Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Επιτέλους Κάθαρση

Με το αριστερό του χέρι στο νάρθηκα ο Νέστωρ της σύγχρονης πολιτικής, με μία βαθιά σημειολογική πράξη, απαντώντας άμεσα στην πρόσφατη θλιβερή παρουσία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - που απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα νεόπλουτα υπουργικά τρωκτικά που τον περιτριγυρίζουν- και θέλοντας να αποστείλει ένα καίριο πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, όπως άλλωστε το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνοντας τις δικές του θερινές διακοπές και χαλώντας τα μπάνια όλων των υπολοίπων, κάνοντας τους να τρέχουν καλοκαιριάτικα, εγκαινίασε χθες το αυτόματο ρομποτικό σύστημα κάδων συλλογής απορριμάτων στα Χανιά, παρόντων των ευγενέστερων μορφών της τοπικής κοινωνίας.
Τις παραμονές των ενενηκοστών γενεθλίων του ο Κώστας Μητσοτάκης, πάντα φρέσκος, χαμογελαστός και πρωτοπόρος, δείχνει έμμεσα το δρόμο για την ολική διαχείριση των σκουπιδιών της πολιτικής.
Εξασφαλίζοντας την γρήγορη συλλογή χωρίς μυρωδιές και άλλες βλαβερές συνέπειες για τον δημόσιο βίο, τα σιχαμερά σκουπίδια θα ρίχνονται στον καιάδα της πολιτικής σε ειδικά διαμορφωμένη χωματερή, που θα κατασκευασθεί με απ' ευθείας ανάθεση από τον Εθνικό Εργολάβο και πρώην μπαιρακτάριο νταβατζή, σε χώρο που θα προσφέρει αφιλοκερδώς στο ελληνικό δημόσιο η Μονή Βατοπεδίου μετά την σπαρακτική έκκληση του κ. Σανιδά: "Οι μοναχοί, εάν έχουν πραγματική πίστη στον Θεό, να επιστρέψουν από μόνοι τους τα χρήματα που πήραν". Οι άγιοι πατέρες αποφάσισαν να αποδείξουν εμπράκτως και αυθημερόν στον κύριο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι είναι ένθεοι άνθρωποι, παραμερίζοντας τα ιερά αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και τους οθωμανικούς φετφάδες που ορίζουν ως γνωστόν τις περιουσίες των προσκυνημένων.
Το συμβόλαιο παραχώρησης θα συντάξει αφιλοκερδώς η κ. Υπουργού Παράκτιας Ναυτοσύνης (κατά το καπατσοσύνης) ενώ η εγγραφή στο κτηματολόγιο θα είναι δωρεά της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ). Η έκταση ανήκει σήμερα σε offshore εταιρεία με μέτοχο την Ιερά Μονή και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Υπουργείο Τύπου & Προπαγάνδας.
Με κόστος μόνο πενήντα χιλιάδες ευρώ ανά κάδο, η εξυγίανση της πολιτικής ζωής εξασφαλίζεται εγγυημένα. "Ο κόσμος το αγάπησε γιατί είναι καθαρό και δεν μυρίζει" δήλωσε ο κατασκευαστής του συστήματος του ρομποτικού κάδου που αποτελεί μοναδική ελληνική πατέντα.
Η τεχνολογία του 21ου αιώνα επιστρατεύεται στην υπηρεσία της πρωτοπορίας της πολιτικής σκέψης από τον αειθαλή πολιτικό της χιλιετίας. Συνέλληνες επιτέλους. Η προοπτική της Κάθαρσης στην πολιτική χωματερή του τόπου είναι ορατή.

23 σχόλια:

Τη 11 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

Σε "Ρομποτική Δημοκρατία" ζούμε
ρομποτική αποκομιδή αποκτήσαμε!

υ.γ.Σ΄αφήνω γιατί πρέπει "ν΄αλλάξω την μπαταρία μου"
έχει πέσει η τάση!τα λέμε οκ;γειά

 
Τη 11 Σεπτεμβρίου 2008 στις 11:18 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω την ιδέα να περπατάει Βασικέ. Καταρχήν το κόστος των 50.000 € είναι πολύ μικρό, και άρα άνευ ενδιαφέροντος για τους πολιτικούς. Άσε που χρειάζονται δίκτυα ηλεκτρισμού, αποχέτευσης...Πάλι θα πρέπει να ξανασκάψουμε την πόλη. Πέρασαν και οι εκλογές...

Πολύ θα ήθελα πάντως να έβλεπα τη σκηνή με τους κρητικούς υπάλληλους του δήμου να περιμένουν ανυπόμονα τον κάδο να γεμίσει στο 90%...

 
Τη 12 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:22 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Ψουξ

Η ρομποτική δημοκρατία μάλλον σε κουρδισμένους πολίτες αναφέρεται, Ψουξ. Μόνο που μας σώθηκε, γιατί μας το φάγανε τα λαμόγια, το ...λαδάκι και σκουριάσαν τα γρανάζια.

@ Tristan

Υπάρχει πάντα ο φόβος μετά από τέτοια εγκαίνια, ο κάδος να ρουφάει και τους...κομιστές μαζί με τα σκουπίδια.
Πρώην πρωθυπουργός, με το χέρι στο νάρθηκα, στα 90 του, να εγκαινιάζει κάδους σκουπιδιών. Ήμαρτον, που θα λεγε και ο τσακωμένος με τον οδοντίατρο Γεωργίου.

 
Τη 12 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:31 π.μ. , Ο χρήστης Blogger γ.κ. είπε...

Σωστό βασικέ;)

περισσότερο όμως αφήνω αυτό το σχόλιο γιατί ξέχασα να τιμήσω το προηγούμενο ποστ που Φώτιζε τις Διαφορές που έχουν "οι στάσεις ζωής των ανθρώπων".

καλημέρα

 
Τη 12 Σεπτεμβρίου 2008 στις 4:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mickey είπε...

Ίντα ανιμένεις μωρέ Βασικέ απ' το σύντεκνο; Κουζουλάθηκε απ' τον καημό να δει τη Ντόρα πρωθυπουργό τσ' εγκαινιάζει κάδους. Άστονα στην αναπαή του τσε μη τον αναγελάς.

(Αύριο μπορεί να διαφημίζει σκυλοτροφές στη Ζιμπάμπουε, ποιος ξέρει; Εγώ πάντως τον είδα πέρσι στη Νορβηγία να ξεναγεί τους τουρίστες στα φιορδ :-))


Υ.Γ. Αν το κομμάτι πάει μόνο πενήντα χιλιάρικα, λέω να πάρω μια εξάδα και να τα πουλήσω στο Δήμο μου για διακόσια. Θα δώσω φυσικά στον δήμαρχο το προβλεπόμενο δωράκι - όπως και στον οικείο μητροπολίτη για να παραστεί στα επίσημα εγκαίνια και να δώσει την... ευλογία του.

(έμαθα πώς γίνεται το business planning στην Ελλάδα ή πρέπει να κάνω κάνα μεταπτυχιακό;)

 
Τη 12 Σεπτεμβρίου 2008 στις 4:46 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mickey

Κάποιος προβοκάτορας είπε ότι τώρα ο επίτιμος μόνο για κάδους θα είναι. Και απαντώ, κρατάτε πισινή γιατί θα σταματήσει την ηλιοθεραπεία και θα ανέβει στην Αθήνα, να ρίξει καμία "ρουκέτα" και θα τρέχουν πάλι όλοι πίσω του να μαζέψουν τα αμάζεφτα.

Το project καλό ακούγεται αλλά "χαμηλού" ενδιαφέροντος. Ψιλικατζίδικο θα έλεγα. Ενώ αν έκλεινες να παραδώσεις 5.000 κομμάτια, απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών ας πούμε (οι δήμοι είανι γυφταριό) και εσύ έφερνες τους γνωστούς παραδοσιακούς κάδους με κόστος 50 ευρώ έκαστος κάτι θα γινόταν. Έχεις ανάγκη σεμιναρίου, Μίκυ. Γιατί δεν κόβεις καμία βόλτα από Σύνταγμα μεριά να σου κάνουν ταχύρυθμα μαθήματα οι πατέρες της απάτης (του έθνους εννοώ).

ΥΓ Βλέπω και στη Νορβηγία παίζει η μουράκλα. Για φαντάσου...

 
Τη 12 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

αντε βρε...αυτά ειναι καλά μαντάτα...πως θα εκσυγχρονίσουμε το σκουπιδαριό μας...
μέσα στο ορυμαγδό παραιτήθηκε και το παλλουκάρι(αυτό της ναυτοσύνης που λες παραπάνω) που το "φάγατε" με την γκρίνια σας, λαμόγιο και λαμόγιο..τι καταλαβατε...αντε να δούμε τώρα ποιος άξιος θα βρεθεί να τον αντικαταστήσει!!!

 
Τη 13 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:27 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtrfo,

Είδες πως γεμίζει ο κάδος? Ήταν να μην βγει στην πιάτσα ο Επίτιμος. Θα φουλάρει και η χωματερή σε λίγο. Εάν δεν την πουλήσει ο Αλογοσκούφης, βεβαίως.
Μα και το παιδί αυτό ο Γιώργος σε όλα μέσα. Πακιστανοί, υποκλοπές, οικόπεδα, λιμάνια. Μόνο στον πολιτισμό τα πήγε καλλίτερα. Εκεί έχοντας να κάνει με μισότρελους και αδελφές ήταν έξω από τα νερά του. Το ότι κάηκε η αρχαία Ολυμπία και έκανε τον κινέζο το θεωρώ λεπτομέρεια, όπως το θεωρεί και ο ίδιος άλλωστε....
Άντε, έτσι να γεμίζει ο κάδος από σκουπίδια.

 
Τη 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:41 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Πω πω! Εικόνα απείρου κάλλους! Κόψε φάτσες και βγάλε συμπέρασμα!
Πώς έσπασε το χέρι του ο επίτιμος; Του το άρπαξε ο κάδος;

 
Τη 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:04 π.μ. , Ο χρήστης Blogger glam είπε...

Μα καλά, τον Μητσοτάκη σε εγκαίνια, είναι δυνατόν;;

θα μοσχοπουλίσει το δίχως άλλο!

Τσάμπα τα έξοδα για την πατέντα.
Βέβαια με 50χιλ. ο κάδος, ούτε ο Αγιος Αττικής δεν μπορεί να βοηθήσει !!!

 
Τη 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:29 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ λωτοφάγος

Ο επίτιμος δείχνει τι θα πάθουν οι χρήστες των κάδων μετά τα δικά του εγκαίνια. Τα σαγόνια του καρχαρία θα ωχριούν μπροστά στην αποτελεσματικότητα των κάδων.

@ glam

Τι το κακό βλέπεις φίλε glam? Θα παρεξηγηθούν τα σκουπίδια?

 
Τη 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:15 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Suspect είπε...

νεστωρ της πολιτικης ο Μητσοτακης, βοηθεια και ελεος....

 
Τη 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 4:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Aνεμος είπε...

δυστυχώς ντρέπομαι..ενώ ο κοινωνία περνάει κρίση..ειδικά οικονομική ..τα παίρνουν όλοι..ακόμα και οι ηγεσία της εκκλησίας.....για μένα είναι κοινωνία ώρα μηδέν φίλε μου

 
Τη 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:48 π.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Τα τελευταία γεγονότα δεν είναι απογοητευικά. Είναι εξοργιστικά, ειδικά για την πλειονότητα των ελλήνων που καλείται συνεχώς να πληρώνει τον λογαριασμό.
Η ίδια πλειονότητα που με θρησκευτική ευλάβεια και υποδειγματική συνέπεια εδώ και 34 χρόνια πριμοδοτεί πότε τον έναν και πότε τον άλλον δήμιο της...

doctor

 
Τη 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 5:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το θέμα "διαχείριση των σκουπιδιών" στην Ελλάδα παρά είναι τραγικό για να το σχολιάσει κάποιος...

Ειδικά που μόλις γύρισα από τις Βρυξέλλες όπου υπάρχει triage (Δηλαδή διαλογή των σκουπιδιών στα σπίτια πριν βγούνε να τα μαζέψουν οι σκουπιδιάρηδες) από τα 80s και οι Βρυξέλλες δεν είναι προτωπόρες σε αυτό το θέμα...

 
Τη 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 5:41 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Άσχετο αλλά πολύ πετυχημένη η φωτό του πόντικα :)

 
Τη 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:18 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger wert01gf είπε...

Η βλακεία αυτού του ανθρώπου..
Οι φάτσες στη φωτογραφία, όλα τα λεφτά.

 
Τη 16 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:30 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ο άλλος είπε...

Καλώς ξαναβρεθήκαμε...Υποψιάζομαι πως ο επίτιμος θα αβαντάρει κάποια εταιρεία με την οποία κάποια σχέση θα έχει. Η φωτογραφία πάντως είναι συμβολική. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει αποκομιδή πολιτικών σκουπιδιών αλλά αυτοί που δείχνουν πως θέλουν να την κάνουν, είναι γερασμένοι, έχουν το ένα χέρι συνεχώς στην τσέπη και το άλλο στο γύψο. Το δε συστηματάκι στοιχίζει ακριβά...

 
Τη 16 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:38 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mikros fokion είπε...

ο επιτιμος ηθελε να συναντησει τους συναδελφους του αλλα βαριοταν να παει μεχρι την βουλη και ετσι διαλεξε την χωματερη...

 
Τη 16 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Φαίδρα Φις είπε...

παρέκαμψα τη φωτογραφία και τον κεντρικό εικονιζόμενο όπως και τους επικίνδυνους συνειρμούς μου,
και αποφάσισα να μπω και να σας ευχηθώ δυνατό και καλό Σεπτέμβρη,
να είστε καλά
σας φιλώ

 
Τη 17 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Εγώ δεν πλησιάζω στους κάδους !
Όπως είπε και ο λωτοφάγος αναμένονται ...γεγονότα.
Μέχρι και ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσα να φτιάξω με Τζόκερ τον ΕΠΊΤΙΜΟ και ..Μπάτμαν τον Σαμαρά !
Καλό φθινόπωρο και μακριά από τους κάδους!

 
Τη 18 Σεπτεμβρίου 2008 στις 5:45 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Ο επιτιμος ένα πράγμα περιμένει - την κορούλα του Πρωθυπουργό. Οταν η Ντόρα πάρει την απόφαση, ο επίτιμος θα ανέβει Αθήνα με τον κάδο. Θα γίνει μεγάλη μάχη.

 
Τη 19 Σεπτεμβρίου 2008 στις 2:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ suspect

Μην πούμε καμιά καλή κουβέντα. Αμέσως να δηλώσετε την αντίδρασή σας...

@ ανεμος5

Καλώς ήρθες! Τσάμπιονς λιγκ στην διαφθορά. Ο δήμαρχος Ζαχάρως δείχνει τον δρόμο.

@ doctor

Και για τα επόμενα 100 έτσι θα είναι τα πράγματα εάν δεν αλλάξουν τακτική τα μόνιμα κορόιδα...

@ ιωάννηςκ.

Καλώς τον! Στην Ελλάδα η μπόχα που αναδίδεται από τα πολιτικά σκουπίδια είναι πολύ επικίνδυνη πράγματι.

@ wert01gf

Καλώς όρισες! Πολιτιστική συνεισφορά η παρουσία της ομήγυρης.

ο αλλος

Πολύ ακριβά. Όπως συνήθως.

@ mikros fokion

Καλώς ήρθες! Η χωματερή έχει κορεστεί από τον επίτιμο. Έχει στείλει πολύ πράμα...

@ φαίδρα φις

Καλό Σεπτέμβρη και σε σένα.

@ σπίθας

Τρελό καστ επέλεξες φίλε σπίθα. Θρίλερ.

@ locuspublicus

Προς το παρόν ο ελληνικός σοσιαλισμός περιέργως επανακάμπτει προς επιβεβαίωση των φιλοδοξιών του μητσοτακέικου. Μεγάλο πολιτικό σουξέ. Αφού ο Γιώργος έμαθε ποδήλατο, έγινε πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς και ετοιμάζεται για το Μαξίμου. Ο Βενιζέλος που είναι άραγε?

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα