Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

No Passaran

Η συναυλία της Μαντόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο έκρυβε μία έκπληξη. Με σαφή πολιτικό λόγο στήριξε ανοικτά τον Μπάρακ Ομπάμα και παρομοίασε τον Μακ Κέιν με τον Χίτλερ και τους Αφγανούς μουλάδες. Η διάσημη σταρ τις παραμονές της περιοδείας που ξεκινά στην Αμερική στις 4 Οκτωβρίου, μέσα στην φορτισμένη προεκλογική περίοδο, εκφράζει δημόσια την ανεπιφύλακτη υποστήριξή της στον δημοκρατικό υποψήφιο. Μία τολμηρή στάση από την ποπ καλλιτέχνη που δεν την είχαμε συνηθίσει σε τέτοιες πολιτικές παρεμβάσεις. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η γοητεία της Μαντόνα και το μοναδικό της σόου προσφέρονται απλόχερα και ανιδιοτελώς στην υπηρεσία του change που οραματίζεται ο Ομπάμα για την Αμερική.

Την ίδια στιγμή ο εγχώριος σοσιαλισμός, προβάροντας πανευτυχής το κοστούμι της εξουσίας που του έλειψε τα τελευταία χρόνια, σε ένα ιδιόμορφο σόου δημοσκοπήσεων, παρακολουθεί κατά πόδας το κρυφτούλι που παίζεται στο κυβερνών κόμμα περιμένοντας τον Γατούλη που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια να λακίσει από τη φιλόξενη στέγη. Ταυτόχρονα, στα βήματα της επαναστατικής πρακτικής και του διεθνισμού, ακολουθεί το παράδειγμα της αμερικανικής αριστεράς του Μπάρακ, επιστρατεύοντας τα αποθέματα της επαναστατικής αριστερής ομορφιάς που διαθέτει, στην υπηρεσία της νέας αλλαγής σε ένα αναθεωρημένο συμβόλαιο με το λαό. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ντόπια συμφέροντα και η μαύρη αντίδραση προσπαθούν λυσσασμένα να ανακόψουν την πορεία του ελληνικού σοσιαλισμού προς την εξουσία, υπονομεύοντας με όλα τα μέσα την αγωνιστική του δυναμική. Στη φωτογραφία - ντοκουμέντο αποτυπώνεται ξεκάθαρα, η προσπάθεια του παρασιτισμού να συνθλίψει στις συμπληγάδες του την προσωποποίηση του σοσιαλισμού, την ελληνίδα Πασιονάρια, στο γύρισμα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα. Όμως, τα ύπουλα πισώπλατα χτυπήματα που σάρωσαν τον σοσιαλιστικό σημιτικό εκσυγχρονισμό παλιότερα, αντιμετωπίζονται πλέον αποτελεσματικά από τον ανθιστάμενο ανανεωμένο σοσιαλισμό που δηλώνει με παρρησία και ακαταμάχητο αγωνιστικό πνεύμα στην μπουρζουαζία "No passaran" στέλνοντας επαναστατικούς χαιρετισμούς στα περήφανα νιάτα, στα τιμημένα γηρατειά και στη γενιά των 700 ευρώ που δοκιμάζονται σκληρά από τη λαίλαπα της κρίσης του καταρρέοντος καπιταλισμού...

26 σχόλια:

Τη 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:35 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger pentanostimi είπε...

εχετε κάτι με τις ξανθειες?
ξανθη η μαντόνα,ξανθή και η πασσιονάρια .....

 
Τη 29 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:41 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ pentanostimi

Ο σοσιαλισμός τις έχει επιλέξει καθώς φαίνεται για να υλοποιήσουν τις γραφές και τα λεχθέντα των προφητών. Αμήν.

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:35 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο της υπονόμευσης του καπιταλισμού φαίνεται πως πετυχαίνει απόλυτα Βασικέ, αν κρίνουμε απο τα απανωτά χρηματιστηριακά κραχ....

Τα θέλγητρα της σοσιαλίστριας Μάτα Χάρι αποδείχτηκαν αρκούντως αποτελεσματικά, καθώς με πανουργία και αποφασιστικότητα συνέβαλε στην ''ιερή αποστολή''.
Η χαριστική βολή αναμένεται απο τις φίλιες κομμουνιστικές και εξωκοινοβουλευτικές εφεδρείες της Κανέλλη και του Πανούση, που ποζάρουν ήδη επάνω στην ταφόπλακα αλλάζοντας εν είδη τζοιντ το επινίκιο πούρο...

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:45 π.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Δεν ξερω αν θα προσθέσει στην κατανόηση του κειμένου,αλλά ποιοί είναι οι χαριτόβρυτοι νεοι δίπλα στον Χόχο?

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:07 π.μ. , Ο χρήστης Blogger giant13 είπε...

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως ο σοσιαλισμός στην χώρα μας πρέπει να βρεί την μαντόνα του για να επανέλθει στην εξουσία.

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:56 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ squarelogic

Δηλαδή να πιστέψω ότι δεν αναγνωρίζεις την αντιπρόσωπο του έθνους εκ Θεσσαλονίκης κυρία Εύα Καιλή και τον Σωκράτη τον νεώτερο τον οποίο η προεδράρα ετοιμάζει για τον Ολυμπιακό?

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 7:07 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ tristan

Ξέχασες τον Ζουράρι. Κι αυτός υποψήφιος με το ΚΚΕ ήταν. Εκπροσωπεί την φράξια Άνθιμου-Ζορό στο κόμμα της διαρκούς επανάστασης.

@ giant13

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία η συμβασιλεύουσα είναι έτοιμη να εισβάλει στα χειμερινά ανάκτορα του ψευδοκράτους των Αθηνών αγαπητέ συμπολίτη.
Η διαπίστωση ότι η Μαντόνα εκφράζει πολιτική άποψη σε αντίθεση με τα ντόπια σοσιαλιστικά υπολείμματα που παίρνουν σβάρνα τις δεξιώσεις και τις γκλαμουριές του λάιφ στάιλ είναι ισοπεδωτική και δείχνει το μέγεθος της κατάντιας μας Γίγαντα.

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:02 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ο άλλος είπε...

Venceremos. Η συντήρηση και ο βαρύς καπιταλισμός δεν θα περάσουν. Τυφλωμένα απ΄το απαστραπτων χαμόγελο και και τη λαμπερή ντεκαπάζ. Κι αν πάλι περάσουν, τότε ναι, θα βγάλει το συνολάκι και θα βάλει τα στήθη της μπροστά...

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:51 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ άλλος

Γνωρίζοντας ότι προκαλούμε με τα φαλλοκρατικά σχόλιά μας, σου απαντώ ευθαρσώς: Και το κουκούτσι αμύγδαλο αγαπητέ. Για το σοσιαλισμό και τη δημοκρατία.

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:49 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ταχυδρόμος! είπε...

Μαλακία που μας δέρνει..

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:54 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Φαίδρα Φις είπε...

Απαπααααα!
καλημέρα

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:36 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Μαλλον η λαμπερή σοσιαλίστρια έχει αλλάξει απο τοτε που είδα τελευταία φωτογραφία της.Για τον Σώκρατες τζούνιορ το υπέθεσα,αλλά δεν είχα δει φωτο του.

Πράγματι όπως το λες...αν η Μαντόνα που μόνο να χάσει έχει απ τη σαφή θέση που παίρνει υπέρ του Ομπάμα,αναλαμβάνει το κόστος γιατί θέλει τα παιδιά της να μεγαλώσουν σε μια λίγο καλύτερη Αμερική,πόσο σοσιαλιστές είναι όλοι εκείνοι που μετά χαράς συναγελάζονται με τους εθνικούς επιβήτορες?

Ή μήπως κάθε εθνικός επιβήτωρ έχει στο τσεπάκι του κάμποσες λαμπερές "προσωπικότητες"(αθλητες,ηθοποιούς,τραγουδιστές κλπ)και από τα 2 μεγάλα κομματα(τουλάχιστον) ώστε να ελέγχει τυχόν ατυχείς εμπνεύσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης?

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ post man

Εσύ που γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα οφείλεις να τους το πεις έτσι ακριβώς όπως το γράφεις εδώ. Γιατί θα κάνουν σίγουρα παράπονα ότι τους αδικούμε κιόλας. Σου θυμίζω ότι ο Σπύρος την κατέβασε πρώτη φορά σε εκλογές με το δημοτικό του ψηφοδέλτιο το 2002.

@ φαίδρα φις

Και μη χειρότερα να λες.

@ squarelogic

Ο σοσιαλισμός τους αρχίζει στο Κολωνάκι και τελειώνει στην παραλιακή. Γι αυτό επιμένω ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Μία σάπια κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Κοίτα εικόνα. Μία νέα, όμορφη κοπέλα κατευθείαν από τα φοιτητικά έδρανα έγινε βουλευτής όχι για να φέρει μία φρεσκάδα στην πολιτική ζωή αλλά για να συναγελάζεται όπως σωστά λες με τους εκμαυλιστές της κοινωνίας.

Αυτή ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά με τους επιβήτορες αγαπητέ. Δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Ανακαλώ το "τι Πλαστήρας τι Παπάγος" που έγραψα τις προάλλες.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα: "Τι Σωκράτης, τι Σωκράτης".

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:31 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Locus Publicus είπε...

Ωραίο το πόστ και τα σχόλια φίλοι μου, αλλά τί Ομπάμα και σοσιαλισμός. Η Αμερική έχει προ πολλού χάσει τη δυνατότητα της δημοκρατίας υπο την λαική έννοια. Είναι ενα είδος Advanced Corporatism, υπο το οποίο, όλες οι αποφάσεις, ιδεολογίες, νομοθεσίες, και συμπεριφορές, έρχονται απο το Fortune 500. Οι υποψήφιοι πολιτικοί, απο τις εταιρείες χρηματοδοτούνται. Συμφέρει τώρα ο Ομπάμα, γιατί η χώρα χρειάζεται ενα καινούργιο πρόσωπο.

Για τη Μαντόνα, καμμία αντίρρηση, δεν θέλω να την μειώσω, δεκτό το μήνυμά της, και είμαι σίγουρος πως το πιστεύει. Την κ. Καιλή δεν την γνωρίζω, και απο όσα βλέπω στα πολιτικά τεκταινόμενα της πατρίδας, όλος ο πλούτος είναι μαζεμένος στα χέρια 100 ανθρώπων.

 
Τη 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 7:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ locus publicus

Οι ακριβείς αναφορές σου τις τελευταίες ημέρες αγαπητέ φίλε μας δίνουν το μέγεθος της ζημιάς που υφίσταται η Αμερική συμπαρασύροντας τον υπόλοιπο κόσμο. Ελπίζω μέσα από την διαδικασία της (εκ των έσω) ήττας που υφίσταται η αυτοκρατορία να μας προκύψει δημοκρατικότερη τιθασεύοντας τους αχόρταγους και άπληστους καπιταλιστές. Να ξαναγυρίσει δηλαδή στις δημοκρατικές αρχές πριν από τη δολοφονία του Τζων Κέννεντυ η οποία σηματοδότησε την αφετηρία για την κυριαρχία των corporations στην Αμερική.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η απαίτηση παίρνει σημαντικές διαστάσεις στην αμερικανική κοινή γνώμη. Άλλωστε αυτή η κοινή γνώμη πίεσε τους αντιπροσώπους της να καταψηφίσουν το σχέδιο διάσωσης αντιδρώντας έτσι για τα προγενέστερα συσσωρευμένα πλούτη των τραπεζών και για την προτεινόμενη ληστεία του αμερικανού φορολογούμενου που ούτως ή άλλως θα συμβεί αργά ή γρήγορα για να σωθούν τα παχύδερμα της αεριτζίδικης πλουτοκρατίας.

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 12:04 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mtryfo είπε...

Σου θυμίζω ότι ο Σπύρος την κατέβασε πρώτη φορά σε εκλογές με το δημοτικό του ψηφοδέλτιο το 2002.

και ακόμη το φυσάει και δεν λέει να κρυώσει...αλλά δεν ακούει και κανέναν άλλον...

Καλησπέρα και καλό μήνα...

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 12:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ mtryfo

Πολύ μας έλειψες. Και μάλιστα όταν είδα ότι αποφάσισες να κλείσεις το μπλογκ. Φωνές σαν τη δική σου είναι πολύτιμες στην άναρχη μπλογκόσφαιρα.

Όσο για τον Σπύρο που λες, έκανα το σχόλιο στον ταχυδρόμο γιατί είδα στο μπλογκ του ότι κρατά επαφή μαζί του. Όμως όποιος βιάζεται αυτά παθαίνει. Ο Σπύρος ήθελε να εξαργυρώσει την επιτυχία του '98 λες και την έφερε από το σπίτι του. Φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη που τρώμε τους ατσαλάκωτους στη μάπα. Καλά να είσαι Μαρία και καλό μήνα.

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 1:51 π.μ. , Ο χρήστης Blogger fpboy είπε...

Η madonna έχει πολλές φορές στο παρελθόν εναντιωθεί και στον Μπους και στους πολέμους για το πετράλαιο.
Αν δεις το ντοκυμαντέρ απο την προηγούμενη της περιοδεία αναφέρει και τον Μάικλ Μούρ και άλλα.
Αντίθετα με τους δικούς μας σούπερ-κουλτουριάρηδες και δήθεν καλλιτέχνες που ζούνε απο τις κρατικές επιχορηγήσεις και γλείφουν και το Πασοκ και την δεξιά.
Την καλησπέρα μου!

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 1:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Λωτοφάγος είπε...

Socrates libre o morir!
Ε, από ό,τι έχω ακούσει, Βασικέ, τα φοιτητικά έδρανα δεν χάρηκαν για πολύ τη χαριτόβρυτη Εύα.
Και κάποιες κακές γλώσσες μου ψιθύρισαν ότι και τη διπλωματική της δεν την είχε μάθει καλά απ' έξω...
Εξάλλου, με τέτοιες μπούρδες θα ασχολούμεθα όταν μας καλεί το καθήκον να υπηρετήσουμε τον λαό;

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 7:48 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ fpboy

Η Μαντόνα κάνει αντίσταση και η εγχώρια πολιτική αφασία πάει σε πάρτι σε κοσμικότητες. Έτοιμη να προσκυνήσει αυτάρεσκα τον κάθε νταβατζή, το κάθε λαμόγιο. Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν αυτοί που εκλέγουν. Από εκεί ξεκινούν τα ζητήματα. Με τέτοιο λαό πάλι καλά που δεν μας ξεπουλάνε στα σκλαβοπάζαρα της ανατολής. Αλλά πάλι η αλήθεια είναι ότι εάν το κάνουν ποιούς θα βρούνε να ξεζουμίζουν? Άλλα βόδια δεν έχει.

@ λωτοφάγος

Κωλύομαι να γράψω για το ζήτημα περισσότερα. Αλλά βεβαίως, μπροστά στην σωτηρία του έθνους όλα συγχωρούνται.

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 3:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger squarelogic είπε...

Ούτε προφήτης να ήμουν όταν έγραφα για 'απίθανους" Βουλευτές-υποχείρια οικονομικών ή/και πολιτικών συμφερόντων!
Βέβαια απ'αλλού το περιμένανε και απ'αλλού τους ήρθε:ο κ.Δαιλάκης,αν και συναγελαζόταν με 'αιοδό" που θα μπορούσε να είχε κατέβει με το ΛΑΟΣ(λεμε τώρα),δεν συγκαταλέγεται στα "λαμπερά αστέρια".
Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το να είναι υποχείριο...

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 3:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasikos metoxos είπε...

@ squarelogic

Ήμασταν μπροστά καιρό τώρα. Υπάρχει συνωμοσία. Ακόμα και η συναυλία της Μαντόνα ήταν στο κόλπο. Θυμάσαι παλαιότερα την άνοιξη που είχα αποκαλύψει -μετά από έγκυρες πληροφορίες βεβαίως- την εμπλοκή της Μπεζεντάκου στο υπουργείο εξωτερικών?
Παρακολούθησε τον συλλογισμό τώρα.

Είναι γεγονός ότι οι παραμεθόριοι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν τον διαφορετικό τόνο χρόνια τώρα. Το 1993 ήταν ο απίθανος Συμπιλίδης, βουλευτής Κιλκίς, και τώρα το κουβάρι ξετυλίγει (μάλλον κατά λάθος) ο θαυμαστής της Στέλλας Μπεζεντάκου, Δαηλάκης. Τι έμεινε να ψάχνουμε για υπονομευτές? Οι Σέρρες και η Πέλλα. Και το παζλ κλείνει. Οι Σέρρες αποκλείονται λόγω Καραμανλικής καταγωγής. Άρα μένει η Πέλλα.

Λες να την κάνει η ....Παρθένα Φουντουκίδου τη ζημιά? Να πας από Παρθένα, δηλαδή Μαντόνα και πόντια... Αυτό κι αν είναι!!!

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 5:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Psemma-me-ourá είπε...

Βασικέ Μέτοχε,
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Και φυσικά ΚΑΛΟ Φθινόπωρο, ΚΑΛΟ Χειμώνα!
Άντε και καλή ψήφο...

Εντελώς ΑΒΑΣΙΜΩΣ, έστω και ως λεπτόν χιουμόριον, αραδιάζετε ένα σωρό ψέμματα.
Γιατί πάτε να μού φάτε το ψωμί μου;;;

Θυμίζω όμως ότι δεν έχετε ψηφίσει [σωστότερα: δεν έχετε αξιολογήσει] τα ψέμματα που είχαμε συγκεντρώσει τον Ιούνιο, για να βγάλουμε τα 7 πιό μεγάλα.

Κάντε το το ταχύτερο, παρακαλώ.
href="http://psemmatapsemmata.blogspot.com"/"Ψέμματα... Ψέμματα..."

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 6:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Ήθελα να ήξερα αν στις ΗΠΑ οι οπαδοί του άλλου κόμματος δεν ακούνε την Μαντόνα λόγω των δηλώσεών της.
Διότι στην Ελλάδα αν "βαφτείς" έτσι και είσαι και ποπ, αμέσως χάνεις τους μισούς σου ...οπαδούς!

doc

 
Τη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 6:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger doctor είπε...

Κοιτάξτε φάτσα ο Κρόκους δίπλα στην Καυλή!

 
Τη 2 Οκτωβρίου 2008 στις 1:43 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πολύ ωραίο στυλ,
ας βάλω τα γυαλιά μου!
Μ'αρέσουν πολύ
οι τύποι αυτοί και,
δεν με ενοχλεί
να χάσω την δουλειά μου..

Και οι γραβάτες ωραίες, δεν λέω.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα