όλους εμάς ) που έχουν κάψει την καλύβα τους, τουλάχιστον δύο φορές, ακριβώς γιά να μη τους τρώνε οι ψύλλοι.....
τους συμπεριφέρονται σαν να είναι βολεψάκηδες, άννοες και ανιστορητοι.

προσωπικά, παρόλο το συναισθηματικό δεσμό μιάς ζωής, εύχομαι, να μη μπορέσει να μπει στη βουλή αυτό το συμπούρμπουλο της τσαπατσουλιάς και του κόμπλεξ.
Γιατί τότε και μόνο θα διαλυθούν.
Με τις δήθεν συνιστώσες της αριστεράς........Εδώ όλοι να γελάνε πλήζζ.... λες και δεν ξέρουμε όλοι πως οι μισοί από αυτούς ,(λέγε με Γλέζο και Μπανιά) απλώς περιφέρανε τα γερασμένα τους σαρκία από κόμμα σε κόμμα, κρατώντας μιά εναπομείνασα σφραγίδα κόμματος.
και οι υπόλοιποι ,είχανε πολύ μεγάλη εμβέλεια....στην κόκκινη παρέα και στην οικογένειά τους.
Που μόλις βρήκανε σαμπρέλλα να μπούνε από κάτω, αρχίσανε να φουσκώνουνε γιά να πιάσουνε πιό πολύ τόπο.άει Σιχτιρ πιά.

Παραμένουμε εκτός, ανένανταχτοι,εντάξει με το τον εαυτό και τις ιδέες μας , και πάλι στο δρόμο.
Αυτή τη φορά, θα είμαστε μεσήλικες χωρίς κόμμα.
Όχι νεολαία .
Και δυστυχώς γιαυτούς, η πιό μαγκιώρα συνιστώσα.
επιτέλους, τάπα και ξαλάφρωσα.
:)

 
Τη 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Στην demetrat που δε μασάει τα λόγια της με την δικαιολογημένη οργή της, απλώς οφείλω να πω ευχαριστώ για το από καρδιάς σχόλιο της και όσοι νοιώθουν ότι τους αφορά, ας το διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές του, γιατί ο θυμός είναι συσσωρευμένος σε πολύ κόσμο και δεν μαζεύεται.

 
Τη 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:34 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Σωστές οι τοποθετήσεις των προλαλησάντων, αλλά τελικά τι κάνουμε ρε παιδιά στις εκλογές, πάλι αποχή, όπως στις δημοτικές;
Και ποιό είναι "Το μη χείρον, βέλτιστον"; Για να ρίξω και ένα αρχαίο, όπως συνηθίζει στην εισαγωγή των άρθρων του ο οικοδεσπότης

 
Τη 14 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

giant13@ τι ψηφίζουμε; αν ψηφίσουμε..... "εδω σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα" που λέει η παροιμία.------

φίλε βασικέ--την Ντόρα με το "σαγηνευτικό" βλέμμα την βλέπω μόνο σε περίπτωση οικουμενικής όχι αυτοδυναμίας -----Είναι η μοίρα του "Οίκου"της---

καλημέρα

 
Τη 15 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:17 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ giant

Καλό βόλι λοιπόν γίγαντα με στόχο το "βέλτιστον" ανάμεσα στους...χοίρους!

@ Ψουξ

καλό χειμώνα αγαπητέ. Οι προβλέψεις του ποστ θα επαληθευτούν στις ....μεθεπόμενες κάλπες. Κάνει υπομονή το μητσοτακέικο. Προς το παρόν η ΝΔ συμπονά τον Σημίτη και το Πασόκ τον Τσιτουρίδη ευχόμενοι αμφότεροι "αιωνία τη μνήμη". Αναμένονται τρεις εβδομάδες σπαρταριστές.

@ mtryfo

Δεν έχω δει ακόμα τίποτα από Έφη Σαρρή και ανησυχώ για το πολιτικό μέλλον του τόπου. Άσε που οι κομπλεξικοί φάγανε τον πρώην άντρα του Σάκη. Το πολύ το αντριλίκι αυτά κάνει...

 
Τη 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Μετεωρίτης είπε...

...όταν οι θεοί (αν θυμάμαι καλά) έπαιρναν τη μορφή.. ζώου, ή ανθρώπου, μιλούσαμε για ανθρωπομορφισμό.
Όταν τα... ζώα παίρνουν τη μορφή... πολιτικού, oh yes!! Μιλάμε για την Ντόρα την Εξερευνήτρια!!!

(πολύ μου άρεσε η μετάβαση στο post, αλλού ξεκίνησε, αλλού πήγε, αλλά χτύπησε στόχο και μάλιστα κέντρο!)

(και, όχι, δυστυχώς, ούτε το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πια στο "κέντρο". Γέρνει.....)

καλησπέρες,
ακλό φθινόπωρο!

 
Τη 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ μετεωρίτης

Τα νύχια του αετού παραπέμπουν στο γνωστό κέντρο που αποφάσισε το "κλάδεμα" του Καραμανλή μετά τα ενεργειακά σχέδια με τους Ρώσους για τους αγωγούς και κυρίως μετά το βέτο στο νάτο, την ανάδειξη του Γιώργου σε μέγα ηγέτη που θα σώσει τον ελληνισμό, και την εκλογή της Ντόρας ως μελλοντικής "καταλληλότερης"...

 
Τη 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Vasikos metoxos, είπε...
"Από τη μία οι κληρονομικά αιώνιοι αθεράπευτα ψυχοπαθείς του τόπου, αυτοί της ριζοσπαστικής αριστεράς, τρώνε τις σάρκες τους για το διακύβευμα της εκπροσώπησης στις εκλογές, σε μία αποθέωση του εγωισμού, σαν τέλειοι οπορτουνιστές, σαν ιδανικοί μαλάκες."
.............

Σπίθας

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, γιατρός με ειδικότητα που να θεραπεύει αυτήν την ψυχοπάθεια!

Απαιτείται, άμεσα ψαχαναλυτική μελέτη, δημιουργία κέντρου πολιτικονευρωσικών διαταραχών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, πια..!

 
Τη 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Ο κόσμος της αριστεράς σ' αυτό τον τόπο είναι αποδεδειγμένα και διαχρονικά ψυχοπαθής, Σπίθα. Τα λέει και η demetrat, παραπάνω...

 
Τη 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:15 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous oculus είπε...

Mόλις διάβασα ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο διευθυντής σύνταξης του Βήματος Βασ. Μουλόπουλος...
Ο Στάθης σήμερα στην Ελευθεροτυπία παραθέτει το ιστορικό της μη επιτευχθείσας τελικά δικιάς του υποψηφιότητας.
Νικητής κατά κράτος ο ΔΟΛ κι εδώ,μ΄ότι αυτό μπορεί να σημαίνει!
Παράλληλα σπεύδουν,για να προσκυνήσουν και δια ζώσης,στις ΗΠΑ ο Γιωργάκης πρώτος κι ακολουθεί τέλος του μήνα κι η Ντόρα (αν έχει συνέλθει ως τότε,αλλά τι να πάθει, κρατάει από γερό κόκκαλο).
Οι δημοσκοπήσεις έχουν βγάλει ήδη ...αυτοδυναμότατη κυβέρνηση με πρωθυπουργό αυτόν που τα ίδια συγκροτήματα πρίν λιγότερο από δυό χρόνια λοιδωρούσαν ως άχρηστο κι ανίκανο!
Τι άλλο θα δούμε ακόμα...

 
Τη 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μα, εκ των τραγελαφικών γεγονότων και των τραγικών παλινωδιών ο κάθε λογικός δεν βγάζει άκρη. Δεν το συζητώ.
Ως "πολιτικό υποκείμενο" ο αριστερός σήμερα θέλει γιατρό.!

Το θέμα είναι να κρατήσουμε αποστάσεις από "βλαμένες ιδεοληψίες", να μην το γενικεύσουμε και να διασώσουμε τον εαυτό μας, τις δημοκρατικές αντιλήψεις και να πορευτούμε κατά το δυνατόν προς κάτι καλύτερο, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.
Υπάρχουν υγιείς ιδέες, υποψιασμένοι πολίτες και κοινωνικές αντιστάσεις.
Τι άλλο να πω;

Περί νεολαίας τα έχω πει, παλαιότερα.
Αυτοί που την χρησιμοποιούν είναι απαράδεκτοι.
Το φωνάζω από καιρό...

 
Τη 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:33 π.μ. , Ο χρήστης Blogger demetrat είπε...

σπίθα μου να σου πω
Θεωρώ τον εαυτό μου , πάρα πολύ υγειή ως αριστερό υποκείμενο.
Και ισορροπημένο επίσης.
Επίσης πιστεύω πως σ αυτό το τέλμα που φτάσαμε δε φταίει η πολυφωνία της δημοκρατίας, αλλά η μη ομολογημένη μιζέρια του πεινασμένου αριστερού.
Η εκμετάλευση της νεολαίας;
Αυτό είναι ένα μεγάλο , παλιό, και επαναλαμβανόμενο θέμα που θέλει από μόνο του ανάρτηση.
Μία νεολαία ξέρω που δεν έκατσε να την εκμεταλευτούν.
Δυστυχώς δεν κράτησε πολύ.
Αλλά να σου πω;
Και πάρτο από μιά συντρόφισσα, γιατί δεν παω πουθενά, εδώ γύρω είμαι , αλλά όχι εκει που με θέλουν κάποιοι.
Πιστεύετε αληθινά, πως άνθρωποι με μυαλό,θα δεχτούν να μπεί στη βουλή αυτό το κατά συνθήκην ψεύδος;
Ή αυτό που λένε , ψηφίστε μας τώρα να σωθούμε και να τα βρούμε μετά!
Με συγχωρείς αλλά αυτό εμένα με προσβάλει.
δ

 
Τη 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δήμητρα, παρερμήνευσες την έννοια...
"πολιτικό υποκείμενο".

Όπως εσύ λες με δικά σου λόγια.
"αυτό το κατά συνθήκην ψεύδος;"

Το "αυτό" είναι το πολιτικό υποκείμενο.
Λαμβανομένου ως πολιτική μονάδα.

Δεν είπα εγώ ότι όσοι είναι στο χώρο αυτό και ανεξάρτητα από απόψεις, ενταγμένοι ή ανένταχτοι, δεν είπα ότι αυτοί δεν είναι "στα καλά τους"..
Αλίμονο, δηλαδή..

Το τι θα κάνεις αυτό φυσικά και είναι δικό σου θέμα και δεν αρέσκομαι να κρίνω προσωπικές αποφάσεις.

Συζητώ τα πολιτικά ζητήματα και εκφράζω τις απόψεις μου.

Δεν προσωποποιώ.

 
Τη 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:25 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

@ Η διαφορά είνοι, Βασικέ μου, ότι οι θεοί τιμωρούσαν τότε. Σήμερα ούτε οι θεοί ούτε οι άνθρωποι τιμωρούν.
Αποτέλεσμα; Πιθανότατα αυτοδύναμη -και πάλι- κυβέρνηση, αλλά ΕΤΕΡΟΦΩΤΗ και ετεροκινούμενη, με πρωθυπουργό νευρόσπαστο (=μαριονέτα)!
Είχα μια ελπίδα -ως αιθεροβάμων- ότι αυτή τη φορά ο λαός θα τιμωρούσε επιτέλους όσους τον θεωρούν μαλάκα!
Αντιθέτως, ακόμα και το ΚΚΕ έπεσε στη λούμπα και κόντεψε να καταργήσει την, έστω στοιχειωδώς δημοκρατική, τηλεμαχία, καθιερώνοντας τη μονομαχία των δύο και μόνο! Τι να πω;

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα