Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Μπαμπά μη τρέχεις

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ μίλησε για την ανάγκη της πολιτικής συναίνεσης, δηλώνοντας με τρόπο οξύτατο την αντίθεσή του με την αριστερά, που δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. "Φοβάμαι το αύριο" ήταν τα λόγια του δημιουργού που έφτιαξε "Το ταξίδι στα Κύθηρα", και το "Μετέωρο Βήμα του Πελαργού", όταν τότε δε φοβόταν να πει αυτά για τα οποία οι πολλοί -δεξιοί και αριστεροί- το βούλωναν...

Ο αγαπημένος μου ο Μίκης, με πάθος δηλώνει σχεδόν καθημερινά, την ανάγκη εξέγερσης κατά της εθνικής προδοσίας που συντελείται από τα μνημόνια και τους προσκυνημένους, συγκινώντας ξανά τους νεοέλληνες, ηγούμενος μίας περίεργης "σπίθας", με πολλά σούργελα να οχυρώνονται πίσω από το τεράστιο πνευματικό του μέγεθος. Ξεχνά όμως ο Μίκης ότι ήταν υπουργός επικρατείας της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, το πρόγραμμα της οποίας υπερψήφισε το 1990 και εφαρμόζει με ευλάβεια σήμερα, ο γιος της Μάργκαρετ και άξιος εγγονός του παππού του, που φρόντισε να ματώσει την Αθήνα το μεγάλο Δεκέμβρη του 44, με το αίμα των νεολαίων συντρόφων του Μίκη, με τρόπο που θα τον ζήλευαν οι ημεδαποί υμνητές της Θάτσερ της δεκαετίας του '90, που συμμετείχαν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Μίκη.
Ταυτόχρονα μαθαίνω ότι υπέγραψε και την προσφυγή των συνταξιούχων βουλευτών για εκείνα τα αναδρομικούλια. Η μουσική σου Μίκη και αυτά που μας χάρισε, δεν ταιριάζουν με όλα τούτα, και κυρίως πολύ λυπάμαι να σε βλέπω να σε παρασέρνουν και να σε εκθέτουν αυτά τα ποικιλόχρωμα φασιστοειδή, εκμεταλευόμενοι την ανυπόκριτη αγάπη σου για την πατρίδα.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γνωστή πλέον ραδιοφωνική εκπομπή, μίλησε για την ανάγκη μεταφοράς των "λαθρομεταναστών" (ναι! έτσι το είπε) σε αραιοκατοικημένα νησιά με σκοπό να καλλιεργήσουν τη γή και να ζήσουν ήσυχα, με την προστασία του ΟΗΕ, και να κηρυχτεί το κέντρο της Αθήνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε ότι κι αν είπε, αυτό το "λαθρομετανάστες" με καθάρισε...

Κάπως έτσι τα λεγε ο Διονύσης μ' εκείνο το τετράστιχο "Χατζηδάκιαμ' Θοδωράκιαμ'" τότε. Ή ακόμα καλλίτερα στο άλλο με τους στίχους του προκλητικά ριζοσπάστη, Ντίνου Χριστιανόπουλου: "τι να τα κάνω τα τραγούδια σας είναι πολύ ζαχαρωμένα, ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα, μα δεν ταιριάζουν σε μένα"...

Και οι τρεις δημιουργοί, αποτελούν εμβληματικές προσωπικότητες αυτού του τόπου και σημάδεψαν με την τέχνη τους γενιές Ελλήνων. Η ταπεινότητά μου, που τους οφείλει τα μέγιστα, θερμά παρακαλεί τους λατρεμένους της μπαμπάδες να είναι προσεκτικοί και να μη τρέχουν όπου τους φωνάζουν, τις πονηρές ημέρες που βιώνουμε. Καταλάβαμε πλέον πολύ καλά ότι όλα αυτά τα ανατρεπτικά που μας δίδαξαν οι ίδιοι παλαιότερα, για το σάπιο ξεπουλημένο στα ξένα συμφέροντα πολιτικό κατεστημένο, ήταν μαρξιστικές αρλούμπες, και ότι όλοι είμαστε πλέον το ίδιο, χωρίς να μας καταδυναστεύουν οι ανοησίες του παρελθόντος, για το δήθεν ξετσίπωτο ανθρωποφάγο κεφάλαιο και την υποτιθέμενη πάλη των τάξεων, παλεύοντας για τη σωτηρία της γλυκιάς πατρίδας μαζί με εγνωσμένου κύρους πατριώτες και νοικοκυραίους, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ για παράδειγμα που μας προειδοποιεί ότι θα πεινάσουμε, αφού άλλωστε μαζί του τα φάγαμε, ληστεύοντας το κράτος, όπως δήλωσε ένα άλλο οργισμένο παιδί του παριζιάνικου επαναστάτη Μάη του '68.

Επειδή όμως καλοί μου μπαμπάδες, "οι Κυνηγοί", "ο Θίασος" και "ο Μεγαλέξανδρος" δεν ήταν παιδιάστικες ανοησίες, "το Βρώμικο Ψωμί" ποτέ δεν καθάρισε, και εσείς φροντίσατε και έμαθα πολύ καλά , να περιέχω δακρύζοντας, σαν καλός γιος, "τη ρωμιουσύνη μη την κλαις", σας λέω ότι ο λόγος, τα πλάνα και οι μουσικές σας δεν πήγανε χαμένα, και αυτό που θαρθει σαν χείμαρρος να σαρώσει τους φαύλους ξεπουλημένους, πάνω στη δική σας τέχνη θα πορευτεί για να νικήσει. Γιατί εάν δεν το έχετε ακουστά, ο φόβος ήδη πεθαίνει στην Μαδρίτη...

17 σχόλια:

Τη 22 Μαΐου 2011 στις 9:42 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, διότι το εφιαλτικό πρόβλημά μας τώρα, χειρότερο απ' την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα, είναι ο τρόμος των πολιτών. Οπου και να διαμένουμε, διασχίζουμε την Αθήνα δύο φορές τη μέρα για δουλειές, μετά φόβου Θεού και με κλειστά τα τζάμια. Προχθές μαχαίρωσαν τον βοηθό μου.

Μία λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε μισοαφημένα νησιά ή χωριά, για να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε. Κι όταν επιτέλους δεήσει η Ευρώπη να σχεδιάσει κοινή πολιτική για τους μετανάστες και φύγουν οι άνθρωποι, τότε οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών σε χωριά και νησιά μας, θα 'χουν το σπιτάκι τους συντηρημένο κι απ' έξω κανένα αμπέλι ή χωράφι καλλιεργημένο.

Για την ακρίβεια αυτό είναι το μέρος των δηλώσεων του Σαββόπουλου που αναφέρεσαι.
Μιλάει για παράνομους μετανάστες,δεν είναι πραγματικότητα αυτό;
Τουλάχιστον δε προτείνει μια λύση καλή ή κακή, αλλά προτείνει.
Δεν βλέπω λοιπόν σε τι ,μπορεί κανείς να τον κατακρίνει.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 10:00 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Το πρόβλημα στο κέντρο μόνο του έγινε αθεόφοβε? Ποιον βολεύει ο φόβος των πολιτών? Ποιοί επέτρεψσν να δημιουργηθεί το αίσχος? Που μένουν όλοι αυτοί που κρίνουν εκ του ασφαλούς?

Ένα κράτος που νίκησε σε εμφύλιο ξέρει πολύ καλά πως να ισοπεδώσει τους αντιπάλους του με τους μηχανισμούς του αγαπητέ αθεόφοβε.

Το πρόβλημα στο κέντρο υπάρχει γιατί βολεύει τους σχεδιασμούς αυτών που με τρόπο ελεεινό ξεπουλάνε τη χώρα.

Αυτά περιμένω ν' ακούσω από τον Σαββόπουλο και όχι πως θα δημιουργηθούν νέες Μανωλάδες, μιλώντας σαν φοβισμένη νοικοκυρά.

Γιατί οι παππούδες μου όπως και του Διονύση όταν ήρθαν το '22, αυτά άκουγαν και έπαθαν, και κάποιοι ελλαδίτες χοντρά κονόμησαν από το σχέδιο της κοινωνίας των εθνών για την εγκατάσταση των προσφύγων που διαχειρίστηκε ο Μοργκεντάου.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 10:44 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

Ο Φόβος της κυκλοφορίας στο Κέντρο υπάρχει είναι γεγονός
Οτι η Εγκληματικότητα Αυξάνεται
σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες
επίσης.
Αν είναι να διαλέξω καλύτερα η φτωχή ζωή που βλέπουμε στις ταινίες του 50 και του 60...
παρά ο Φόβος.

Γεγονός όμως μεγαλύτερης Εμβέλειας και απ΄τα δύο
που επιδρά Καίρια!
στην καθημερινή Μας ζωή
και παρατείνει το Μαρτύριο
Θεωρώ το σύνολο των Κυβερνητικών επιλογών για το θέμα.

Δηλαδή και μετά λύπης μου θεωρώ Εμάς
(αφού εμείς εκφραζόμαστε μέσα απ΄αυτά τα κόμματα)
Επισημαίνω πως ούτε η Αριστερά (που ποτέ δεν κυβέρνησε) έκανε κάτι παραπάνω για να φτάσει στις μάζες το κείμενο από τον κανονισμό Δουβλίνο2 ...απ΄οτι οι άλλοι που κυβερνώντας
Επιμελώς απέκρυψαν -υποβάθμισαν!


γιατί ούτε τους ρατσιστές γουστάρω ούτε και την υπερευαισθησία των αντιρατσιστικών ανακοινώσεων-δράσεων αντέχω
......κάτι βγαίνει από μέσα μου που λεει "Ρατσιστές και Αντιρατσιστές βγάλτε τον Σκασμό ο καπιταλισμός Προελαύνει...
και δίνει την δυνατότητα σ΄ έναν γραφειοκράτη στο Λουξεμβούργο να τοποθετήσει τα κέντρα Υποδοχής των Παράνομων -Μεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης... στην Ελλάδα
με την ίδια ευκολία
που τοποθετεί τα Φωτοβολταϊκά της
Ευρωπαϊκής Ένωσης... στην Ισπανία

χωρίς οι Λαοί να έχουν ενημερωθεί και Αποφασίσει Αν αυτό είναι κάτι που θέλουν-
με μόνο καρότο ένα Ισχυρό Νόμισμα....
και Αόριστα την ....πρόοδο



Αυτό το θέμα το βλέπω να λύνεται μόνο με Δημοψήφισμα


καλημέρα

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 10:55 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Ή αλλιώς φίλε Ψουξ, όπως τραγούδησε ο Σαββόπουλος ΤΟΤΕ : Εσεις τρώτε και πίνετε και μένα με τρώει η αρκούδα...

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 11:57 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous oculus είπε...

Ακουσα δύο(!) φορές τον Αγγελόπουλο χθές τα μεσάνυχτα και δεν πίστευα στ΄αυτιά μου...
'Εμεινα ξάγρυπνος ως τις τρείς,στριφογύριζαν πολλά στο μυαλό μου, ιδιαίτερα δε οι φράσεις του:
- " η Αριστερά βλέπει τα πράγματα μ΄έναν τρόπο πολύ κομματικό"
- " η κυβέρνηση είναι αμήχανη" απλώς αμήχανη θα συμπλήρωνα, λές κι η επέλαση κατά πάντων λές και το ξεπούλημα και τα ξεθεμέλιωμα κατακτήσεων 100 και πλέον χρόνων,οφείλεται στην αμηχανία της!
Σκεφτείτε να μη ήταν κι αμήχανη...
Θα μου επιτρέψεις φίλε Βασικέ, να απευθυνθώ στον Θ. Αγγελόπουλο δανειζόμενος την ακροτελεύτια φράση σου από το πόστ "Aπορία" του περασμένου Φεβρουαρίου:
"Το σχοινί, συμπατριώτη, το σχοινί. Θα μας το δώσετε ή να το φέρουμε από τα σπίτια μας?

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 12:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger habilis είπε...

Συναίνεση Θόδωρε υπάρχει.
Για την ώρα συναινούμαι να διαχειριστούν την κρίση οι ίδιοι οι πολιτικοί που την δημιούργησαν και με τα ίδια μυαλά για να επιστρέψουμαι στο προ κρίσης ηθικό Ελληνικό μεγαλείο .

Νιόνιο δεν υπάρχει χρήμα ούτε για βενζίνα για τα καίκια που θα πάνε τους λαθρομετανάστες στους νέους Παρθενώνες.
Δεν πετάμαι στην θάλασσα καλλίτερα αυτή τη φουρνία πολιτικών μαζί με τους παρατρεχάνενους να πάνε μόνοι τους στα ξερονήσια που είναι ποία άμεσα αποδοτικό ?

Ου το γήρας έρχετε μόνο του .
Δεν τον προστατεύει κανένας το Μίκη gαμώτο μου.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 1:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Με το να επαναλαμβάνει ο Σαββόπουλος τις διαπιστώσεις που γράφεις και δεν διαφωνώ,δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ΛΎΣΗ του ΥΠΑΡΚΤΟΥ προβλήματος.
Το να συζητάμε ποιος φταίει γιατί η βάρκα έχει τρύπα ενώ πνιγόμαστε, δεν προσφέρει τίποτα στην σωτηρία μας.
Γι΄αυτό και έγραψα:
Τουλάχιστον δε προτείνει μια λύση καλή ή κακή, αλλά προτείνει.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 2:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

oculus @.....
" η Αριστερά βλέπει τα πράγματα μ΄έναν τρόπο πολύ κομματικό"

γιατί δεν τα βλέπει;

ή αν θέλεις σε άλλη διατύπωση
"κάνει και κάτι άλλο;"

υ.γ.και δεν χαίρομαι καθόλου γι αυτό.

@αθεόφοβος
Νομίζω πως Δεν είναι λύση αυτό που προτείνει ο Σαββόπουλος

αλλά εκσυγχρονισμένος λαϊκισμός.

Σε 20χρόνια που θα έχουν γεμίσει τα μικρονησιά ...τι θα γίνει;
θα τους πάμε και στην Ρόδο;
Θέλω να πω οτι το πρόβλημα δεν θα σταματήσει.
Δεν χτυπάς την ρίζα του κακού αφήνοντας τις Αιτίες που έφεραν το σύμπτωμα .....στην "νιρβάνα" τους

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 3:04 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

@habilis....
Δεν έχει ανάγκη προστασίας ο Μίκης
προσέχει πολύ καλά τον εαυτό του ολομόναχος.

Και τον αφήνει να λειτουργεί ακόμα είτε σαν επαναστάτης (Κερατέα)
είτε σαν πολιτιστικά Θιγμένος (Αυστρία)
είτε σαν πρώην βουλευτής που ζητά αναδρομικά
είτε σαν μουσικοσυνθέτης που τον "παίζει" ο κρατικός κορβανάς περισσότερο απ΄ οτι άλλους.

Γενικά, δεν τον φοβάμαι καθόλου Ξέρει να πουλάει τον εαυτό του
σε πολύ καλές τιμές !

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 4:04 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Δε χωρά αμφιβολία ότι τη μεγαλύτερη χοντράδα την έκανε ο Αγγελόπουλος. Απίστευτο! "Οφείλω να μιλήσω" ομολόνησε στην Στάη. Γιατί? Χρωστάει σε κανέναν κάτι?

Ο Θόδωρος των ηττημένων θριαμβευτών μέσα από τα πλάνα του λυγμού και της ομίχλης. Αν ο Θόδωρος φοβάται σήμερα για το αύριο τι έπρεπε να κάνει η Ελένη του στο "Λιβάδι που Δακρύζει" και ο επαναπατρισμένος αντάρτης της μεγάλης Ήττας στο "Ταξίδι στα Κύθηρα"? Να προσκυνήσουν όπως ο εργολάβος των "Κυνηγών" του, πάνω από το πτώμα του παγωμένου αντάρτη?

Εάν δεν αντέχουν ότι έφτιαξαν ας μην το ισοπεδώνουν προσφέροντας σωσίβια σε μία εξουσία που αμήχανη περιμένει το τέλος της. Γιατί πολύ σύντομα ο φόβος θα τελειώσει. Γιατί ήδη ο φόβος πεθαίνει στην Μαδρίτη...

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 8:36 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Και όσο αφορά στην πρόταση του Σαββόπουλου, γιατί δεν προτείνει να τη εφαρμόσει η εκκλησία, στα κληροδοτήματά της, στα κλειστά-άδεια κτίριά της, στα ερειπωμένα μοναστήρια της, με την ευθύνη και εποπτεία κληρικών με πραγματική ορθόδοξη στάση ζωής, όπως είναι ο νεαρός παπά Αντώνης με την κιβωτό του κόσμου, της Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό?

Η μήπως άλλο Κολωνός και άλλο Κολωνάκι?

Ωστόσο εγώ επιμένω. Το θέμα το δημιούργησε το κράτος. Το ανέκτηκε και το άφησε να θεριέψει. Εκτός εάν περίμεναν να το λύσει η Άννα του Νταλάρα.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 8:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Για τον Μίκη δε λέω τίποτα. Του τα συγχωρώ όλα. Χρόνια τώρα. Ότι και να πει ότι και α κάνει. Εάν τον αρνηθώ θα διαπράξω ακρωτηριασμό...

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 10:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 10:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Μα δηλαδή δεν μπορεί να πεί ο Σαββόπουλος και ο Αγγελόπουλος τη γνώμη τους για να μην στεναχωρήσει το μαρξιστικό ακροατήριο;

Eγώ που ποτέ μου δεν ήμουν αριστερός, δεν βλέπω γιατί όλες αυτές οι δηλώσεις αναιρούν τον υπέροχο "Μπάλλο" του Διονύση, ή τον αριστουργηματικό "Θίασσο" του Αγγελόπουλου.

Και γιατί παρακαλώ να μην κηρυχθεί το κέντρο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Γιατί να μην κατεβεί ο ελληνικός στρατός στις γειτονιές; Υπάρχει και καλύτερη πρόταση; Και σε τί διαφέρουν τα "στρατόπεδα φιλοξενίας" απο τα "ξερονήσια"; Θα προσβάλει κάποιες αριστερές ευαισθησίες οι οποίες ειναι προ πολλού άχρηστες;

Λυπάμαι αν πολλοί μεγάλωσαν με μαρξιστικές αρλούμπες. Ηταν αναμενόμενο να απαγοητευτούν.

Ούτε τον Θεοδωράκη θα κατηγορήσω. Ηταν κατα πολυ κατώτερος του Μάνου.

 
Τη 22 Μαΐου 2011 στις 11:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

"Έρχεται ο Παντελής με κάτι παούτσια κρεπ και ζητάει τραγούδια με σαξόφωνο κι ακορντεόν να στήσει μια γιορτή στο στυλ της Μακρονήσου...Την πρώτη νύχτα στην παλιά στρατώνα πετάγομαι πάνω μούσκεμα. Όλοι αυτοί στα ζαχαροπλαστεία και στα γραφεία κάποτε πέρασαν από δω. Αυτός ο χώρος δεν είναι του παρελθόντος είναι τώρα, μας σκάβει το λάκκο, δεν θα σταματήσει αν δεν ξεπληρωθεί".

Διονύσης Σαββόπουλος
5 Σεπτέμβρη 1976, συέντευξη για τη μουσική της ταινίας του Π. Βούλγαρη "Happy Day", που γυρίστηκε στην Μακρόνησσο, Λόκους.

Γιατί όπως το είπε ο ίδιος ο Διονύσης τον Απρίλιο του 1983 με ρυθμό τσάμικου : "Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει δε ξέρει που πατά και που πηγαίνει".

Και αφού σου αρέσει ο Θίασος αυτό εδώ ταιράζει γάντι.

 
Τη 24 Μαΐου 2011 στις 7:20 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Στους γεροξεμωραμένους πρόσθεσε και τον Κούνδουρο. Τελικά, ο μόνος που διατήρησε το ήθος του ώς τα βαθιά γεράματα ήταν ο Βέγγος. Γι'αυτό και ο κόσμος τον έκλαψε τόσο!
Α, κι ο αιώνιος έφηβος Μανώλης Γλέζος.

Προσυπογράφω όσα λέει ο Ψουξ: στον Μίκη δεν συγχωρώ τίποτε. Είναι υπερφίαλος, εγωπαθής, τηλεμανής και τώρα ζητάει και αναδρομικά! Δεν μας φτάνουν τα χάλια μας, έχουμε και τις κλάψες του ότι δεν τον παίζουν ή ότι τον θεωρούν αντισημίτη. Χεστήκαμε!

Όσο για την πρόταση του Νιόνιου, σου απαντώ και στο μπλογκ μου ότι ήρθε αργά. Ανεξαρτήτως ποιος προκάλεσε αυτή την κατάσταση, οι μετανάστες θα ζούσαν πολύ καλύτερα σε ένα ορεινό χωριό σαν το Ριάτσε ή σε ένα νησάκι με μερικούς παππούδες, από το να πεθαίνουν μαχαιρωμένοι ή να εκπορνεύονται! Εξάλλου, πολλοί Αλβανοί στη δεκαετία του 1990 εγκαταστάθηκαν σε μικρά χωριά, όπου ασχολήθηκαν ακόμα και με βιολογικές καλλιέργειες.
Κανείς, όμως, δεν έκανε μια πρόταση της προκοπής. Τώρα βλέπουμε έντρομοι τον εκφασισμό των κατοίκων.

 
Τη 29 Μαΐου 2011 στις 11:43 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Mπείτε να βοηθήσετε την e-Ελλάδα: http://www.erepublik.com/en/referrer/Xitiroglou

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα