Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Για τη συναίνεση

Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω, με μισθοφόρους και πραιτοριανούς έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου. Ερώτημα καίριο σήμερα που η πατρίδα για μία ακόμα φορά στην σύγχρονη ιστορία της, θα προσφερθεί κουρμπάνι, στοιχειωμένη λες από την κατάρα του ατρείδη Αγαμέμνονα, να επαναλαμβάνει διαρκώς τη θυσία της Ιφιγένειας.

Και ήταν πρώτη η θυσία του ελληνισμού της μάνας Ιωνίας το 1922, για να σωθεί το έθνος, ακολούθησε η γενιά του '20 που ξεκληρίστηκε στην κατοχή και στον εμφύλιο, με αντάλλαγμα το σχέδιο Μάρσαλ, για να σωθεί η χώρα από τον κομμουνισμό, και πιο πρόσφατα το προδοτικό χτύπημα στην Κύπρο, όταν θυσιάστηκε η κόρη για να σωθεί η μάνα. Όλες οι σωτηρίες διεκπεραιώθηκαν στα πλαίσια ενός πατριωτικού δωσιλογισμού, από τους πρόθυμους, που λειτούργησαν με γνώμονα το κατ' αυτούς συμφέρον της πατρίδας.

Σήμερα, μία ακόμα φορά, η σύγχρονη ηγεσία των προθύμων, προχωρά ξετσίπωτα στο ξεπούλημα της χώρας, παραβιάζοντας το σύνταγμα ψηφίζοντας πενταετείς μεσοπρόθεσμους προυπολογισμούς, δολοφονώντας τη δημοκρατία, οδηγώντας τους Έλληνες στην πενία, προσφέροντας τζάμπα τον εθνικό πλούτο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΤΤ, την τρίτη σε κεφαλαιακή επάρκεια τράπεζα στην Ευρώπη, καλλωπίζοντας το έγκλημα με θεατρινισμούς, σαν αυτά τα χαριτωμένα που είπε στην Βουλή ο πρόεδρος της δωσιλογικής διεθνούς των προθύμων:"Αν μου πείτε "άντε φτύσ' τους", θα το κάνω. Κι εγώ πολλές φορές λέω: "Αϊ στο καλό μ' αυτούς που έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας". Θα ήταν εύκολο να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ εθνική ανάταση. Αλλά την επόμενη ημέρα δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τους συνταξιούχους".

Κι έλεγα και εγώ. Τι ήταν αυτό που σε εμπόδιζε πρόεδρε από την εκδήλωση του πασίδηλου πατριωτισμού σου.
Και αφού αργότερα έκανες έκκληση για προτάσεις που θα δεχτείς να εφαρμόσεις, με σκοπό τη συναίνεση, ας τσιμπήσω και ας σου καταθέσω μία στο opengov για ξεκάρφωμα, αφού πρώτα μου εξηγήσεις γιατί άραγε δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τους συνταξιούχους σύντροφε πρόεδρε, όταν κατά τα πρόσφατα λεγόμενά σου, με τα ήδη ληφθέντα μέτρα, η χώρα το 2012 θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα?
Γιατί δε λες επιτέλους την αλήθεια και ας απαντήσει ο λαός μέσω ενός δημοψηφίσματος, που τόσο πολύ αναφέρεις τελευταία.

Να τους φτύσεις σύντροφε πρόεδρε. Μόνο που πρέπει να επιλέξεις. Τους δανειστές ή το λαό. Εδώ που φτάσαμε το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Εάν οι Έλληνες επιθυμούν να συνεχίσουν να βιώνουν ζωή στηριγμένη σε μία εισαγόμενη από τον δυτικό κόσμο κατανάλωση με ipad2024, είναι ήδη καταδικασμένοι σε θάνατο, από στραγγαλισμό. Άφησέ τους να αποφασίσουν οι ίδιοι τι ζωή θέλουν να ζήσουν. Μία επίπλαστη και επισφαλή καταναλωτική ευμάρεια όπως αυτή που τους προτείνεις, με καθημερινό κωλοδάκτυλο για τα επόμενα εκατό χρόνια από τον Ρομπάι, τον Τόμσεν και τη συμμορία τους, παρακαλώντας σαν πρεζόνι για την επόμενη δανειακή δόση, ή μία λιτή αυτάρκεια που δεν θα παράγει νέα χρέη, μία ζωή στα πλαίσια των παραδόσεων του λαού μας και της παραγωγής του τόπου μας.

Όσο για το φοβερό άγχος σου τι θα γίνει με τα λεφτά των δανειστών: να τα πάρουν μέχρι δεκάρας, αφού τους εκχωρήσουμε τις απαιτήσεις μας από τη Ζήμενς, τη Σάικ, την Ντόιτσε Τέλεκομ, την Ντόιτσε Μπάνκ, τους γερμανούς υποβρυχιάδες, και ας μην μας καταβάλουν σύντροφε πρόεδρε, τις πολεμικές αποζημιώσεις. Να τις συμψηφίσουν. Και αυτά που θα βγουν από το λογαριασμό, ότι μας οφείλουν, θα τα κανονίσουμε. Είμαστε λαρτζ τύποι εμείς. Κάνουμε και ευκολίες...


***Η γελοιογραφία του ποστ είναι του Π. Τσιολάκη από το το ποντίκι της 09.06.2011

10 σχόλια:

Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 2:28 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Αναρωτιέμαι πόσοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει ξεπούλημα.
Πόσοι αντιλαμβανονται τι πάει να πει "δεν μου ανήκουν πλέον τα ύδατα" ή οι αγροτικές γαίες που είναι υποθηκευμένες στην ΑΤΕ.
Φοβάμαι λίγοι, κι ας γύρισε ο Αυγερόπουλος ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ επί του θέματος.
Διότι αυτή την εποχή που ο κάθε πυροβολημένος λέει το μακρύ του και το κοντό του, μόνο η σύγχυση επικρατεί. Και το μίσος προς τους δημόσιους υπαλλήλους.

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 2:29 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

"δεν ΜΑΣ ανήκουν", εννοούσα. Συγγνώμη.

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 12:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Οι συνδικαλιστές της πασοκικής ασωτείας, αποτελούν το άλλοθι για το ξεπάτωμα της κοινωνίας και το ξεπούλημα της πατρίδας από τους μεταμοντέρνους νεοφιλελεύθερους πασόκους του ΓΑΠ, απόδειξη ότι αυτό το πράμα μπορεί να καλύψει -με την ίδια δομή- όλο το χαμαιλεωντικό φάσμα της πολιτικής απατεωνίας.
Αυτά νια όσους περιμένουν την ανατροπή από τους φωτοπαναγόπουλους.
Το μίσος της κοινωνίας για τα λαμόγια είναι προφανές. Ωστόσο το ξεπούλημα της πατρίδας δεν μπορεί να σημαίνει τη λύση για την εξαφάνιση των παράσιτων.
Λωτοφάγε, αν όχι τώρα ίσως να μη γίνει ποτέ...

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 1:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

Σιγά-σιγά, αρχίζουν τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν. Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Και οι δύο είναι, μάλιστα, «αγανακτισμένες» Ελλάδες.

Η μία θέλει να μείνουν τα πράγματα όπως ήταν μέχρι το 2009. Θέλει, δηλαδή, το ευρύτερο Δημόσιο να καταναλώνει κάθε χρόνο 24 δισεκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Κι αυτά να πηγαίνουν σε όσους έχουν μια προνομιακή κατά το μάλλον ή ήττον σχέση με τον κρατικό μηχανισμό. Η διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα να παίρνει έργα και προμήθειες με ληστρικές συμβάσεις. Τα κόμματα-επιχειρήσεις να διαχειρίζονται επ’ ωφελεία τους, αδιαφανώς, το δημόσιο χρήμα. Οι εκλογικοί πελάτες των κομμάτων να διορίζονται σωρηδόν στο δημόσιο σε θέσεις μη παραγωγικές. Οι συνδικαλιστές των κομμάτων να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Με 300 χιλιάδες εφάπαξ να βγαίνουν σε πρόωρες συντάξεις με εθελούσιες εξόδους στα 50 τους. Τα ευγενή ταμεία να χρηματοδοτούνται από τις εισφορές υπέρ τρίτων που καταβάλλει η υπόλοιπη κοινωνία. Η κοινωνική πρόνοια να μετατρέπεται σε εισοδήματα προνομιούχων ομάδων. Οι νησίδες του δημοσίου, αυτονομημένες, εκκλησία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δημοτική αυτοδιοίκηση, να έχουν μετατραπεί σε εστίες λεηλασίας και σπατάλης. Τα κρατικοδίαιτα Μέσα Ενημέρωσης να χρηματοδοτούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και οι επιχορηγούμενοι διανοούμενοι να τα αμπαλάρουν όλα αυτά με το περιτύλιγμα του «δημοσίου συμφέροντος». Να περνάνε αυτοί καλά, με δανεικά, επιχορηγήσεις, κοινοτικές επιδοτήσεις. Ο λογαριασμός όμως να επιβαρύνει ολόκληρη την κοινωνία. Και αγανακτούν με τους πολιτικούς που υπόσχονταν ότι θα συνεχιστεί το πάρτι και τώρα τους ρίχνουν στη μοιρασιά.

Και υπάρχει η άλλη μισή Ελλάδα. Η επιχειρηματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει προϊόντα που αξίζουν να πουληθούν. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που θέλουν απλώς να εργαστούν και να ζήσουν απ’ τη δουλειά τους. Οι μεροκαματιάρηδες που παλεύουν για την επιβίωση. Οι 800 χιλιάδες άνεργοι που αυξάνονται συνεχώς, καθώς ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας ασφυκτιά και δεν μπορεί να σηκώσει άλλο τα βάρη του χρεοκοπημένου κράτους. Οι νέοι που κατά εκατοντάδες χιλιάδες δεν μπορούν καν να εισέλθουν στην παραγωγή για να μετρηθούν κι αυτοί ως άνεργοι. Η ανεργία των οποίων έχει φτάσει σε βορειοαφρικάνικα επίπεδα. Οι γυναίκες που αποκλείονται από τις δύσκαμπτες μορφές εργασίας και δεν μπορούν να εισέλθουν στην παραγωγή. Το ένα εκατομμύριο φτηνό μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες, που πληρώνουν φόρους χωρίς κρατική ανταπόδοση υπηρεσιών ποιότητας, που πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ταμεία χρεοκοπημένα. Η Ελλάδα που θέλει ν’ αλλάξουν όλα όσα βαραίνουν αυτή τη χώρα.

Αυτή η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη. Γιατί περιλαμβάνει και μεγάλα τμήματα της πρώην ευνοημένης Ελλάδας, τα οποία έχουν εδώ και καιρό καταλάβει ότι το σύστημα ήταν αντιπαραγωγικό, άδικο, μη διατηρήσιμο. Ότι είχε μετατραπεί σε παιχνίδι αρνητικού αθροίσματος με πολύ λίγους κερδισμένους και όλους πια χαμένους.

Ενώ αυτή η Ελλάδα είναι η πλειοψηφία των πολιτών, στον επίσημο δημόσιο λόγο δεν αντιπροσωπεύεται. Κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, επαγγελματικοί σύλλογοι, ΜΜΕ, εκφράζουν το παλιό σύστημα εξουσίας, αυτό που χρεοκόπησε. Μόνο οι ελίτ των πρώην ευνοημένων στρωμάτων δίνουν λυσσασμένες μάχες οπισθοφυλακής για να μη χάσουν τα κεκτημένα. Γιατί αυτοί έχουν να χάσουν και τα περισσότερα.


Από το ενδιαφέρον άρθρο του Φώτη Γεωργελέ που Δημοσιεύθηκε στην Athens Voice, στις 08/06/2011.

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 2:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Εφόσον λοιπόν (που συμφωνώ) υπάρχουν δύο Ελλάδες, η μια των κομματικών Φωτοπαναγόπουλων και η Αλλη, η παραγωγική, το θέμα μας είναι πλέον ποιός θα επικρατήσει στη νέα μας εμφύλια σύρραξη. Αυτό θα το δούμε με τον καιρό, αλλά μην ξεγράφεται και τόσο εύκολα τους Φωτοπαναγόπουλους.

Είναι αργά πιά για κροκοδείλια δάκρυα του τύπου "ξεπουλάνε την Ελλάδα". Οταν είχαμε την ευκαιρία να προστατεύσουμε το ηλεκτρικό και νερό του "λαού", οι ηγεσίες επέλεξαν να δώσουν την διοίκηση στους Φωτοπαναγόπουλους. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Οι πιστωτές θα τα πάρουν ΟΛΑ. Στη θέση τους θα έκανα το ίδιο.

Το ελληνικό σύστημα θα σαπίσει μέχρι τέλους. Το επόμενο μεγάλο δίλημμα για την όποια πολιτική εξουσία αναδειχθεί σ' αυτόν τον διεφθαρμένο τόπο, θα είναι να επιλέξει αν θα γίνει μια ΑΠΟΙΚΙΑ (που σημαίνει πως η Μητρόπολη θα την ξεζουμίζει χωρίς προστατευτικά ανταλλάγματα), η ενα ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ (στο οποίο η Μητρόπολη θα προστατεύει την οικονομική, συνοριακή, πολιτική και θεσμική δομή της ακόμα και με πόλεμο).

Προσωπικά δεν έχω λόγο να αντισταθώ σε τίποτα, καθότι δεν επιθυμώ να διατηρηθεί τίποτα απο το ελληνικό κλεπτοκρατικό σύστημα. ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Θα παραμείνω παρατηρητής.

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 6:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 6:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

...και το σχόλιο που άφησες @βασικέ πολύ καλό :-)

Η πλάκα είναι πως μάλλον θα επικρατήσει η υπάρχουσα "Λογική" ελαφρώς μεταλλαγμένη ...σε Περίσκεψη!
:-)

θα βγουν κάποια λίγα λεφτά απ΄αυτούς που γλείφουν τα κόκκαλα στο χρηματιστήριο.

κ πάμε παρακάτω
....νικητές ή χαμένοι όμως, με την στάμπα του "Ιθαγενή" στο κούτελο.

όπως νικητές ή χαμένοι μα με την στάμπα του "Ιθαγενή" στο κούτελο μείναμε μετά το 22
μετά το 45
μετά την πτώση της χούντας

είναι αυτό που λέει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος......
"το Ευεπίφορον εις τας εθνικάς αντιθέσεις εθνος"

σε όλες τις εκδοχές του!

έως και το
δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ιδιωτικών
παίζεται τελευταία

φοβερή Ταινία Συμβολική!!


στο νο2
δημόσιοι και οι ιδιωτικοί
ξεπερνούν τον διχασμό και τον εαυτό τους!!
και παρακολουθώντας τους Αγανακτισμένους
χωρίζονται στα τέσσερα
αυτή την φορά

σε φίλο αγανακτισμένους και
αντί αγανακτισμένους
ανεξάρτητα από το πρόθεμα του υπάλληλου


:-)...Χαμένοι στην Μίτωση.

'''''''''''''''''''''''''''''''

Σε έναν τόσο Σουρεαλιστικό λαο μόνο αντίστοιχες συνταγές έχουν ανταπόκριση

δημοψήφισματα που να συγκεντρώνουν υπογραφές ......όχι με κάλπες και έξοδα ....στην αρχή μόνο ηλεκτρονικά .π.χ

Εσείς που Δεν θέλετε ν΄αλλάξει κάτι στις σχέσεις εκκλησίας και φόρων

θα δεχόσαστε ν΄ αλλάξετε γνώμη;;;
αν ήταν να Πάρετε πίσω το 13ο μισθό σας ......
ή επιμένετε πως θα τα πάρετε αναδρομικά στην μετα θάνατο ζωή.

αν μη τι άλλο μ΄αυτό τον τρόπο θα καταλαβαίναμε κ τους γείτονες μας.
έτσι

-----------------------------------------------------------------

και κάτι για τον φίλο @ Λοκους

ούτε το να είσαι παρατηρητής σώζει φίλε το έχω δοκιμάσει!
γιατί μας ορίζουν αυτά που παρακολουθούμε.
Ορίζουν την ποιότητα μας ..τις σκέψεις μας το μυαλό μας και διοχετεύονται στην βασική μας υπόσταση την πνευματική
και την δηλητηριάζουν...την ευνουχίζουν της γμν την μάνα.

Δεν είναι οτι δεν την Στηρίζουν ...αν Μόνο κάτι τέτοιο το ξεπερνούσαμε.



καλό απόγευμα και σε σένα φίλε @Λώτο

12 Ιουνίου 2011 6:11 μ.μ.

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 10:10 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Λόκους

Το σύστημα της κλοπής με σκοπό να σώσει την παρτίδα και να συνεχίσει να χειραγωγεί τα ζώα, είναι σε αναζήτηση ενός "μεσσία".

Όπως ανέδειξε τον ΓΑΠ, που το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στην έκθεση Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκε σε εθνικό μεσσιανικό ηγέτη παρουσία όλου του οικονομικού κατεστημένου ενώ λίγες εβδομάδες πριν, οι ίδιοι τον ελεεινολογούσαν μέσα από ΜΜΕ και τις φυλλάδες τους, ως ηλίθιο που δεν μπορούσε να αλλάξει την αλυσίδα στο ποδήλατο...

Εκεί ο ΓΑΠ έδωσε τα ρέστα του με το "λεφτά υπάρχουν", ξεπερνώντας τον παππού του στο παπατζιλίκι (ο Γεώργιος -γνωστός και ως γέρος- ο 1ος εκφώνησε λόγο μετά την απελευθέρωση στην πλατεία συντάγματος τις παραμονές του Δεκέμβρη του 1944, λέγοντας το μοναδικό "πιστεύομεν και εις την λαοκρατία") και τον πατέρα του στην πολιτική αγυρτία (έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ κλπ).
Οι φερόμενοι ως εκλεκτοί μίστερ μινγκ και σερ Βασ. Μαρκεζίνης, δεν "τράβηξαν" για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και ψάχνουν ακόμα τον εκλεκτό. Επομένως μόνο παρατηρητής δεν μπορείς να είσαι...

 
Τη 12 Ιουνίου 2011 στις 10:16 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Ψουξ

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξουμε φίλε Ψουξ. Στο ωραίο σχόλιο θα προσθέσω ότι η γαλαρία φαίνεται ότι θα γράψει την ιστορία αυτή τη φορά...

 
Τη 15 Ιουνίου 2011 στις 6:05 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πατρίδα μας (2010, σατιρικό)

Δεν είν’ οι βίλες στις κορυφογραμμές
οι ιδιωτικές παραλίες στις μπαζωμένες ακτές
τα αξεστα λαμόγια με τις βαμμένες ξανθιές
τα ξέκωλα στην TV και στις φυλλάδες.

Οι λαθρέμποροι που έχουνε ποδοσφαιρικές ομάδες
οι πουλημένοι οι “ταγοί” και οι συνδικαλιστές
” διανοούμενοι” που υμνούν απολύσεις από μικροκαπιταλιστές
” μαικήνες” businessmen επί του ασφαλούς :
αφανείς εταίροι με τους πολιτικούς.

Δεν είναι τα ερειπωμένα αρχαία μέλη μνημείων
τα αγάλματα τα κλασσικά,o εναπομένων κίων
ότι απέμεινε απ’ το ασβεστοκάμινο και την λαθρανασκαφή
καλά που δεν τά ‘ καναν όλα ασβέστη οι χριστιανοί
ή δεν τα’ χτισαν σε εκκλησιές στην βυζαντινή εποχή

Fallmerayer- Παπαρρηγόπουλος 1-1
δεν δίνω δίκιο σε κανένα
Πάντως ο καπιταλισμός μας είναι βαλκανικός
διαφθορά, εγκάθετοι, μετριοκρατία, νεποτισμός
Τα αποτελέσματα γνωστά πριν το σάλπισμα της κρίσης
Φθάνει η ώρα την μάταιη την μάχη ν’ αφήσεις
………………………………………………………..

Χαμένη η παρτίδα της πατρίδας μας

Σαν Σέρβοι επί Milošević να βγάλουν διαβατήρια
οι νέοι των 700 ευρώ , αξιοπρέπειας εισιτήρια
τόσους …έξυπνους δεν τους σηκώνει ο τόπος
οδόφραγμα οι “έξυπνοι”, για πάντα κλειστός ο δρόμος

Κι εμείς μετά την σύνταξη στην πόλη του Καβάφη
θα κοιτάμε προς βορρά : την Κρήτη, τη Ανάφη
κι ας τους “να βράζουν μες το ζουμί τους”
μέχρι να τελειώσει το νερό κι η άθλια ζωή τους.



24.03.2010

Αφωτιστος Φιλλελλην

Υ.Γ. Συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα σας(Νοτιος).

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα