Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Στην Μακρόνησο

Στις αρχές του Μαίου κατά την έναρξη του συμποσίου "από τον ανένδοτο στην δικτατορία" που διοργάνωσε το ίδρυμα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" με παρουσία των ιστορικών προσώπων της ελληνικής αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου και Μανώλη Γλέζου, ειπώθηκε πάνω κάτω, ότι τον Ιούλιο του 1965 με τα γεγονότα της αποστασίας περίπου σώθηκε η Ελλάς.

Την περασμένη Τετάρτη 28 Μαίου, μετά τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο διορισμένος από την κυβέρνηση, διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Γάκης ανέφερε ότι στο ίδιο νοσοκομείο πριν σαράντα πέντε χρόνια, τον Μάιο του 1963, μεταφέρθηκε τραυματισμένος βαρύτατα και αργότερα κατέληξε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης.

Το Σάββατο 31 Μαίου έγινε η βάφτιση του δισέγγονου του Κώστα Μητσοτάκη και εγγονού της Ντόρας από τον γιο της, Κώστα Μπακογιάννη. Ο νεοφώτιστος ονομάστηκε Παύλος. Ακολούθησε γλέντι με κλαρίνα για τους χίλιους τριακόσιους καλεσμένους. Η βάφτιση έγινε στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας, το χωριό που το Μάιο του 1944 συνήλθε η ΠΕΕΑ, η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, η κυβέρνηση των ελεύθερων βουνών της Ελλάδας μετά από εκλογή για την ανάδειξη των αντιπροσώπων που συμμετείχαν περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες.

Σε συνέχεια των παραπάνω αποκαλύπτουμε σήμερα ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον ερχόμενο Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης θα κόψει την τούρτα για τα 90α του γενέθλια στην Μακρόνησο. Ο αγώνας συνεχίζεται...

22 σχόλια:

Τη 2 Ιουνίου 2008 στις 9:46 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μην κάνεις πλάκα και όντως ο Μητσοτάκης να γιορτάσει τα 90χρονά του στη Μακρόνησο.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο γιατί να μη συμβεί και κάτι άλλο; Να πιάσει μια φουσκοθαλασσιά δηλαδή την ώρα που αυτός και η καλεσμένοι του θα βρίσκονται στο νησί και να μη μπορεί να πλησιάσει καράβι να τους παραλάβει. Να μη κρατήσει για πολλή η τρικυμία, κάνα...εξάμηνο μόνο για να μπορεί μετά να επικαλείται δικαιολογημένα τον εξόριστο-αντιστασιακό με χαρτί και σφραγίδα του λιμενάρχη.
Και για να μη ξεχνιόμαστε, το κείμενο απίθανο.

 
Τη 2 Ιουνίου 2008 στις 10:57 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Μην το κοροιδεύεις καθόλου βασικέ μου.

Γιά όλα είναι ικανός ο δρακουμέλ.
Εδώ έφτασε να ισχυριστεί πως έκανε αντίσταση στους Γερμανούς!!!

 
Τη 2 Ιουνίου 2008 στις 11:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger elias είπε...

Σαν άξιος μαθητής, ο Μητσοτάκης ακολούθησε τη διδαχή του Παπανδρέου "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις"

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 1:40 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Να αφήσεις ήσυχη την Μακρόνησο σε παρακαλώ γιατί στις ακτές της ψαρεύω,Θέλεις να εξαφανιστούν τα ψάρια αν έρθει εκεί ο γκαντέμης;
Ο Ηλίας έχει κάνει λάθος για το ότι είπε ο Παπανδρέου το ότι "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις".Το έχει πεί ο Τσαρούχης.

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 6:31 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Τον έδεσες άσχημα τον Δρακουμέλ Βασικέ. Εχει κι' αυτός τους σκελετούς του. Είδες όμως τι δύναμη έχει η Ιστορία; Ολοι θέλουν καλά ξεμπερδέματα μαζί της. Περιμένω και τον Βασιλιά στα βαθιά γεράματα νά έρχεται Ελλάδα για άλλα συμπόσια.

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 7:49 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ο άλλος είπε...

Ξεχνάς ότι ζει ο Στυλιανός Παττακός και μπορεί και αυτός να κάνει καμιά γιορτούλα κατά Πολυτεχνείο μεριά

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 9:48 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι αγαπητέ μου. Ψηφίζεις Δεξιά και παίρνεις και 3 κουπόνια Αριστεράς δώρο. Έχουν υπερφαλαγγίσει το μεσαίο χώρο και καλπάζουν προς τα βάθη του αριστερού φάσματος.
Ο Γιακουμάτος με τον Ψωμιάδη είναι έτοιμοι να αρχίσουν να απαλλοτριώνουν τράπεζες φορώντας μάσκες. Ο Πουπάκης με τον Παυλόπουλο ετοιμάζουν επιχείρηση κλοπής των στυλό με τα οποία θα υπογραφούν οι συμβάσεις πώλησης του ΟΤΕ. Ο δε Ρουσόπουλος με την πραότητα που κομίζει είναι η ζωντανή απόδειξη για τους πιο δύσπιστους.
Απλά οι άνθρωποι βλέπουν ότι το κόλπο πιάνει. Φαίνεται ότι στην εποχή της επιφάνειας και του περιτυλίγματος, η (ψευδο)αριστερή ρητορεία αρκεί για να ακυρώσει την ολοφάνερη συρρίκνωση της δημόσιας σφαίρας την οποία προωθούν ως νομοτελειακή. 100 χρόνια θα κυβερνάνε. Ας ξέρουν τουλάχιστον ότι δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο.

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 5:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ syneas

Πολύ θρίλερ μου ακούγεται. Λες να σηκώσει και τσουνάμι? Τότε είναι που θα σκάσει ο Αθεόφοβος!

@ giant 13

θα σου φανεί περίεργο αλλά ο Μητσοτάκης όντως συμμετείχε στην εθνική αντίσταση. Στην Κρήτη τα πράγματα λειτούργησαν περίεργα. Παρά την δημοκρατική τοποθέτηση του νησιού, τα έντονα αντιβασιλικά αισθήματα και την αντιπαλότητα απέναντι στην 4η Αυγούστου, στον Μεταξά και στον Μανιαδάκη, η αντίσταση στην Κρήτη δεν καθοδηγήθηκε από το ΕΑΜ. Για παράδειγμα ο απότακτος του 1935 στρατηγός Μάντακας που ξεσήκωσε τα Χανιά το 1938 ενάντια στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου, πέρασε στην ηπειρωτική Ελλάδα πολύ καθυστερημένα και ανέλαβε πόστο στο ΕΑΜ.
Στην Κρήτη κυριάρχησαν οι λεγόμενες "εθνικές ομάδες". Σημείωσε ότι εκτός από κάποια μεμονωμένα επεισόδια που στοίχησαν την ζωή του αριστερού καπετάνιου Ποδιά, δεν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη. Οι τελευταίοι αντάρτες αμνηστεύτηκαν το 1982 από το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τότε κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στα κρητικά βουνά!
Σε αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους εκπροσώπους της Εθνικής Οργάνωσης Χανίων που υπογράφει το σύμφωνο συνεργασίας με το ΕΑΜ Κρήτης. Επίσης η γνωστή φωτογραφία με τους Γερμανούς προέρχεται από την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των γερμανικών μονάδων που παρέμειναν στα Χανιά μέχρι τον Μάιο του 1945 (ενώ είχαν αποχωρήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα και την υπόλοιπη Κρήτη από τον Οκτώβριο του 1944) και των μονάδων αντίστασης του νησιού. Οι Γερμανοί της φωτογραφίας ήταν προς ανταλλαγή αιχμάλωτοι που κρατούνταν από τους κρητικούς και φοβούντουσαν να περπατήσουν μέχρι το σημείο που θα γινόταν η ανταλλαγή, στο οδόφραγμα του Αποκόρωνα, γιατί πίστευαν ότι θα τους πυροβολούσαν οι Κρητικοί πισώπλατα. Ο Μητσοτάκης τους συνόδευσε μέχρι το σημείο που τους παρέλαβαν οι Γερμανοί της φρουράς των Χανίων. Τον Μάιο του 1945 οι Γερμανοί επιβιβάστηκαν στα καράβια ένοπλοι για τον φόβο των αντιποίνων από τους κρητικούς.
Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Μητσοτάκη, δειλός όμως δεν υπήρξε.

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 5:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ elias

....και εάν κάποιος σε αγαπά δεν σε αγαπά γι αυτό που είσαι αλλά γι αυτό που έχεις δηλώσει ότι είσαι.

@ αθεόφοβος

Το επιχείρημά σου με γονάτισε. Να του προτείνουμε τότε να πάει στον Αη Στράτη.

@ locus publicus

Φαντάζομαι το θέμα "από χρυσός ολυμπιονίκης φυγάς από χωρίον εις χωρίον"!

@ άλλος

Αυτό μόνο ένας φοβερός νους μπορούσε να το σκεφτεί αγαπητέ. Με έλουσε κρύος ιδρώτας στη σκέψη ότι θα τον προλογίσει ο Άδωνις.

@ tristan

Εφόσον αληθεύουν οι δημοσκοπήσεις στα ποσοστά των μικρών κομμάτων προβλέπω πολλά τσάμικα στους Κορυσχάδες, με την Ντόρα και τον Κωστάκη να τραγουδάνε αντάρτικα αγκαλιά.

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 8:22 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger salvatore1789 είπε...

Όλα αυτα τα περιστατικά μου φέρνουν στο μυαλό τη φράση: Εκεί που κρεμάγαν οι καπεταναίοι τ'άρματα κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια...
Ερώτηση: Αυτός δίπλα στο Σβώλο είναι ο Σιάντος ε?!?!?! Κοίτα κουμουνιστής! Τσομπάνος!!!
Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν είναι κόμμα ή παραταξη ή ιδεολογία. Είναι σα το μ@#*$ της χήρας. Ανήκει σε όλους. Ακόμη και στο Μητσοτάκη...

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 8:35 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

μην δίνεις ιδέες στους ''Ρουσόπουλους'',
γιατί θα μας κάνουν και κανά τέτοιο οι ''κεντρώοι'' της ν.δ
μην δίνεις ιδέες σου λέω....

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 9:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ salvatore 1789

Καλώς μας ήρθες!!!

Ωστόσο στο άκρως προβοκατόρικο σχόλιο θα σου απαντήσω ότι αυτός ΠΙΣΩ από τον Σβώλο είναι ο Πέτρος Κόκκαλης. Και ΔΙΠΛΑ στον Σιάντο ο Άγγελος Αγγελόπουλος. Είπες τίποτα?

@ fp boy

Ο Ρουσσόπουλος είναι γνήσιος αριστερός. Όχι ψευτιές. Γι αυτό έχουν σκάσει στην κυβέρνηση. Θα τους κάνει την Ρηγίλλης κομμούνα και την Ντόρα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 10:33 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Όλα τα σπουδαία Μάιο γινανε...

Ακόμα κι ο Τζίγγερ Μάιο διάλεξε για να κάνει άνοιγμα στον Βγενόπουλο!
-)))

(καλά,μη βαράτε...)

 
Τη 3 Ιουνίου 2008 στις 10:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ squarelogic

καλά εγώ σε περίμενα να σχολιάσεις την παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στη φωτογραφία της ΠΕΕΑ και εσύ μένεις στον Τζίγγερ και στον Βγενόπουλο? Τι πράμα είστε εσείς οι βάζελοι βρε παιδί μου...

 
Τη 4 Ιουνίου 2008 στις 12:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

vasike
πληροφορήθηκες φαντάζομαι την εμφάνιση του Ψαραντώνη στην Αίγλη, στις 6 & 7/6...

 
Τη 4 Ιουνίου 2008 στις 12:35 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου θα παίξει επίσης στο αφιέρωμα που διοργανώνει για τον Καζαντζάκη το παράρτημα της εταιρείας ελλήνων σκηνοθετών, με την επιμέλεια του Κώστα Εφραιμίδη, στον πεζόδρομο πίσω από το Μπιτ Παζάρ. Θα προηγηθεί η προβολή της νέας ταινίας του Λευτέρη Χαρωνίτη για τον Νίκο Καζαντζάκη.

 
Τη 4 Ιουνίου 2008 στις 10:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger salvatore1789 είπε...

Ο Αγγελόπουλος, το 94 μάλλον, είχε δώσει μια συνέντευξη που έγινε και βιβλίο για την εποχή αυτή. Περιλεγραφε δε πόσα έχασε η Ελλάδα από τον εμφύλιο και έλεγε και μια καλή (!!!) κουβέντα για το Μητσοτάκη. Κάπου το χω, που το χω, θα το βρώ...
Πάντως η φωτογραφία αυτή δείχνει πολλά. Αν όχι ότι όλοι κάπου κάπως κάποτε ήμασταν αριστεροί...
Αχ! Αναμνήσεις. Ελεύθερη Ελλάδα. Ο Σιάντος καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι. Ο Σβώλος πιστεύει ότι το ΚΚΕ είναι η πολιτειακή καθιέρωση των περίφημων άρθρων του για το Νλεο Σύνταγμα του 1924. Ο Κόκκαλης ο γιαρός. Ο Αγγελόπουλος ο οικονομολόγος...
ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. Που να χαν κρυφτεί τότε??
Πού?
Γιατί χάθηκε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία ανατροπής του παλαιοκομματικού συστήματος?
Κλαψ...

 
Τη 4 Ιουνίου 2008 στις 11:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ salvatore 1789

Ο προπολεμικός πολιτικός κόσμος ήταν απών από την αντίσταση. Ο Χαριτόπουλος αναφέρει ότι 22 βουλευτές από την προ του 1936 βουλή συμμετείχαν στην υπόθεση της εθνικής αντίστασης.
Έχεις δίκιο που στεναχωριέσαι...

 
Τη 5 Ιουνίου 2008 στις 12:24 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

vasike
σ ευχαριστώ για την πληροφορία, αυτη την εκδήλωση δεν την ήξερα...

 
Τη 5 Ιουνίου 2008 στις 4:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger akrat είπε...

καλησπέρα σας
δεν είναι τρελλά αυτά αγαπητέ μου...
κάντε υπομονή...
ένα πράγμα δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ...
ΌΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ που είναι η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και η ροή της παραγωγής...
όλα τα άλλα γίνονται..
μια καλησπέρα είπα να πω

 
Τη 6 Ιουνίου 2008 στις 12:52 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ akrat

καλώς όρισες!!

Άλλωστε μόλις χτες πέρασε η κυβέρνηση νόμο στη βουλή για να δοθούν συντάξεις στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού, εξοργίζοντας τους ούλτρα δεξιούς βουλευτές του κόμματος (Καράογλου κλπ) και τον Καρατζαφέρη που κατηγόρησε την κυβέρνηση για "υποτέλεια προς την αριστερά". Τι άλλο θα ακούσουμε...

 
Τη 10 Ιουνίου 2008 στις 1:42 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας, κοινώς. Πάντως, από συμβολισμούς καλά πάει η οικογένεια Μητσοτάκη. Εμένα μου άρεσε που ο Δρακουμέλ ισχυρίστηκε ότι ο Παπανδρέου το 1965 παραιτήθηκε, ενώ ο ίδιος τον παρότρυνε να κυβερνήσει!

Εκείνο που με τρελαίνει σε σας τους Βάζελους, φίλε Squarelogic, είναι που ανέχεστε κάτι τέτοια χυδαία άτομα με ακόμα πιο χυδαία υποκοριστικά!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα