Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Σ' Ευχαριστώ Ω Εταιρεία

Βυθισμένος στην αναπαυτική πολυθρόνα του μπαρ στο πανάκριβο πεντάστερο ξενοδοχείο απολαμβάνει το πούρο του. Έχουν προηγηθεί πτήσεις με λήαρ τζετ, διαμονές σε πανάκριβα ξενοδοχεία, δείπνα σε υπερπολυτελή εστιατόρια. Χλιδή ατελείωτη. Με εξασφαλισμένα εισιτήρια για τον τελικό του Euro, δίπλα στο πριγκηπικό ζεύγος και στην Καγκελάριο. Τη στιγμή του ισπανικού γκολ φοβήθηκε μήπως οι κάμερες ζουμάρουν πάνω του επαναλαμβάνοντας το λάθος του 2004 με τον Γκαγκάτση, που τον μπέρδεψαν οι άσχετοι της πορτογαλικής τηλεόρασης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Τα νέα από την Αθήνα είναι περίεργα. Ο πρωθυπουργός - Γκαγκάτσης του 2004 μεταμορφώθηκε στον πρωθυπουργό - Γκαγκάριν του 2008 που σε ειδική αποστολή στην Σελήνη αναζητά διαπλανητικούς λογαριασμούς για μίζες και σκάνδαλα. Οι γελοιογράφοι καταγράφουν στιγμές μοναδικής έμπνευσης. Παρουσιάζουν σκηνές από τον ερχόμενο πολιτιστικό Σεπτέμβριο όπου ο πρωθυπουργός μαυρισμένος επιστρέφει από την Ίο μαζί με τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς και ανεβάζουν την παράσταση στην πλατεία συντάγματος «Ο Καραγκιόζης και η Κάθαρση». Παραδίπλα η Αλέκα σκηνοθετεί την παράσταση «Η Μαρία η άσχημη και ο Σύριζα στην ΟΝΕ» με μεγάλο χορηγό την Germanos ενώ ο Καρατζαφέρης ντυμένος δικαστής με γουνάκια αλά ’89 ετοιμάζει την προανακριτική στο Γουδή, σε στυλ Νυρεμβέργης. Προς το παρόν ο Άδωνις κάνει προπόνηση, πουλώντας από τηλεοράσεως σαν τίμιος βιοπαλαιστής της λαικής αγοράς, αρχαίους συγγραφείς στο πολυπληθές αγράμματο πλην αρχαιόφιλο αναγνωστικό του κοινό, μακριά από μίζες και λαμογιές.

Η συνέχεια της εταιρικής χορηγίας που απολαμβάνει του παρέχει διακοπές στην χώρα των θριαμβευτών Ιβήρων με υψηλής ποιότητας απολαύσεις. Θα συνεχίσει με κρουαζιέρα στην Καραιβική από όπου θα στέλνει δροσερά χαιρετίσματα στην καιόμενη αυγουστιάτικη Αθήνα. Μακριά από οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι καλλίγραμμες συνοδοί του προβλέπονται άλλωστε από το παρεχόμενο εταιρικό πακέτο.

Στέλεχος για χρόνια μεγάλων κρατικών οργανισμών κατάφερε να επιβιώσει στις υψηλές θέσεις του μάνατζμεντ παρά τις κυβερνητικές αλλαγές. Μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα κάνοντας παιχνίδι με προμήθειες και διαγωνισμούς του δημοσίου. Με καλές σπουδές και γνωριμίες ελίσσεται εξαιρετικά στο παρασκήνιο. Ο πατέρας του έλιωσε στις εξορίες και στις φυλακές. Ο πρόσφυγας μικρασιάτης παππούς του εκτελέστηκε από τους Γερμανούς. Αυτός ξύπνιος και καπάτσος τα κατάφερε καλά. Ισορροπώντας με την εξουσία κατάφερε να είναι περιζήτητος διαμεσολαβητής. Ο γέρος πατέρας του δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Ο ίδιος σπάνια μιλά για αυτόν τον «μισότρελο γέρο». Έχει ωστόσο φροντίσει να εξαργυρώσει έξοχα την οικογενειακή αριστεροσύνη και αγωνιστικότητα. Μια χαρά. "Αν είχα τα μυαλά του γέρου μου" σκέφτεται, "θα σάπιζα τώρα στον Κορυδαλλό μαζί με τους Ξηρούς και τον Κουφοντίνα".

Οι εφημερίδες στην Αθήνα καταγράφουν την δυσφορία του πόπολου για τη σήψη. Γράφουν για πιθανή αποδόμηση του πολιτικού συστήματος. "Μπούρδες" μονολογεί. "Εδώ τα έχει πάρει μέχρι και ο πιο απομονωμένος ιερομόναχος ασκητής του Αγίου Όρους και αυτοί ασχολούνται με τις οικοσυσκευές, τα τηλεφωνικά κέντρα και τα ταξιδάκια".
Αγναντεύοντας την καταγάλανη θάλασσα της Μεσογείου σκέφτεται τη συνέχεια των διακοπών του. Η σκανδαλολογία στην Ελλάδα θα ξεφουσκώσει αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος ξεχνά εύκολα. Σβήνει το πούρο του αργά σφυρίζοντας κυνικά στον ρυθμό του τραγουδιού του Διονύση από το "Βρώμικο Ψωμί" που τόσο αγαπούσε ο πατέρας του: «Σ’ ευχαριστώ ώ εταιρεία εν αφθονία μου παρέχεις…».

13 σχόλια:

Τη 13 Ιουλίου 2008 στις 9:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

ΥΓ Ο βασικός μέτοχος απολαμβάνει την εταιρική χορηγία αναπολώντας τις όμορφες ημέρες της μπλογκοπαρέας...
Καλό καλοκαίρι παίδες!

 
Τη 14 Ιουλίου 2008 στις 1:18 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Αγναντεύοντας την καταγάλανη θάλασσα της Μεσογείου σκέφτεται τη συνέχεια των διακοπών του. Η σκανδαλολογία στην Ελλάδα θα ξεφουσκώσει αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος ξεχνά εύκολα.

Καλό καλοκαίρι και σε σένα vasike

 
Τη 14 Ιουλίου 2008 στις 2:14 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Παρέα με τον φίλο που περιγράφεις είμαστε ξαπλωμένοι δίπλα από την πισίνα και τραγουδάμε αντάρτικα,που λέει και ο Χάρυ Κλίν!

 
Τη 14 Ιουλίου 2008 στις 6:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

και εσείς με εταιρικά έξοδα υποθέτω.

@ αθεόφοβος

να φροντίζετε το νερό να είναι καλά χλωριομένο. Δε ξέρεις τι απειλές κρύβει ο διεφθαρμένος καπιταλισμός και οι συνήθειές του!

 
Τη 14 Ιουλίου 2008 στις 10:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger pentanostimi είπε...

....και ζησαν αυτοι καλά,κι εμεις ,ασε καλύτερα
οταν μοιράζανε μυαλό,κρατάγαμε ομπρελες παω γιατι με περιμένουν στο ταβερνάκι της γειτονιάς μου

 
Τη 15 Ιουλίου 2008 στις 3:34 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Και μεις οι λιγοτερο τυχεροί(ή προνοητικοί...)που θα εκδράμουμε ιδίοις εξόδοις και όχι με εταιρική χορηγία αντευχόμαστε:πιές κι ενα mohito για μάς...κι αν θέλετε βοήθεια με τον χειρισμό των "εταιρικών" καλλονών 'εχετε μας υπόψιν.

 
Τη 15 Ιουλίου 2008 στις 11:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ doctor

Με το δεξί αγαπητέ δόκτωρα!!!

@ pentanostimi

Καλώς μας ήρθες στην μπλογκοπαρέα. Καλές θερινές ταβερνοσυνάξεις...

@ squarelogic

θα είστε στα υπόψη. αλήθεια με την ευκαιρία, δεν περνάτε καμία βόλτα από του θείου Σωκράτη. Κάτι θα του βρίσκεται να βολευτείτε και εσείς μέρες που 'ναι...

 
Τη 17 Ιουλίου 2008 στις 1:25 π.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Γλαφυρότατο το άρθρο σου!!!.

Συμπολίτη βασικέ να περνάς καλά όπου και να σαι.

 
Τη 17 Ιουλίου 2008 στις 9:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ giant13

Γίγαντα η όλη προσπάθεια είναι προυπόθεση να μην μας τρελάνουν. Μας κλέβουν που μας κλέβουν, μη μας περνούν και για ηλίθιους ότι δηλαδή το γουστάρουμε κιόλας...

 
Τη 18 Ιουλίου 2008 στις 10:20 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσκες είπε...

Δεν είμαστε τίποτε χωρίς ιδανικά και χορηγίες.

Καλά τα καταφέραμε μπαμπάκο.

 
Τη 19 Ιουλίου 2008 στις 11:22 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ταχυδρόμος! είπε...

Αυτό είναι το κατα Υπουργόν Ευαγγέλιο;

 
Τη 19 Αυγούστου 2008 στις 7:05 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Heliotypon είπε...

Μου φαίνεται ότι λάθος διάβασε το ελληνικό DNA η "επιστήμων" Φανή Χαλκιά, όταν έλεγε ότι περιέχει τη νίκη (ή κάπως έτσι). Μάλλον την διαφθορά και την κομπίνα περιέχει. Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση. Καλάς διακοπάς σύντροφε.

 
Τη 19 Αυγούστου 2008 στις 9:45 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ heliotypon

Καλώς ήρθες συναγωνιστή! Σε όλα τα μέτωπα η σαπίλα είναι ίδια. Σε ένα πόπολο που περιμένει να πανηγυρίσει με οποιοδήποτε κόστος. Πιστεύω ότι η Φανή λόγω παρελθούσης θητείας στη "Ζούγκλα" του Μάκαρου θα λαλήσει οσονούπω...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα