Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Ο Αγώνας Τώρα Δικαιώνεται

Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον πλανήτη. Ετοιμαζόμουν να ανεβάσω το πρώτο πόστ του 2008 όταν διαπίστωσα ότι ο καινούργιος χρόνος ξεκινά την πρωταπριλιά. Ακριβώς αυτό φίλοι μου. Σε αυτή τη μαγική χώρα που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στο πεζοδρόμιο μπας και σου πέσει κανένας Ζαχόπουλος στο κεφάλι, έρχεται το δημοσίευμα της πρωτοχρονιάτικης Καθημερινής όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα πανελλήνιας δημοσκόπησης της Public Issue σχετικά με τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, για να μας βοηθήσει να ορίσουμε τις λεωφόρους του μέλλοντος. Σύμφωνα με την έρευνα το 48% των Ελλήνων αξιολογεί την κυβέρνηση του Πασόκ του 1981-1985, ως την καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον καλλίτερο πρωθυπουργό. Το βλέμμα μου είναι καρφωμένο στο ημερολόγιο. 2008. Έτος Ολυμπιακό και Δίσεκτο. Αγαπητοί φίλοι με χέρι που τρέμει από τη συγκίνηση και εφόσον δεν ονειρεύομαι, σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Ο λαός μίλησε. Το ραντεβού με την ιστορία δεν ακυρώνεται από τους παραχαράκτες. Το συμβόλαιο με το λαό δεν καταγγέλεται από τους επίορκους υποθηκοφύλακες. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα. Στο πικάπ παίζει δυνατά από το πρωί το "καρμίνα μπουράνα" στην ορίτζιναλ έκδοση.


Υ.Γ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την έρευνα της Καθημερινής δήλωσε: "Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου από πηγές που δεν προτίθεμαι να σας αποκαλύψω, αναφέρουν ότι πρόκειται για έργο προβοκατόρων καλλικάτζαρων. Οι δυνάμεις του σκότους και της οπισθοδρόμησης θα τιμωρηθούν για μία ακόμη φορά την Κυριακή με τον αγιασμό των υδάτων. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στις δυνάμεις της ανωμαλίας και του σκότους".

Σήμερα το απόγευμα ο γνωστός λαϊκός αγωνιστής της δημοκρατίας Ρέλλος αφού διάβασε το δημοσίευμα άρχισε να πετά φραπέδες στους οπορτουνιστές της Χαριλάου Τρικούπη μετά από οραματική εντολή του Μένιου Κουτσόγιωργα.

Καλή Χρονιά Παίδες!!!

16 σχόλια:

Τη 2 Ιανουαρίου 2008 στις 10:39 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά Βασικέ και πάλι .
Έχω αναφερθεί και εγώ σε αυτό, αλλά θετικά (όσον αφορά τις γενικές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης κλπ, όχι του "πρασσινοφρουρισμού" κλπ). Αν και ουδέποτε υπήρξα πασόκος, νομίζω ότι η αριστερά πρέπει να ξαναδεί κριτικά την σχέση της με το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα της πρώτης 4ετίας..
Παλιότερα είχα γράψει πιο πολλά για αυτά:
http://tsouknida.blogspot.com/2007/08/blog-post_5499.html

 
Τη 2 Ιανουαρίου 2008 στις 11:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ καπιταλιστικό κουμμούνι

Η πρώτη τετραετία! Ο βασικός μισθός των 18.000 δρχ. Το ΕΣΥ. Η λαική επιμόρφωση. Το όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ελλάδα που θύμιζε λαική δημοκρατία. Απωθημένα χρόνων στο πεζοδρόμιο. Η ελπίδα για το τέλος μίας εποχής. Βέβαια η κατάληξη ήταν "ο πρασινοφρουρισμός" που λες και η πλήρης διάψευση των πάντων.

Η έρευνα αποδεικνύει τα απίστευτα. Η Ελλάδα των καμμένων του καλοκαιριού που δίνει 42% στην Ν.Δ. ταυτόχρονα αναπολεί με ποσοστό 48% το Πασόκ της "πρώτης τετραετίας" και τον Ανδρέα!!!
Εσύ τι καταλαβαίνεις? Έχει αυτό λογική?
Στη χώρα των θαυμάτων όλα είναι πιθανά βέβαια.
Όσο για την αριστερά που λες δεν είμαι ο καταλληλότερος για να κριτικάρω ότι αναφέρεις. Απλά θυμίζω ότι στις εκλογές του 1981 το 48% που πήρε το Πασόκ είχε σαν αποτέλεσμα το ΚΚΕ εσ να μην εκλέξει κανέναν βουλευτή και η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ να μειωθεί αισθητά. Το Πασόκ εκλέχθηκε το 1981 με καθολική λαική αποδοχή. Την 18η Οκτωβρίου 1981 σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες είχε ψηφίσει Πασόκ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας σχεδόν δύο στους δύο έλεγαν ότι είχαν ψηφίσει Πασόκ. Αυτό ήταν το κλίμα τότε. Λαική εντολή και απαίτηση για "αλλαγή". Πρωτοφανές.
Το γεγονός ότι αποδείχθηκε το "που είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος" είναι πλέον θέμα για την ιστορία.

Το σημερινό ποστ σκοπό έχει να αναδείξει την απίστευτη προτίμηση των σημερινών Ελλήνων στον Ανδρέα. Η έρευνα αποδομεί πλήρως τον Κων/νο Καραμανλή αναδεικνύοντας καλλίτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης τον Ανδρέα και καλλίτερο Πρόεδρο τον Στεφανόπουλο!!!

Στην Ελλάδα του 2008 ο μακαρίτης θείος πληρώνει για τον συνονόματο ανηψιό και ο Γιώργος ξαναβγαίνει πρόεδρος του Πασόκ γιατί είναι γιος του Ανδρέα!!!

Που σαι Ανδρέα για να δεις.....


Ευτυχισμένο το 2008!!!

 
Τη 2 Ιανουαρίου 2008 στις 11:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Την λαική ουτοπική νοσταλγία της υπόσχεσης της αλλαγής καταγράφει το 48%. Συναισθηματική αντίδραση, εμμονή με το χθές. Ουτοπία. Αυτό που ακόμα διατηρεί ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ σε ύπαρξη, ΝΔ σε ανικανότητα. Αυτό που δεν μας αφήνει να κυβερνηθούμε. Εχουμε σαν λαός κάποιο πρόβλημα με τον ρεαλισμό. Ο Αντρέα΄ς μοίραζε πλούτο. Ο,τι κι'αν έτρωγε η μηχανή, έτρεγε κι' ο λαός. Μέχρι το τέλος.

Μόνη μας ελπίδα η ΕΕ, που τουλάχιστον το μεγάλο ποσοστό του κόσμου βλέπει θετικά. Με την ΟΝΕ έφτασε και η αλήθεια κατάματα.

 
Τη 2 Ιανουαρίου 2008 στις 11:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Καλή σου Χρονιά κι' απο εδώ Βασικέ. Η παρέα σου μου είναι πολύτιμη

 
Τη 2 Ιανουαρίου 2008 στις 11:46 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από το Λονδίνο όπου ξεκουράζεται τις άγιες τούτες μέρες, δήλωσε άγνοια για την έρευνα.

Αντέτεινε ωστόσο πως η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να επαίρεται για συγκεκριμένα επιτεύγματα, π.χ. για το μπετονάρισμα της αξιοκρατίας επί των ημερών της. Σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, σήμερα ούτε καν γενικός γραμματέας υπουργείου δεν είναι αρκετός για την παράτυπη εξασφάλιση μιας θεσούλας στο δημόσιο, όσα ειδικά ''προσόντα'' και να διαθέτεις.
Με πλήρη διαφάνεια, εξειδικευμένα στελέχη αναλαμβάνουν να σε πάρουν από το χέρι και δεν ησυχάζουν αν δεν σου βρουν ''θέση'' της απολύτου αρεσκείας σου.

Όσον αφορά στα δημόσια έσοδα, σήμερα 22.000 πατριώτες ομόθυμα και αγόγγυστα καταβάλουν 15€ έκαστος για συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΥΠΠΟ για 148 θέσεις συμβάλλοντας στην μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων. Πότε ήταν το πατριωτικό συναίσθημα σε τέτοια επίπεδα στο παρελθόν;

Η δικαιοσύνη, πείτε μου η δικαιοσύνη πότε αντιδρούσε αστραπιαία στο παρελθόν περνώντας πάραυτα χειροπέδες σε αδίστακτους εκβιαστές, ακόμα και με κίνδυνο να αδικήσει κάποιους ή να προκαλέσει ενστάσεις από τον νομικό κόσμο.

Ή πότε μια κυβέρνηση συμπαραστάθηκε έτσι στον νεοέλληνα, που ταλαιπωρήται χιλιάδες χρόνια μετά από τους προγόνους του, μη αφήνοντας τον να χτίσει στο οικόπεδο με τα ''αρχαία''; Πότε τον βοήθησε να κόψει τον γόρδιο δεσμό, δείχνοντας του ότι η λύση είναι απλούστερη από το αυγό του Κολόμβου; '' Απλά αγνόησε τα (ή ανάδειξε τα)''.

Αυτά ανέκραξε σε μια πρόχειρη σταχυολόγηση ο ΚΕ με δικαιολογημένη αγανάκτηση ενώπιον των δημοσιογράφων που συνειδητοποιούν πως πράγματι θεσμοί όπως το ΕΣΥ ή το ΑΣΕΠ είναι υπερβολικά υπερτιμημένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Καλή μας χρονιά!

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 2:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger αθεόφοβος είπε...

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι αρκετά αναμενόμενο.
Το 1974 η πτώση της χούντας έγινε μετά από μια εθνική καταστροφή και η λύση Καραμανλή έγινε αποδεκτή από την γενική αποδοχή που εξέφρασε τότε ο Θεοδωράκης «Καραμανλής ή τανκς»
Το 1981 ήταν η χρονία που όλοι είχαν την αίσθηση ότι τα πράγματα που η αποστασία του 1965 δεν επέτρεψε να αλλάξουν θα αλλάξουν και έτσι έχει καταγραφεί στην συλλογική συνείδηση.
Σήμερα υπάρχει κανείς άσχετα πολιτικής τοποθέτησης,που να πιστεύει ότι θα αλλάξει τίποτα από τον οποιονδήποτε;

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 2:32 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ locus publicus

καλή χρονιά φίλε Locus. Αν οι νεοέλληνες αναζητούν την "ουτοπία" τους στο 1981 τότε η θεία μου που ονειρεύεται τον Βενιζέλο δεν έχει Αλτσχάιμερ που λένε οι γιατροί. Μάλλον πάσχει από διαρκή επανάσταση. Άσε να μη σου λέω ιστορίες τώρα για τον Πάγκαλο και ο Πλαστήρα. Εκεί να δεις ουτοπία η θεία. Ρόζα Λούξεμπουργκ.

@ Tristan

Σε τριάντα χρόνια που οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν ότι οι Έλληνες αναπολούν τον Ρουσόπουλο, τον Μαγγίνα και τον Αλογοσκούφη θα τα πούμε φίλε. Δυστυχώς ο σύγχρονος ριζοσπαστισμός είναι είτε αόρατος είτε τόσο πολύ προχωρημένος που χρειάζονται τρεις δεκαετίες για να τον εμπεδώσουμε.

Καλή Χρονιά με υγεία και χρονιά γεμάτη με χαρούμενα μηνύματα για την οικογένεια, Tristan.

@ αθεόφοβος

Να συμφωνήσω ότι οι Έλληνες του 2008 επιλέγουν την ριζοσπαστική κυβέρνηση των οραμάτων του 1981-1985. Να συμφωνήσω θέλω και για την έλλειψη οραμάτων που αναφέρεις.

Το πως εκφράζεται πολιτικά αυτός ο τόσο ριζοσπάστης κόσμος δεν καταλαβαίνω. Πως πάει και ψηφίζει, πως βιώνει την καθημερινή βαρβαρότητα, την ακρίβεια, το κράτος-ληστή, την ανύπαρκτη παιδεία, την τραγική δημόσια υγεία την ανάπηρη ασφάλιση. Γιατί αυτός ο τόσο διψασμένος για όραμα και αλλαγή κόσμος ανέχεται αυτή τη μιζέρια? Γιατί δεν αντιδρά? Αυτά ειλικρινά δεν τα αντιλαμβάνομαι αθεόφοβε.

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 11:47 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσσια είπε...

Καλημέρα :-) Καλή σου Χρονιά.
Όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ήμουν 16 ετών, στην Α' Λυκείου.
Από εκεί μπορώ με βεβιαότητα να σας πω ότι άλλαξαν πολλά.
Από την πλευρά της οικογένειας και της κοινωνίας, πολλά.
Ψήφισα για πρώτη φορά στα 18, λαχταρούσα να έρθει η στιγμή για να ψηφίσω το σοσιαλισμό που διάβαζα, το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, που μου έδινε ελπίδα, θέλοντας να βρω ένα δρόμο πιο ελεύθερο από τον μονόδρομο του ΚΚΕ.
24 χρόνια μετά;
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, λείπει από αυτό που δημιούργησε.
Και δεν λείπει από αυτό που προώθησε, από το 1989 και μετά.
Η σχέση της αριστεράς πρέπει να προσδιοριστεί σε ποια πλαίσια;
Τα τότε ή τα σημερινά;
Ποια είναι η αριστερά;
Το ποιος είναι σοσιαλισμός των διαδοχών, το εμπεδώσαμε.

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 12:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Vassia

Καλή Χρονιά και από εδώ, Vassia. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τετραετία 1981-85 είχε τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις. Δεν αστειεύομαι όταν γράφω ότι η Ελλάδα θύμιζε λαική δημοκρατία τότε. Το εννοώ απολύτως.
Τι νόημα έχει σήμερα αυτή η αναφορά του κόσμου σ' αυτό? Εφόσον αναπολεί το 1981, τότε γιατί δεν φροντίζει για την πλήρη ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας, της δίχως όραμα που λέει και ο αθεόφοβος? Τι τον εμποδίζει?
Κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα της έρευνας της Καθημερινής ταιριάζει απολύτως με την εικόνα της χώρας. Φρενοκομείο το πρωί και σκυλάδικο το βράδυ.
Οι διάδοχοι όπως λες, τα δαχτυλίδια, ο κανιβαλισμός και οι αρπαχτές είναι απλώς φαινόμενα αυτής της εικόνας.

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 3:42 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

"Φρενοκομείο το πρωί και σκυλάδικο το βράδυ."
Με άρεσε πολύ καρντάση..
Θα το λέω..

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 5:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Μετεωρίτης είπε...

Καλησπέρα!

Φυσικά και δεν υπάρχει λογική...
Ψηφίζουν δεξιά αμέσως μετά από τα καμμένα δάση και..
αναπολούν τον αξεπέραστο Αντρέα!

Τώρα, εμείς, τι να κάνουμε δηλαδή;

Θα συμφωνήσω ότι η Αριστερά πρέπει να ρίξει ένα βλέμα στο ΠΑΣΟΚ...

Δεν ξέρω τι να πω ρε παιδιά (σόρι, απευθύνομαι σε όλους).
Έχω απογοητευτεί ως πασόκα που είμαι.
Άλλα περίμενα.

Και τώρα τι κάνουμε;
Έλα ντε!

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 8:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Βάσσια είπε...

Vasike, απλά σκεπτόμενη θα πω ότι, μετά από μία ελπιδοφόρα πολιτική κατάσταση, επελαύνει το κατεστημένο.
Αυτό το κατεστημένο αποτελείται από πολιτικούς και πολίτες - αδιάφορους ιδεολογίας - που ο μοναδικός τους στόχος είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Η ΔΥΝΑΜΗ.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε αμερικανική κυβέρνηση αλλάζει μόνο ο πορτιέρης- Μπους, Κλίντον, Μπους κλπ- αλλά όχι η πολιτική.
Το ίδιο και στις χώρες (τις περισσότερες της Ε.Ε.).
Η οικονομική κρίση, η τρομολαγνεία, η απώλεια φυσικών πόρων, η πνευματική και υλική ένδεια, είναι λόγοι σημαντικοί που οδηγούν τους πολίτες μεν να "ωχ -αδερφίζουν" και τους πολιτικούς να εκμεταλλεύονται.
Πιστεύω- ειλικρινά ένα πράγμα- ότι εάν ποτέ ο άνθρωπος-πολίτης συνειδητοποιήσει επιτέλους την δύναμη που κατέχει στο να αλλάξει τον κόσμο, τότε θα αρχίσει η ανάβαση.

 
Τη 3 Ιανουαρίου 2008 στις 8:22 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ καπιταλιστικό κουμούνι

Νομίζω ότι απεικονίζει πλήρως την κατάσταση που βιώνουμε.

@ μετεωρίτης

Είναι μάλλον μακρύς ο δρόμος μετεωρίτη μου.

@ vassia

Αμήν. Προς το παρόν δηλώνει και ψηφίζει. Έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

 
Τη 4 Ιανουαρίου 2008 στις 9:08 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Univers είπε...

Ο Λαός εμίλησε.

Κατά τα άλλα, εγώ έχω μια ερμηνεία: Ένας λαός που έχει εξοικειωθεί στο να ζει με χρέη και να καταναλίσκει υποθηκεύοντας το μέλλον του είναι φυσικό να φαντασιώνεται μια χώρα που όλη η οικονομία της θα λειτουργεί αναλόγως.

Και αν δεν τον απασχολεί ποιο είναι το μερίδιο της Ελλάδας στην παγκόσμια παραγωγή (υλικών αγαθών, γνώσης, ιδεών*) αλλά μάλλον ποιο το μερίδιό της στην παγκόσμια κατανάλωση, είναι φυσικό να αναπολεί την εποχή που ο Μακαρίτης είχε πει το αμίμητο: "Η επαρχία έχει γεμίσει με Mercedes!"

Γιατί να τον πειράξει, λοιπόν, αυτόν τον λαό που στην οκταετία '81-'89 χρεωθήκαμε μέχρι το λαιμό; "Μάγκας ήταν ο συγχωρεμένος", αυτό θα ακούσεις από τους περισσότερους.


* Θυμίζω ότι σε πρόσφατη πολυεθνική έρευνα η νέα γενιά πάτωσε μεγαλοπρεπώς σε κατανόηση κειμένου και ικανότητα επίλυσης απλών προβλημάτων. Ποιος συγκινήθηκε;

 
Τη 4 Ιανουαρίου 2008 στις 12:57 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ univers

Φρενοκομείο το πρωί και σκυλάδικο το βράδυ. Το επαναλαμβάνω και εδώ με αφορμή το σχόλιό σου.
Φτάνει να άνοιγε κανείς την τηλεόραση χριστούγεννα ανήμερα το πρωί και να βλεπε τα λικνιζόμενα ξέκολα με το βρακί στη φόρα. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό στον οποιοδήποτε για να καταλάβει που ζούμε. Όσοι έχουν δορυφορική λήψη ξένων καναλιών θα διαπίστωσαν την διαφορά.

 
Τη 7 Ιανουαρίου 2008 στις 11:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Έστω και καθυστερημένα, θα ήθελα να προσθέσω μια σκέψη μου: αν δεν είμαστε ένα τεράστιο φρενοκομείο, τότε έχουμε περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Κι αν δεν συμβαίνει ούτε αυτό, τότε τα αποτελέσματα τέτοιων δημοσκοπήσεων αποδεικνύουν ότι οι εταιρείες αυτές ψεύδονται ασύστολα!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα