Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Χαίρε Τάσο Καρατάσο (२)

Μια ακόμα ιστορία αστυνομικής (μόνον;) τρέλας. Το θύμα της ιστορίας αυτής λέγεται Φώτης Δήμου, είναι 21 ετών, φοιτητής στα ΤΕΙ και τώρα -- αίφνης, βρίσκεται κρατούμενος στον Κορυδαλλό, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δύο κακουργήματα. Το αμάρτημα του νεαρού σπουδαστή είναι ότι κατέβηκε στη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.
Λογικόν - εργαζόμενος και ο ίδιος για να σπουδάζει, γόνος επίσης εργατικής οικογένειας, πήρε τους φίλους του και κατέβηκε στον δρόμο - δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά.
Οταν άρχισαν τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, το μπλοκ των «Δεν πληρώνω», στο οποίον ήταν και ο κ. Δήμου, διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη, ενώ ο ίδιος βρέθηκε να αντιμετωπίζει δύο αστυνομικούς, ο ένας των οποίων τον έδερνε με κλομπιές και κλωτσιές, ενώ ο άλλος τον ρωτούσε «πού τη βρήκες την τσάντα, ρε;» παρ' ότι ο δερόμενος διαμαρτυρόταν ότι δεν έχει καμμιά τσάντα, «δεν πειράζει, πάρ' τη δωράκι» του απάντησε ο εν λόγω αστυνομικός
και του «φύτεψε» μια τσάντα αγνώστου προελεύσεως με «γνωστόν» περιεχόμενο: τέσσερις μολότωφ.
Ομως ο κ. Δήμου δεν είχε τσάντα πάνω του ούτε πριν συλληφθεί ούτε κατά τη σύλληψή του. Πώς αποδεικνύεται αυτό; από παρατυχόντα φωτογράφο, ο οποίος (επαγγελματίας φωτορεπόρτερ) όχι μόνον φωτογράφησε τις φάσεις με τον ξυλοδαρμό του κ. Δήμου άνευ τσάντας, με τη σύλληψή του επίσης άνευ τσάντας, αλλά και προσέτι έχει προσέλθει ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, διότι, εν τέλει ο κ. Δήμου βρέθηκε κατηγορούμενος και βρίσκεται προφυλακισμένος.
Εκτός από την τσάντα με τις μολότωφ κατηγορείται επίσης ότι φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα, ενώ πάλι στις φωτογραφίες φαίνεται (αλλά και οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες βεβαιώνουν) ότι φορούσε απλώς μια χειρουργική μάσκα, απ' αυτές που φοράμε όλοι για να αντέξουμε τα εντομοκτόνα που μας ρίχνουν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις.
Οι φωτογραφίες αυτές βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο και είχαν τεθεί υπ' όψιν της κυρίας εισαγγελέως κατά την ανάκριση, αλλά δεν φτούρησαν.
Οπως δεν φτούρησε και το εξής κραυγαλέο γεγονός: οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Φώτη Δήμου κατά δήλωσίν τους στη μία και πενήντα το μεσημέρι, όμως την ίδια ακριβώς ώρα, όπως εμφαίνεται απ' τον αναλυτικό λογαριασμό (Κοσμοτέ) του κινητού που χρησιμοποιεί, ο συλληφθείς μιλούσε με τη μητέρα του!

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

στην μπουζού ένας πολίτης με κατηγορίες για δύο κακουργήματα τη στιγμή που ήδη απ' την ανάκριση γίνεται φανερό με στοιχεία (φωτογραφίες, μαρτυρίες, τηλέφωνο) ότι πρόκειται για μιαν ακόμη συνήθη διεκπεραίωση σύλληψης μια ρουτίνα των αστυνομικών οργάνων να διαλέγουν «συνήθεις υπόπτους» απ' τον σωρό των διαδηλωτών διότι το να πιάσουν μπάχαλους κι ανάμεσά τους δικούς τους πράκτορες, τσούζει, χαλάει τη μαγιά, κόβει η μαρμίτα.

Οχι μόνον βία, όχι μόνον αστυνομική αυθαιρεσία, όχι μόνον χάλκευση στοιχείων, αλλά αυτή η επιμονή στην πεπατημένη της εξαπόλυσης κατηγοριών κατά αθώων, οι οποίες συνήθως πέφτουν στις δικαστικές αίθουσες, αφού πρώτα όμως οι κατηγορούμενοι έχουν ταλαιπωρηθεί (άγρια) και (συχνά) διαπομπευθεί.

Το πιο αστείο, τραγικά αστείο σε αυτήν τη θλιβερή ιστορία είναι ότι ο συλληφθείς Γιαγκούλας, δηλαδή ο κ. Φώτης Δήμου, είχε πάει να δώσει αίμα (εθελοντής αιμοδότης όπως βεβαιώνει το Γ.Ν. Νίκαιας) για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ρέντη (3.ΙΙΙ.2011), όταν σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο.

Και, για όποιον μπορεί να έχει αμφιβολίες για την αθωότητα του συλληφθέντος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ζήτησε ο ίδιος, και κατά την προανάκρισή του στη ΓΑΔΑ, και κατά την ανάκρισή του, την άμεση δακτυλοσκοπική εξέταση όλων των ευρημάτων.

Ούτε τσάντα έφερε, ούτε αντιασφυξιογόνο μάσκα φορούσε! Κι όμως βρίσκεται στον Κορυδαλλό, περιμένοντας να κριθεί η προσφυγή του κατά της προφυλάκισής του.

Κυρίες και κύριοι δικαστές;

Το άρθρο είναι του ΣΤΑΘΗ και δημοσιεύεται στον ΝΑΥΤΙΛΟ της σημερινής Ελευθεροτυπίας με τίτλο "πράσινα παπούτσια 2"

Είναι η πρώτη φορά που αναδημοσιεύω άρθρο, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για επιβεβαίωση μιας φασίζουσας πρόκλησης που θέλει απάντηση. Με τις υγείες σας σύντροφε υπουργέ.....

6 σχόλια:

Τη 21 Μαΐου 2011 - 12:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Ο Οργουελ θα αισθάνεται δικαιωμένος...

 
Τη 21 Μαΐου 2011 - 9:02 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΨουΞ είπε...

Παραδοσιακή Μπάτσικη Τακτική.

γι΄ αυτό και "γουρούνια δολοφόνοι....

κάποιος άλλος τους άκουσε σε ξενοδοχείο (που διέμεναν και αυτοί)
να σχολιάζουν στο πρωινό
τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκα ως εξής
..."τώρα ας πάει να βρει τον Γρηγορόπουλο...."

Γουρούνια!

 
Τη 21 Μαΐου 2011 - 6:35 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Το περίεργο για μένα Ψουξ είναι οτι δεν είχαμε επανάληψη των Δεκεμβριανών μετά την σχεδόν δολοφονία του Καυκά,γεγονός που επιβεβαιώνει την πεποίθηση μου οτι η τότε εξέγερση μόνο αυθόρμητη δεν ήταν
(κι έχω στοιχεία για να το πιστεύω αυτό).
Και τώρα δε μιλάμε για τη μεμονωμένη δολοφονική αντίδραση ενός τρελαμένου μπάτσου,αλλά για μαζική και επαναλαμβανόμενη χρήση δολοφον.βίας από τις κρατικές δυνάμεις προστασίας της πολιτ.ελίτ,απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές.
Και ο Καυκάς μπορεί να μην έχει πεθάνει(ακόμη...),αλλά πολύ δύσκολα θα ξαναπερπατήσει...
Και οι άνανδροι,σιδερόφρακτοι δολοφόνοι που τον χτύπησαν αλύπητα,άοπλο άνθρωπο,ριγμένο κάτω,παραμένουν φυσικά "άγνωστοι"...
Ενώ ο φόβος οτι κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και σε οποιονδήποτε άλλο σκεφτεί να αντιδράσει στον ομαδικό βιασμό που υφιστάμεθα από την προδοτική συμμορία των ανδρείκελων,έχει φωλιάσει στο μυαλό πάρα πολλών απ τη "σιωπηλή πλειοψηφία".
Άρα τι αξία θα έχει το παράλυτο κορμί του Καυκά απέναντι στο "αποστολή εξετελέσθη"?

 
Τη 21 Μαΐου 2011 - 8:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Ίσως δεν μάθουμε ποτέ αν τα Δεκεμβριανά ήταν αυθόρμητα ή όχι. Και αυτό μικρή σημασία έχει. Διότι το κράτος έχει πλέον τόση πείρα, ώστε μπορεί να μετατρέψει και την πλέον αθώα συνάθροιση σε συνωμοσία, προκειμένου να μας τρομοκρατήσει.
Καυκάς, Φώτης Δήμου και άλλοι πιο παλιά είναι απλώς αναλώσιμοι.
Μήπως ξέρει κανείς σας αν ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια, ο Σεϊσίδης ή άλλοι ταλαιπωρημένοι από την αστυνομία έκαναν μήνυση εναντίον της;
Υ.Γ. Μην βρίζετε τα γουρούνια. Δεν νομίζω να υπάρχει ζώο που να αρέσκεται στον βασανισμό άλλου -πόσω μάλλον αν είναι του ίδιου είδους! Μόνο το δίποδο που αυτοαποκαλείται άνθρωπος ("άνω θρώσκει", τρομάρα του!)

 
Τη 21 Μαΐου 2011 - 10:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΨουΞ είπε...

squarelogic

Δεν ξέρω γι΄αυτό που λες μπορεί κ να ισχύει μπορεί και όχι.
(Όμως 1 ώρα μόλις μετά ήταν πολύς κόσμος έξω )

Γι΄αυτό που είμαι Σίγουρος είναι πως ήξεραν πολύ καλά πως Σύντομα θα χρειαζόντουσαν ενισχύσεις για να Καταστείλουν τον κόσμο

γι΄αυτό και Έφτιαχναν από πριν τους Δίας Μοτοκινούμενους κλπ

Αυτό που παραλύει πάντως το μυαλό μου και την διάθεση μου για πολιτική δράση δεν είναι αυτοί! ...δεν είναι το κράτος ούτε οι συνθήκες ......
Είμαστε Εμείς οι ψηφοφόροι....

που πιστεύουμε πως Χρέος μας είναι να στηρίζουμε τα κόμματα μας
και οχι να τα Κατευθύνουμε.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 - 7:57 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Μη βρίζετε τα καημένα τα γουρουνάκια...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα