Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Φάτε Μάτια Κάρλα

Τελικά η τιμή της Γαλλικής στήριξης στην νατοική Σύνοδο του Βουκουρεστίου γίνεται σιγά σιγά γνωστή. Η προμήθεια των γαλλικών φρεγατών από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα συνοδεύεται με το μπόνους της πώλησης των πυραύλων "Σκάλπ Ναβάλ" με βεληνεκές χιλίων χιλιομέτρων. Ήδη η γαλλική κρατική κατασκευάστρια εταιρεία άνοιξε χτες μαζαγί στην Αθήνα. Έτσι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη ξένη -προς τη Γαλλία- χώρα που θα έχει το σύστημα των πυραύλων αλλάζοντας τα στρατηγικά δεδομένα στην περιοχή και μετατρέποντας την Ελλάδα σε μέγα παίχτη στην Μεσόγειο, κατέχοντας μία τρομερή επιθετική δυνατότητα δίπλα στους Αμερικάνους, Ισραηλινούς, Ρώσους ,Γάλλους και Κινέζους. Χίλια χιλιόμετρα από φρεγάτα. Ένα σούπερ επιθετικό όπλο. Και όσο σκέφτομαι ότι εκείνοι οι ρώσικοι, πρώην σοβιετικοί, S - 300 με αμυντική προοπτική και οκτακόσια χιλιόμετρα βεληνεκές "λιάζονται" αμπρεσολέρ, δέκα χρόνια τώρα, στην νότια Κρήτη δίπλα στα ελεεινά θερμοκήπια με τα ζαρζαβατικά της Μεσαράς, ενώ κόστισαν από ότι φαίνεται μέχρι και την παράδοση του Οτσαλάν, υποκλίνομαι μπροστά στην αποτελεσματικότητα του Γάλλου προέδρου. Η συνταγή μοναδική. Πετάμε λίγο Κάρλα μπροστά για να γίνει ο σχετικός χαβαλές, από Μπάκινγχαμ Πάλας μέχρι Τούμπα και Λαχαναγορά και μετά πουλάμε από τα αυτοκίνητα της γνωστής "μπάνγκ-μπάνγκ" διαφήμισης μέχρι τις φρεγάτες με πυραύλους, στους εθνικά υπερήφανους μαλάκες που ξεσκίσανε τους γυφτοσκοπιανούς στο Βουκουρέστι. Για τη Μακεδονία ρε γαμώτο. Η τιμή ενός βέτο ή αλλιώς φάτε μάτια Μπρούνι...

16 σχόλια:

Τη 16 Απριλίου 2008 στις 2:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger xasodikis είπε...

Έτσι αγαπητέ μου. Εδώ ασκούμε ευφυή διπλωματία και πολιτική πυγμής, δεν κολλάμε μπρίκια...

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 3:10 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Και ενώ εμείς με τον απέραντο συναισθηματισμό μας ταξιδεύουμε σε σκόπια και Βαλκάνια χωρίς κανέναν επιχειρηματία (θεωρείτε ανήθικο στην Ελλάδα να μιλάς για κέρδος), ο κ. Σαρκοζύ, ταξιδεύει παντού με Κάρλα και 40 μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Γαλλίας. Και καλά κάνει. Λέγεται πως απο το τελευτάίο του ταξίδι στη Ν. Αφρική, έφερε πίσω τουλάχιστον 20 δισ σε μπίζνες

Ρίξτε μια ματιά -

http://www.canada.com/topics/news/world/story.html?id=f5e6f66b-aebb-4729-9121-95dec6f2e3e9&k=77991

http://www.wtop.com/?nid=383&sid=1308346

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 3:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 4:38 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσκες είπε...

Και τι περίμενες να βάλουν cost-benefit analysis στα οπλικά συστήματα;

Εδώ αγοράζουμε τα Αμερικανικά και τρώμε και τις σφαλιάρες.

Αν έγινε έτσι και πράγματι πήραμε κάτι (γιατί δεν είναι σίγουρο πως η υποστήριξη της Γαλλίας είναι οθσιαστική - μακάρι) τότε χαλάλι λέω.

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 6:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ xasodikis

Ισχυρή Ελλάδα, μεγάλο βεληνεκές.

@ locus publicus

Σιγά μην πάει για μπάνια με την Κάρλα. Ο Νικολά είναι μπιζναδόρος. Άξιο τέκνο της εβραικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης!

@ βάσκες

Δηλαδή η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και οι φρεγάτες στους πυραύλους... Α, ναι ξέχασα: Και η Μακεδονία είναι ελληνική.

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 8:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

βρε παιδιά, τς τς τς,
πως κάνετε έτσι , αφού μας χρειάζονταν, πρώτα το βέτο και τώρα οι πυραυλοι για να αντιμετωπίσουμε τους "σκοπιανούς"!!!
Μη τα ισοπεδώνουμε ολααααα....

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 9:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Με χίλια χιλιόμετρα βεληνεκές και τη φρεγάτα αραγμένη μπροστά στο Κίτσεν Μπαρ χτυπάμε μέχρι και ποταμόπλοιο στον Δούναβη, μεταξύ φραπέ και καπουτσίνο άμα λάχει. Τι Σκόπια τώρα και πράσινα άλογα.

 
Τη 16 Απριλίου 2008 στις 11:41 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ο άλλος είπε...

Δεν θα ήταν άσχημο δίπλα στις φρεγάτες Έλλη και Λήμνος να υπάρξει και μία Κάρλα.Θα μας έκανε ως έθνος να αισθανόμαστε κάπως.
Πέραν της πλάκας, ο Σαρκοζί έχει κλείσει για την Γαλλία δουλειές που δεν είχαν φανταστεί. Μετά τα Μιραζ και τους Εξοσέτ, τώρα γαλλικές φρεγάτες για την Ελλάδα. Μοιρασμένες δουλειές, σε μοιρασμένο κόσμο με το πρόσχημα των μοιρασμένων λαών. Και βέβαια η μοιρασιά της μίζας

 
Τη 17 Απριλίου 2008 στις 4:37 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ ο άλλος

Η φρεγάτα Κάρλα θα αποτελέσει την νέα ναυαρχίδα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού όπου ο Σαρκο ως νέος ευεργέτης του ελληνισμού θα χρεώνει μηνιαίως και αναλόγως για τη χρήση του ονόματος.

 
Τη 17 Απριλίου 2008 στις 7:29 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Και για όσους δεν το ξέρουν, τα λεωφορεία της επαρχίας που περνάνε κάθε μέρα τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου (τα διόδια πάνε στους Γάλλους), πληρώνουν 52 ευρώ τη διάβαση! Αρχικά η κυβέρνηση είχε πεί στους λεωφορειούχους ότι τα μεγάλα κυβισμού αυτοκίνητα θα πλήρωναν μόνον 25 ευρώ. Μετα τους Ολυμπιακούς, ο Κωστάκης μάλλον το ξέχασε..

 
Τη 17 Απριλίου 2008 στις 10:13 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ locus publicus

Ενημερωμένο σε βρίσκω τα περί της γενέθλιας γης. Η ταρίφα είναι προηγούμενης προεδρικής εσοδείας. Και βεβαίως συνέταιροι στην επιχείρηση είναι και οι Έλληνες εργολάβοι της κοινοπραξίας όπως Άκτωρ - Ελληνική Τεχνοδομική κλπ.

 
Τη 17 Απριλίου 2008 στις 4:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσσια είπε...

Aχ!

Βρώμικη υπόθεση οι εξοπλισμοί.

(αυτό μόνο)
:-)

 
Τη 17 Απριλίου 2008 στις 11:01 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Τι μου λες βασικέ; Χίλια χιλιόμετρα βεληνεκές; Μα τα Σκόπια, η Αλβανία και η Τουρκία είναι δίπλα μας... Κανονικά τώρα εμείς πρέπει να αποκτήσουμε και νέους πιο μακρινούς εχθρούς, ώστε να μη πάνε χαμένα τα νέα μας υπερόπλα.
Το Ιράν (η Περσία, ο προαιώνιος εχθρός) πόσο απέχει από τη χώρα μας;

Και δηλαδή εμείς τους φίλους πρέπει να τους πληρώνουμε;
Ρώσοι, Αμερικάνοι, Γάλλοι και Εγγλέζοι για να μας λένε καλημέρα πρέπει να ψωνίζουμε από τα μαγαζιά τους;
Μωρέ καλά λένε πως δεν υπάρχει αληθινή φιλία!
Ο Ψωμιάδης τι λέει για όλα αυτά; Θα μου πεις πως αυτός ζει στον κόσμο του. Κι εγώ θα σου πω πως όπως πάει το πράμα, θα γίνει και δικός μας κόσμος…

 
Τη 17 Απριλίου 2008 στις 11:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Ιδού ο ...φιλέλλην Σαρκοζής, ο έλληνας Σαρκοζίδης...

Το τι σαχλαμάρες είδαμε κι ακούσαμε στα κανάλια δεν περιγράφεται με τοπ σκόρερ της σαχλαμάρας -ποιον άλλον;- τον Ψωμιάδη που ήθελε να κάνει τον Σαρκοζί δρόμο, επειδή μεσολάβησε για την Μακεδονία λέει.

Τόσο ακριβό αυτό το όνομα πια...
Έτσι κι αλλιώς οι γείτονές μας το λένε Μακεδόνια και όχι Μακεδονία...

doctor

 
Τη 18 Απριλίου 2008 στις 11:59 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ταχυδρόμος! είπε...

Χίλια χιλιόμετρα; Σαν να λέμε, "σου γαμώ το σπίτι και τρώω ποπ κορν;"

Ρε τον κοντό το Γάλλο, μεγάλος μάγκας..

 
Τη 17 Ιουνίου 2008 στις 2:46 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Από την στιγμή που θα αγοράσουμε όπλα έτσι και αλλιώς τουλάχιστον ας πάρουμε από αυτούς που μας υποστηρίζουν έστω και επί χρήμασι. Από τους γνωστούς μας ''φίλους'' ψωνίζουμε τόσα χρόνια και τους έχουμε αφήσει περισσότερα από 100 δις δολλάρια όλα αυτά τα χρόνια και πουθενά δεν μας υποστήριξαν. Αντιθέτως υποστήριξαν όλους τους εχθρούς μας με μεγάλη χαρά. Και να σκεφτεί κανείς ότι είμαστε και σύμμαχοι. Άσε που όποτε δεν τους κάνουμε τα χατήρια μπλοκάρουν τα ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα που χρυσοπληρώσαμε.Και επειδή δεν μένουμε σε γειτονιά αγγέλων αν αύριο γίνει κανένα χοντρό σκηνικό με τους καλούς μας γείτονες από ανατολή μεριά το μόνο σίγουρο είναι θα μας πουλήσουν για άλλη μια φορά. Τώρα θα μου πέιτε αυτοί τα συμφέροντα τους προωθούν και δίκιο θα έχετε, το θέμα είναι εμείς τόσα χρόνια...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα