Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Η Γλουτολαγνεία

Η καυστική δήλωση του πρώην υφυπουργού υγείας Θανάση Γιαννόπουλου περί των γλουτών της αντιπολίτευσης που θα βλέπει οσονούπω το κυβερνητικό κόμμα προκάλεσε φοβερό σάλο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κύριος Γιαννόπουλος πρόβαλε με επιστημονική παρρησία - καθότι ιατρός - την σύγχρονη τάση της γλουτολαγνείας που κυριαρχεί διεθνώς.
Για του λόγου το αληθές στην φωτογραφία, η κυρία πρωθυπουργού της Γηραιάς Αλβιώνας Σάρα Μπράουν, ξερογλύφεται, θαυμάζοντας τα οπίσθια του τεκνού μοντέλου, εκδικούμενη ίσως το διαχυτικό φιλί του Γκόρντον στην Κάρλα Μπρούνι. Την ίδια ώρα ο σύζυγος της κυρίας Μπράουν αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα από την εσωτερική αντιπολίτευση που θέτει θέμα ηγεσίας στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος που αρχίζει αύριο. Γιατί βλέπετε το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κάνει συνέδριο κάθε χρόνο, και όχι όποτε το επιβάλλουν οι επικοινωνιακές ανάγκες του εκάστοτε πορφυρογέννητου αρχηγού. Οι βουλευτές - αντάρτες του εργατικού κόμματος, αφού εξανάγκασαν τον Τόνυ Μπλέρ σε αποχώρηση μετά την πολιτική στήριξη που παρείχε στον θλιβερό τρομοκυνηγό Μπους, λέγοντας ψέμματα στην βρετανική κοινή γνώμη, πιέζουν τώρα πολιτικά τον εκλεκτό πρίγκηπα που δέχτηκε το δακτυλίδι από τον πρώην αρχηγό, Γκόρντον Μπράουν, να θέσει ο ίδιος θέμα ηγεσίας ζητώντας την επιβεβαίωση από το συνέδριο του κόμματος.

Η απόπειρα σύγκρισης των παραπάνω με τα τεκταινόμενα στα ελληνικά κόμματα εξουσίας προβάλει τραγικά την εικόνα με τους τσάμπα μάγκες "αντάρτες", την παντελή έλλειψη πολιτικής συζήτησης (στο Πασοκ για παράδειγμα δεν αναλύθηκαν ποτέ πολιτικά τα αίτια της περσινής εκλογικής ήττας, και τώρα ξαφνικά καμαρώνουν για τα γκάλοπ και τον νέο καταλληλότερο ξεχνώντας ότι μέχρι πρόσφατα ο Γιώργος μάθαινε ποδήλατο όπως ο Κώστας πλάκωνε τις πίτσες όταν ήταν στην αντιπολίτευση), τους αλεξιπτωτιστές αριβίστες της πολιτικής, τους λαδιάρηδες πολιτικούς που δεν παραιτούνται καμώνοντας μάλιστα τους αγωνιστές ή και τα θύματα ακόμα, τα εσωτερικά πισώπλατα μαχαιρώματα που δίνουν και παίρνουν, στοχοποιώντας μέχρι και τον έως πρόσφατα ακλόνητο αρχιτέκτονα της νίκης της ελληνικής δεξιάς, πρώην αριστερό, νυν Υπουργό Τύπου και Προπαγάνδας, διοχετεύοντας από "μέσα" τις πληροφορίες για τα ντήλια του Βατοπαιδίου, προσδοκώντας να βατέψουν σοδομιτικά τον ξενομπάτη Υπουργό που αποτελεί ξένο σώμα στην παράταξη του Πολύδωρα και του Ανδρεουλάκου.

Έτσι, η εύστοχη δήλωση του πρώην υφυπουργού περί οπισθίων, δίνει την σπουδαία διάσταση της ελληνικής πολιτικής αφού η διαχρονική πρωτοπόρα πολιτική του πισινού έπαψε να είναι προνόμιο της Ψωροκώσταινας και απέκτησε παγκόσμια αίγλη εκφράζοντας πλέον την διεθνή συγκυρία της γλουτοκρατείας όπως αποτυπώνει παραστατικά το σκίτσο του Steve Bell. Η λογοκρισία έκοψε την φωτογραφία που δείχνει την επιτυχία της πολιτικής του προέδρου Μπους στην Αμερικανική οικονομία, όπου η πολιτική των γλουτών του W. παίρνει όσκαρ παμψηφεί, κάνοντας τον Αλογοσκούφη να νοιώθει μία απέραντη μοναξιά στο μεγαλείο των μεταρρυθμίσεων.

6 σχόλια:

Τη 19 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Μάλλον κάνω σεφτέ.

Και να άξιζε κανένας γλουτός, να χαζέψουμε, αντε στην ευχή θα λεγα.
Εδώ ουτε την κ.Σαρρή δεν άφησε ο Λαζόπουλος να εκλεγεί.

 
Τη 19 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Μόλις έφυγα ο έρμος απο την Ελλάδα, και οι Ελληνες βγάλανε άλλον "Καταλληλότερο". Και πάνω που είχα αρχίσει να νοιώθω την "επανίδρυση". Και ως συνήθως γίνεται στον πολυπαθή τόπο μας, οι γλουτοί δεν θα ατενιστούν μόνον, αλλά και θα μπερδευτούν. Είναι η μοίρα των ηγετών.

 
Τη 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:08 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Βάζεις στην θέση της Κυρίας (στη φωτό) την
Μαριλίζα Ξυγκογιαν....πώς την λένε γμτο.

 
Τη 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:11 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Και εκτός απ'αυτά, να μην ξεχνάμε. Είμαστε 2 κόμματα της δεξιάς δηλώνει ο πρώην; πιστός στον δρακουμέλ καρατζαφέρης. Τώρα ποιός θα φιλήσει τον κώλο του άλλου, απομένει να το δούμε!

 
Τη 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:36 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ giant13

Η αποτυχία της κυρίας Σαρρή στέρησε τον τόπο από το μεγαλύτερο πολιτικό σουξέ της μεταπολίτευσης.
Προς το παρόν δεσπόζει το πέρασμα της κυρίας Λιάνη η σταδιοδρομία της οποίας άρχισε όταν κατέβηκε τα σκαλιά του αεροπλάνου μετά το νεύμα του σιδερένιου.


@locuspublicus

Εάν καθόσουν λίγο ακόμα μπορεί να σου έφερναν και κανένα οικοπεδάκι από τα διαθέσιμα. Πουλάνε μισοτιμής μαθαίνω. Άγιο real estate, όχι ψευτιές.

@ σπίθας

Και από δίπλα την Άντζελα Γκερέκου. Ξέρω. Το ίδιο προβοκάτορας είσαι και του λόγου σου.

@ ektoras

Μετά την πολιτική της κλειδαρότρυπας το πολιτικό σύστημα επιδίδεται σε θωπείες των γλουτών. Ποιός θα σκύψει πρώτος είναι το ζήτημα αγαπητέ.

 
Τη 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις 7:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger xasodikis είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση, αν και λείπει το αποφθεγματικό συμπέρασμα ("έχουμε γίνει κ@λος") -αλλά ας μείνει και κάτι για την κρίση του αναγνώστη :)

Την καλησπέρα μου φίλε μου

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα