Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Η φανέλα του στρατιώτη

H Κάρλα Μπρούνι, η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια και η σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ, Γουέντι συνόδευσαν τους ισχυρούς συζύγους τους στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Οι κυρίες αφού συμβούλευσαν τις παγκόσμιες κεφαλές για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση, το 'ριξαν στα φιλανθρωπικά γκαλά για να ξεσκάσουν.

Αυτά να τα βλέπουν κάτι μικροπρεπείς στην ημεδαπή που κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας "ως κυβέρνηση των συζύγων" υπονοώντας οι κρετίνοι την πολυσχιδή επιχειρηματική δεινότητα των άξιων υπουργικών συζύγων σε όλους τους οικονομικούς και επιστημονικούς τομείς της χώρας. Οι κυβερνητικοί σύζυγοι διαπρέπουν ως ιατροί με διδακτορικό πριν πάρουν πτυχίο, ως συμβολαιογράφοι συμβάσεων παραχώρησης της δημόσιας γης αντί πινακίου φακής σε ιερότατες μονές, ως εκπρόσωποι γερμανικών εταιρειών που αγοράζουν κοψοχρονιά δημόσιους οργανισμούς και κυρίως ως δημοσιογράφοι και εκδότες με τις πλάτες του συζυγικού υπουργείου προπαγάνδας.

Είναι γεγονός ότι αυτούς τους τιποτένιους, τους χαρακτηρίζει ο φθόνος και η ζήλια. Άλλα και η ιστορική άγνοια. Το ελληνικό ένδοξο παρελθόν είναι στιγματισμένο από τις σπουδαίες συζύγους της εξουσίας, με πρώτη τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Ο βασιλιάς Παύλος, δεινός παίχτης του μπριτζ είχε παραχωρήσει την άσκηση της εξουσίας στην ικανότατη σύζυγό του προκειμένου να παραμείνει απερίσπαστος στο χόμπι του, με τα γνωστά λαμπρά αποτελέσματα για το έθνος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το Φρειδερίκειον κλέος της εικοσαετίας 1947 -1967.
Την "Φανέλα του στρατιώτου", την ίδρυση των "παιδοπόλεων" για τα παιδιά του εμφυλίου στην Βόρεια Ελλάδα, τα 15.000 παιδιά που παραδόθηκαν για υιοθεσία στην Αμερική από τα βασιλικά ιδρύματα, έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι, τη "μητρική" στοργή για τους κρατουμένους της Μακρονήσου, τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τον οποίο η βασίλισσα ζήτησε απλώς να τσαλακώσουν σε απάντηση για την υπόθεση της Μπέττυ Αμπατιέλου που την ρεζίλεψε στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 1963 με το περιβόητο χαστούκι , αλλά τα καλόπαιδα του παρακράτους δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο τον δολοφόνησαν, το διωγμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αυτοεξορία του Παρισιού, όταν αναρωτιόταν ρητορικά σαν να μην ήξερε "ποιoς κυβερνά αυτόν τον τόπο", το παρασκήνιο για την αποστασία και την ανατροπή του Γεωργίου Παπανδρέου, τη συμβουλή που έδωσε στον νεαρό βασιλιά γιο της, Κωνσταντίνο, για να ορκίσει τη Χούντα.
Μεγαλειώδεις αλήθεια στιγμές που θα μείνουν αλησμόνητες στην αμνήμονα ψυχή του έθνους. Ποιος να θυμάται άραγε ότι στην τιμητική θέση του Γενικού Αρχηγού της φασιστικής - μεταξικής ΕΟΝ είχαν ορισθεί ο τότε διάδοχος Παύλος και η σύζυγός του. Στη φωτογραφία η Φρειδερίκη ποζάρει σε νεαρή ηλικία μαζί με τα αδέλφια της με τη στολή της ναζιστικής νεολαίας στην οποία στρατολογήθηκε οικειοθελώς πριν την αναγκαστική στρατολόγηση που ξεκίνησε το 1936. Είναι απορίας άξιο πως ακολούθησε στην κατοχή, την εξόριστη κυβέρνηση στην Κρήτη αρχικά και μετά στο Κάιρο και δεν έμεινε με τον Παύλο στην Αθήνα για να υποδεχτούν την Βέρμαχτ όπως έκανε το επιτελείο του στρατηγού Τσολάκογλου.

Βέβαια οι αρετές των κυβερνητικών συζύγων προαπαιτούν και το αντίστοιχο ανδρικό ταμπεραμέντο στο σπίτι, κλασική επίδειξη του οποίου έκανε ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου έσκισε τη γάτα μπροστά στις κάμερες για να μην υπάρχει αμφιβολία ποιος φορά τα παντελόνια στο σπίτι, παγώνοντας το αίμα των "ανταρτών" της παράταξης. Μάλιστα ο Βύρων μέσα στον πανικό του άρχισε να απαγγέλλει Πίνδαρο α-καπέλα ενώ ο Τατούλης έτρεξε στο πρώτο μικρόφωνο που βρήκε μπροστά του και αναφώνησε κλαίγοντας "ήμαρτον". Στο περιθώριο της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής οι κυβερνητικές σύζυγοι διοργάνωσαν φιλανθρωπικό γκαλά στήριξης της συναυλίας της Μαντόνα, όπου παρουσίασαν τις μάλλινες φανέλες και τα εργόχειρα που έχουν ετοιμάσει από τον Μάρτιο του 2004 όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Ως καλλίτερο εργόχειρο βραβεύτηκε το υφαντό της κυρίας πρώην υπουργού που απεικονίζει τον ηγούμενο Εφραίμ να απολαμβάνει το campari του στο κότερο του υπουργού Ναυτοσύνης, μετά τη μαραθώνια υπογραφή συμβολαίων για την ανταλλαγή του Παρθενώνα με τον χείμαρρο Διακονιάρη στην Πάτρα που η ιερά μονή παραχώρησε χαριστικά στο Δημόσιο για να παρκάρει τα ποταμόπλοια του ελληνικού στόλου.

12 σχόλια:

Τη 27 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:46 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ωραίο blog
http://fuck-music.blogspot.com/ new shit - The Crystal Method - Legion Of Boom , πλήρης δισκοκριτική και τσάμπα download για έναν αριστοτεχνικό δίσκο, μην το χάσεις Και επίσης τι είναι αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις? Εγγραφή - βάζεις το mail σου και λαμβάνεις όλα τα ποστ στο mail σου την στιγμή που γίνονται - no spam no shit http://fuck-music.blogspot.com/ , το πρώτο blog που τετραγώνισε τον δίσκο απο τα λίγα που παραμένουν όρθια

 
Τη 27 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:45 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά, αλλά ο Τσολάκογλου δεν ήταν στο Γενικό Επιτελείο.

Αθ. Αναγνωστόπουλος

 
Τη 27 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ Αθ. Αναγνωστόπουλος

Στην πρώτη κυβέρνηση των δοσίλογων ο "πρωθυπουργός" Τσολάκογλου ήταν διοικητής του τμήματος στρατιάς δυτικής Μακεδονίας, της μεγαλύτερης μονάδας του στρατού της Αλβανίας, "υπουργός" εσωτερικών έγινε ο στρατηγός Γ. Δεμέστιχας διοικητής του Α Σώματος Στρατού, "υπουργός" Εθνικής Άμυνας (!!!) ο υποστράτηγος Γ. Μπάκος διοικητής του Β Σώματος Στρατού, "υπουργός" Εργασίας και Γεωργίας ο υποστράτηγος Κατσιμήτρος διοικητής της 8ης μεραρχίας, της μεραρχίας δηλαδή που υπεράσπισε την Ήπειρο. Επιτελείο δηλαδή κανονικό! Δεκτό το σχόλιο σας και επανορθώνω.

 
Τη 27 Σεπτεμβρίου 2008 στις 11:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mickey είπε...

Άπαιχτος, Βασικέ!

(δεν ξέρω αν οι καταστάσεις που πριγράφεις είναι για γέλια ή για κλάματα, αλλά προτιμώ τα... πρώτα)

 
Τη 28 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:33 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Βασικέ, νομίζω οτι αντι σχολίων, η εγχώρια κατάσταση περιγράφεται άψογα απο το σχόλιο του ''αριστερού σατυρικού'', του Λαζόπουλου μετά την συναυλία της.... Μαντόνα.

''Παιδιά, ήταν πάρα πολυ ωραία...''

 
Τη 28 Σεπτεμβρίου 2008 στις 2:13 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mickey

Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα φίλε Μιχάλη. Το Εκάλη κλαμπ, η Μύκονος και οι παραλίες της Ίου θα τους γίνουν εφιάλτης. Και επειδή τους έχουνε πάρει χαμπάρι θα τρέχουν με τις σαγιονάρες.
Ευτυχώς που ο σοσιαλισμός έρχεται με το ποδήλατο και δεν θα μας πέσει απότομα. Από την "ήπια προσαρμογή" στην "εναλλακτική ποδηλατάδα". Και στο βάθος κήπος. Με τρόπο απαλό και σίγουρο. Από τον Βουλγαράκη στον Πρωτόπαπα. Αυτό είναι αλλαγή. Όχι παίζουμε.

@ Tristan

Το ηθικόν είναι είναι και νόμιμον. Οι μπουτάρες της Μαντόνα λειτουργούν ισοπεδωτικά. Ο εξωνημένος Λαζόπουλος ήταν στο στοιχείο του. Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του δηλαδή. Και εγώ ψηφίζω Μαντόνα από την κακόφωνη ορχήστρα Ρουσόπουλου - Εφραιμ του νεοφανούς κτηματία.

 
Τη 28 Σεπτεμβρίου 2008 στις 5:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Εγώ θα ψηφίσω την πριγκίπησα Ράνια ως ομορφότερη από τις εικονιζόμενες στη φωτό, συζητάτε άλλον τι;;

 
Τη 28 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Ξέχασες φίλε Βασικέ και τον ειδικό φόρο που μπήκε σε καταναλωτικά αγαθά, για την "προικοδότηση της Θυγατερος Σοφίας". Που της έπρεπε ένας καλός και μεγαλειώδης γάμος.
Οχι μόνον συμφωνώ με το κείμενο, αλλά υποκλίνομαι και στον ειδικό σαρκαρμό που αναδύει.

Εκεινη τη φωτογραφία της Φρειδερίκης, που την ξέχαψες ανθρωπέ μου:)

 
Τη 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger xasodikis είπε...

Καλά, η σύνδεση εξωτερικής κοσμικής επικαιρότητας, εσωτερικής πολιτικής (ο θεός να την κάνει...) και ιστορίας είναι εξαιρετικά εμπνευσμένη. Θα έλεγα "ανεπανάληπτη", αλλά θα ήταν ψέμα γιατί... το κάνεις συχνά! Μπράβο φίλε μου :))

 
Τη 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 4:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ dionysos

Καλώς ήρθες! Εμείς κάνουμε προπόνηση για να υποδεχτούμε την κυρία Εύα Καιλή στην κυβέρνηση.

@ locus publicus

Οι φωτογραφίες προέρχονται κατευθείαν από το αρχείο φαντασμάτων φίλε. Είναι και μία με τον βασιλιά το βράδυ που έκανε το "κίνημα" να τρέχει από "χωρίον εις χωρίον".

@ χasodikis

Εσύ φίλτατε δεν ανυπομονείς να δεις τον σοσιαλισμό να επιστρέφει φέρνοντας καινούργιο αέρα στην χώρα της απάτης, με την Άντζελα Γκερέκου στο υπουργείο ανάπτυξης ας πούμε?

 
Τη 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:28 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Συμφωνώ με τον πόντικα, είναι για γέλια.
Βέβαια προτιμώ το δίδυμο Μητσοτάκη και Μαρίκα (θυμάστε τα κιοφτεδάκια που έκανε στον μπαμπά Μπους; Excelent σε λέω...).

doc

 
Τη 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ doctor

Η Μαρίκα άφησε εποχή. Ωραίο σχόλιο. Τα τυροπιτάκια και τα κεφτεδάκια έκαναν εξωτερική πολιτική πολύ υψηλού επιπέδου. Από Κολ μέχρι Μπους πρεσβύτερο. Ιδιαίτερα ο Μπους φιλεύτηκε και με μερικά μινωικά κομμάτια από την ιδιωτική συλλογή καθώς λέγεται...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα